Slåtterøy fyr
Slåtterøy fyrstasjon

Kystfyret på Slåtterøy vart oppretta i 1859. Her vart sett opp eit 25 meter høgt støypejernstårn og bygd bustad, uthus, naust og steinlagde vegar.

Slåtterøy fyrstasjon var heim for tre fyrvaktarfamiliar. I 1958 vart familiane sette i land, medan vaktarane fekk hyblar på fyret.

1. juli 2003 vart stasjonen avfolka. No rår sauene, måsen og vinden grunnen, under sveipet av landets sterkaste fyrlys.
(Teksten er henta frå Norsk Fyrhistorisk Forening.)
Bildet inngår i albumet Bømlo -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-08-13 01:10:14
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 400 D
  • Tamron 28-300 mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_332785} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Jarle S.
Hei
Den båten i nedre venstre hjørne var en detalj som gjorde dette bildet
til et meget bra eksemplar.Den ga meg som betrakter en mye bedre
forståelse av dimensjoner i dette landskapet.
Fint lys,men føler at det mangler litt på skarphet,dette kan sikkert forbedres
i PS. Meget bra

Jarle
Avsluttet .
Hei
Dette er et meget fint motiv. Og som forrige taler også sier, båten i venstrehjørnet er en fin detalj som hever bildet.
Velkomponert, men jeg lurer faktisk hvordan du har etterbehandlet bildet. Føler at himmelen er fin og detaljert med det flotte skydekke. Men fastland/øyer? og tildels vannet er veldig uklart. Det hadde vært litt lærerikt å sett originalen, ikke bare for meg, men også for deg og andre.

Vet ikke om jeg var litt frekk nå som spør om dette, men jeg er nysgjerrig:), og siden du har lagt det inn her på BK så er det kanskje hjelp å få. Er også litt nysgjerrig på hva du selv mener om dette?

mvh arild
Arild P.
Ett flott bilde av fyret dette. Synes ett kutt til høyre for huset ville skapt en bedre komposisjon. Ellers er jeg enig i komentarene til Jarle og Arild.

Det ser ut til at bilde er etterbehandlet som Arild sier. Du har ett sterkt lys på himmelen, mens fyret og terrenget foran ligger i skyggen. Når du tar bilde med ett slikt mottlys så vil forgrunnen bli nokså mørk. Så for meg ser det ut til at du har brukt shadow/highlight funksjonen i PS for så å oppskarpe bilde.

Jeg har ofte prøvd å ta slike bilder selv med bob bob resultat. Tror at vis dette skulle bli skikkelig bra så må du ha to eksponeringer. Ett med fokus på himmelen, der du bruker kortere lukketid enn det du har gjort her. Og ett av forgrunnen der du bruker lengre lukketid, for så å lime himmelen fra første eksponering i andre bilde.

Finner du en annen løsning som gir ett slikt resultat må jeg si at jeg er meget interresert i å høre hvordan det gjøres.

Ellers så synes jeg det er flott at du tar bilder fra skysten vår som viser litt historie. Det gir litt ekstra synes jeg.

Arild
Per Harald G.
Takkar for konstruktive innspel!
Arild P, du treff bra med dine antagelsar. Mykje bruk av shadow/highlights, contrasts og saturation her. Det er berre at eg har ikkje skarpa det opp! Eg ser det no...

Eg har lagt ut ein versjon 2 som er oppskarpa. Det kom seg...

Eg trur, som du seier, at to eksponeringar vil gi aller best resultat når det er snakk om motlys som her. Men då må ein til med stativ...Eg likar handholdt så mykje som mogleg, men må ein, så må ein... :)

Eg reknar med at Arild AA har fått litt meir info: )
Eg har lært (endå ein gong) at ein ikkje kan gjere eit bilde perfekt med berre etterbehandling. To eksponeringar er nok det beste utgangspunktet i motlysbilder. Men eg syns versjon 2 nærmar seg eit greit resultat.
Avsluttet .
Hei igjen
Så det var det som var problemet. Gjett om alle har gjort det samme. Ihvertfall jeg, det har jeg flere bevis på av mine bilder som ligger her på dotten:)
Nå fotograferer jeg bare i Raw-format. Men å prøve å lysne mørke partier er nokså håpløst, også i det formatet. Da er det bedre andre veien. Å overeksponere litt i Raw går det an å hente ut mye detaljer som blir fine.

Vel, beviset er nok en gang, riktig eksponering er alfa og omega, og jeg sliter ennå med korrekt eksponering.

mvh arild
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu