Huldra i Trysilskogen
Endelig en modell som tåler litt kulde og insekter.. Smil. Så da får vi se om det dukker opp flere..
Utstyr
  • Nikon D-300
  • Nikon AF 18-70ED
  • Brennvidde70mm
  • Blenderf/22
  • Lukker1/2s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_332832} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Morten W.

Aldri vært no glad i sånne striesekker:)
Johan S.

Nei, striesekker er noe drit...

;-)
Arve Herman T.

Hheheheehe takk skal dere ha heheh.. nei men slik er det bare da man har lite kroner.. Smil.. hadde ikke råd til dyrere kjole.. Smil..

men takk for kommentaren folkens.. Smil..

Mvh. Arve
Rita B.

Poenget her er vel å ''forføre seerne'', og det klarer hun kanskje... Kan hende det hadde fått bedre respons ute striesekk, men da løper man på enhårfin grense igjen-eller?hehe...smak og behag=) Passer veldig bra med dette antrekket, for min del, for hun er jo en hulder!! Men, jeg savner halen...

Bildet var veldig skarpt og fargene fine. Personlig syns jeg hun havner vel mye i midten, og tror kanskje det hadde gjort seg med en litt annen vinkel...? Jeg er på ingen måte noen modellfotograf og bildet er fint å se på=)

Mvh Rita
Leif Egil H.

Et flott blikk, god kontakt, skarpt og fint, god dybde. Teknisk veldig bra. Om du skulle ha fremhevet tittelen noe ville jeg kanskje ha benyttet en striesekk som så ut som den var brukt noen dager, og ikke helt ny.
Bra ide og god gjennomføring.
marit helene e.

Flott bilde av nybakt huldra;) Ho må jo ha nettopp blitt huldra, siden strisekken er ny... he he he
Arve Herman T.

Smil ja helt nyinnkjøpt.. Så vi rakk ikke å gjøre den møkkete.. Smil.. men takk skal dere ha for kommentarene. Jo da helt klart så hadde man fått enda mer oppmerksomhet om hun da hadde vært naken, men da som du ser, den grensa er hårfin...

Halen er bestilt, men kom ikke i tide.. For jeg har bestilt skikkelig kuhale. Som da har en like hud eller skinntone som menneskehuden har.. Men den kommer.. Så da får jeg forsøke igjen..

Men takk skal dere ha alle sammen..

Mvh. Arve
Tor Eirik P.

Heisann!

I grunnen et veldig flott bilde, og det tekniske er meget bra. Fint lyssatt. (muligens litt mye lys på modellens venstre lår?!)

Men for meg blir ikke dette helt huldra... huldra er mer mystisk og diffus, og jeg synes dette blir litt for 'rett på' - og mystikken er borte.
Siden du er så heldig å ha en modell som ikke er redd for å være ute, så tror jeg at jeg hadde prøvd igjen, i en litt mørkere skog og eksperimentert med litt lengre lukkertider osv for å få frem litt mer av det mystiske.
...og striesekken, den kan du kaste! ;) Enten ned i et gjørmehull så den blir litt møkkete og mer troverdig, eller fjerne den helt og heller 'sminke' huldra med litt gjørme :)

Mvh Tor Eirik
Arve Herman T.

Smil takk skal du ha Tom Eirik.

Jo da jeg er helt enig, men dagen før så hadde den samme modellen tilbrakt mange timer i rennende kaldt vann, så det å be henne krabbe ned i gjørme som er enda kaldere, hadde hun da ikke lyst til.. Men klart hu skal ned i gjørme til neste sommer.. Så da litt tidligere ute denne gangen.. Så vannet og gjørma er enda mer for oss mennesker.. Nå er det kun isbjørnen som liker seg i det våte element..

Hu var ganske blå dagen før, Så jeg tok til takke med dette.. Smil..

men takk for tilbakemeldingen.... Ha en fin fotohøst... Mvh. Arve
Kent B.

Ville valgt en stor blender på dette bilde, slik at ikke lyngen foran og greiner bak blir så fremtredene. Bildet fikk litt for mye amatør preg, det har ikke dine andre bilder :) Trenger bare skarpt blikk på en hulder.

Kent
Arve Herman T.

Takk Kent.. Det skal jeg da prøve på nestegang...

takk for din kommentar...
Avsluttet .

Pen huldra.. hehe
Vegard T.

Blir for stor flate i og rundt kjake/kinn her, med ditto for lite masse på den ansiktside 2. Dette kunne vært løst med å flytte kamera noe mere til høyre (da hun her vanskelig kan vri hode mere mot kamera). Tror også jeg ville ha flyttet noe av hårmanken over på hennes andre ansiktsside, i ett forsøk på å ramme selve ansiktet (øyne, munn, og nese) noe mere inn .

Fotografiet hadde også blitt bedre om en kunne ha fått sett noe mere av fingre og tær. Den alvorligste innvendingen mot fotografiet, er at lårene er helt ute av proporsjoner i forhold til hverandre. Dette kunne enkelt vært løst ved å senke venstre ben, samt løfte høyre ben noe, slik at proporsjonene her falt bedre på plass (venstrelåret er jo tykk som en stokk i forhold til det andre).

Regner med at den vakre modellen har proporsjonene helt i orden, og at det hele skyldes en noe forkjært fremstilling fra fotografens side (noe hun ikke kan fortjene). Slik hun nå er fremstilt, kan fort tankene spinne over til, elefantsyke? har hun vært utsatt for huggormbitt ? etc ? etc? (hjernen er alltid med, Ikke bare øynene). I alle fall, om det hele skulle skyldes en skavank, var/er det fotografens ansvar å diskre dempe slikt (noe han ofte både kan og må gjøre).

Å være bevist på de viktige proporsjonene (størrelsene), er ikke bar viktig under portrettering, men også under all annen slags fotografering !



Johan Mathis G.

Hei,

synes siste kommentar med elefantsyke og tømmerstokk er på kanten kritikermessig (JA, forstår poenget ditt som du forsøker å mate med teskje...)
Men greit ønske om å flytte fotografen et lite steg til høyre for proposisjonene sin del...
Dette er ikke like bra som det forrige jeg kommenterte, men det har da sine kvaliteter.
Skal man hoppe over det vitenskapelige som enkelte her har brukt mot bildet, så kan man enkelt si at dette er et over middels teknisk utført bilde mht til lys, komp og skarpe, og i et ok miljø for ei hulder.
Minus for bildet er nevnt, og det viktigste for meg vil nok være at bildet kunne vært tatt i en mørkere skog (stiller større krav til evt kunstig lys), og muligens ørlite ned på lukker samtidig som man kan åpne blender noe for å dempe en mørkere skog. Det med stria henger jeg ikke så mye opp i, men er et greit poeng det også, selv om selv huldrer trenger å avogtil ta på seg finstasen :-)

Mvh

JMGaup
Arve Herman T.

Takk til dere to siste her.. Jeg lærer av dette. Så tusen takk.. Men dette var da et av de siste bildene vi hadde tid til. Så jeg føler selv at det er de siste bildene i mine tagninger som er det beste.. Er det fordi da modellen slapper mer av eller er dritt lei? Og at jeg da også er lei etter noen shoots..

Men jeg ser deres meninger og tekniske kommentarer, så det er dette jeg da lærer av.. Men, en får se om man da husker dette til neste gang..

takk til alle som tok seg tid til å kommentere dette bildet og alle de andre jeg har prøvet å vise..

Mvh. Arve
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu