Stabburet
Bakkergården Trøgstad
Skulle egentlig tatt bilde av hele stabburet, men så stod det en bil i veien. I stedet tok jeg dette utsnittet, og det var kanskje like greit.
Utstyr
  • Canon EOS 40D
  • Canon 17-85 IS
  • Brennvidde30mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/13s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger277
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_332412} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Anne Kari Berg K.

Fint, syns ikke komposisjonen lider av at du bare har med en del av stabburet. Bra toneomfang, skarphet og farger.



AK
Olaug J.

Vakkert og stemningsfyllt bilde. Fine farger og flott dybde som fremheves av skogkanten og veien. Fint utsnitt, enig i at det ikke er nødvendig at hele stabburet er med på bildet.
Olaug
Johan Mathis G.

Hei
synes ikke dette bildet er noe bra.
Positivt. Bra utsnitt av et bilde med grei men litt kjedelig komposisjon.
Ikke bra. Enten er stabburet så skjevt at det snart ramler ned, eller så har du ikke rettet bildets horisontlinje.
Det føles som om bildet er forsøkt rettet opp fra feil eksponering, trolig undereksponering, og at det da har fått et ullent skjær over seg. Mangler også detaljer i påbygget på taket.
Særlig ullent på venstre side av stabburet. Det ser også ut som du har en stor lensflare der..?
Himmelen har også noe merkelig slør over seg. Prøvd deg med et filter eller noe?
I tillegg er bildet noe uskarpt.
Vel det var jo endel pirk, men er vel slik kontruktiv kritikk skal være.
Potensialet finnes i motivet, men det har du ikke oppnådd.
Forøvrig burde dette etter min personlige mening aldri vært anbefalt, men, men...

Mvh

JMGaup
Reidar Ø.

Tusen takk for to oppmuntrende kommentaret og en litt merkelig kommentar.
Til Johan: Av og til er det vel slik at detaljene, som teknisk sett ikke er perfekte, gir et stemning, liv og bevegelse i et bilde. Hadde de vært perfekte, ville bildet bli kjedelig. F.eks. ditt siste bilde ''Jeg sykler, ergo er jeg...''. Uklart i bakgrunner, detaljer som forsvinner, grovkornet og et hovedmotiv som i alle fall ikke er i det gyldne snitt, men like vel et flott bilde med steming, fart og en gutt med et lysende blikk.

Reidar
Johan Mathis G.

Nøyer meg med å si at din kommentar på mitt bilde vitner om manglende erfaring på bilder, bildebehandling og fotoregler.
Gyllent snitt er en av flere viktige regler, men også den man kan bryte oftest på bilder med vilje og vellykket resultat.
Hadde gjerne sett din kommentar på mitt bilde og ikke her, hvor det handler om ditt bilde - som ikke blir bedre av din forsvarstale (gal måte å møte kritikk på, og lite kontruktivt av deg å møte konstruktiv kritikk fra folk med erfaring,
med kritikk rettet tilbake mot kritikeren).
At de andre ikke ser de samme svakhetene som meg beror på enten liten erfaring i å vurdere bilder på høyt nivå, eller at smaken er som baken (som oftest er dette rett).

Mvh

JMGaup
Johan Mathis G.

Forresten
Tok meg bryet å gå gjennom portefolien din (selv om jeg sjelden gjør på uinteressante fotografer/portefolier)
Håpet at du overrasket meg, men fant dessverre ikke èt bilde som fenget eller skilte seg ut over middels, eller nære... Sier vel litt om dine bilder, som bare kan gå en vei - mot det bedre. Men da bør du være konstruktivt kritisk til kommentarer og kritikk du mottar, for å få denne fremgangen...
Man bør stikke fingeren i jorda og se på egen respons, og kommentarer, før man ''angriper'' kritikk/kommentarer på forumet.
Ikke bare på fotografer med respons og kommentarer, men generelt...


JMGaup
Kine B.

Jeg velger å se det slik at det litt slørete inntrykket på bildet gir det hele et litt nostalgisk preg. Altfor ofte ser man bilder der fargene er justert og overdrevet så det hele ser ut som forsiden på et glanset moteblad. Når jeg ser på dette bildet har jeg følelsen av at jeg ser en mer korrekt fremstilling av et gammelt stabbur i gråvær. Altfor ofte ser man objekter med skyet vær, kanskje til og med regn, som er justert slik at man får inntrykk av at det er sol på tross av klare beviser på noe annet.

Skarpheten på vindussiden av stabburet kunne kanskje ha vært justert noe. Ellers er det lite å gjøre med at et stabbur bygd på påler kanskje henger litt til en eller annen side :)


neil robert jones f.

Hei Reidar,
Kanaltøff bilde syners jeg, like det eventyrlig lys forhold du har fanget.
Jeg ville bare rett opp horisontalt et hakk til høyre. Se mailen min.
Mvh. Neil
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu