Tjeld
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_333546} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
anders s.
artig stunt dette her marcus
minimalistisk og flott
mvh anders
Espen V.
Hei Marcus!

Et av mange flotte Tjeld-bilder fra deg siste tida.
Har du vurdert å skifte navn? ; )

Sier som Anders; minimalistisk og flott! Skarpe og fine fugler mot den hvite flata. Tror bildet hadde funka med kun én fugl også. Du kan jo crope litt kreativt og se?

Bra jobba!

Mvh
Espen
tor åge s.
Det er jo veldig bra det her da.... Råtøfft utsnitt.... mvh totto
Marcus V.
Takk for fine ord!

Espen: Navneskifte er nok ikke aktuelt med det første, men Marcus Havørn Valeur hadde ikke vært å forakte, hehe. :)
Aleksander M.
Hei
Jeg er nok ikke av typen som forstår meg best på slike motiv for jeg synes dette er litt merkelig. Ser at mange sier dette er bra, men for å være helt ærlig skjønner jeg ikke hva som er så bra med dette. Er det de gjengrodde partiene? Eller er det den hvite bakgrunnen uten en eneste nyanse? For meg kan man nesten like gjerne klippe ut to svarte fugler og lime det inn på en hvit bakgrunn og si at det er flott og kunstnerisk. Føler dette blir ganske likt som bilde nr. 382287. Du kan jo lese min kommentar der og det er i alle fall en som er enig med meg...
Sier bare min ærlige mening og det kan godt hende jeg mangler ''kunstnerisk sans'' e.l. Vil ikke prøve å hindre deg i å eksperimentere, tvert imot. Jeg bare er ærlig og lurer på en ting; hva er poenget med dette bildet? Hva er bra?

Mvh Aleksander
Håvard S.
Hei Marcus!

Jeg synes dette er flott jeg.
Mulig jeg er enig at jeg savner litt detaljer i de mørke partiene...
Fuglene danner en meget fin diagonal i bildet.
Fint at den ene har nebbet igjen mens den andre er lukket.
Slike små detaljer er med på å heve bildet etter min smak.

Mvh. HåvardS
Marcus V.
Hei og takk for kommentarer:

Aleksander: Jeg setter stor pris på at du er ærlig. Det er det jeg er her for - konstruktiv kritikk slik du gir. Poenget med bildet er å formidle en situasjon på en annerledes måte. Kall det kunstnerisk om du vil. Jeg prøver å finne nye veier for å skille meg og mitt billedlige materiale ut fra mengden av fuglebilder man kan se i disse dager (blant annet her på dotten). Å gang på gang vise til ''ordinære'' artsbilder blir kjedelig i lengden, og for å skille deg ut må du finne andre veier å presentere verk på. Jeg ser på det på en lignende presentasjon som panorerte bilder. Det er det jeg har prøvd på her, og du er hjertelig velkommen til ikke å like det - det er fullt lovlig. Det JEG mener er bra med bildet er blant annet at bakgrunnen er utbrent, noe som setter fokus på fuglene og ikke andre forstyrrende elementer. Jeg er også fornøyd med fuglenes plassering, og at den ene har vingen ned mens den andre har vingen pekende oppover. Kontrastene mellom fuglenes gjengrodde fjørdrakt og de utbrente partiene synes jeg også fungerer bra. At det er små nyanser av farger er også tilsiktet, der du kan se et par røde parti blant annet på Tjeldenes nebb.

Jeg vil trekke frem et par eksempler som jeg synes ligger i den samme sjangeren, som jeg liker meget godt:

bilde nr. 346306
bilde nr. 313104
bilde nr. 348068
bilde nr. 388671
bilde nr. 374141
bilde nr. 392658
bilde nr. 371034

Sistnevnte har du forresten kommentert, og jeg også.

Håvard: Takk for det! Enig i at nebbene tilfører bildet noe...
Henning J.
Hei Marcus,

Jeg liker komposisjonen i bildet, med nok rom rundt fuglene. Jeg synes også kvadratformatet passer flott. I mine øyne er det for dette bildet helt greit med utbrent, hvit bakgrunn, men jeg skulle gjerne sett litt mer detaljer i det mørke på fuglene.

I sum et bilde jeg likte.

mvh,
Henning
Gunnar L.
Et utrolig godt bilde både i innhold, komposisjon og teknisk utførelse. Det beste av dine tjeldbilder selv om det er vanskelig å sammenligne dem da.

Men siden dette er billedkritikken må jeg vel si noe stygt og: Den ene fuggern har åpen kjeft (eller nebb heter det vel på fagspråket), den andre har det ikke :-)

MVH Gunnar

Aleksander M.
Hei igjen!
Fint at du forklarte litt om dette. Er vel egentlig ikke så ''uenig'' som det kan virke som. Jeg prøver også gjerne å gjøre noe litt annerledes ut av bildene og det mener jeg er noe man absolutt må fortsette med. Synes bildene du linker til er knallbra og det er godt du forsøker deg på lignende ting.

Nå forstår jeg litt mer av hva du tenker rundt bildet og det blir på en måte litt bedre da, men det gir meg fortsatt veldig lite. Når JEG ser på dette bildet får jeg dessverre ikke den samme gode stemningsfølelsen som på de bildene du linker til. For meg føles dette mer ut som bildet jeg linket til selv og for meg virker det der som om det bare er tatt et vanlig måkebilde, deretter er det trukket ekstra hardt i spakene for så å si at det er ''annerledes''. Det er annerledes kun fordi det er trukket for hardt i spakene, men det gir meg ingenting positivt i forhold til et vanlig bilde. Det holder ikke for å få et godt bilde.
Jeg er glad du prøver på forskjellige ting, det er svært viktig. Det er mange som synes dette er et godt bilde og det bør du ta med deg. Jeg kan bare ikke være uærlig og si at også jeg synes dette var knall...

Mvh Aleksander
Per Harald O.
Liker denne stilstudien! Dette er å tegne med lys!
Tor Eirik P.
Hei Marcus!
Absolutt spennende dette, selv om det ikke helt holder til en innertier hos meg. Det er noe med plasseringen av fuglene som jeg ikke blir helt komfortabel med... føler det blir litt trangt, spesielt den nederste tjelden. (har studert bildet en stund, men blir ikke helt enig med meg selv hva som kunne gjort bildet bedre heller)
Ellers et spennende og flott bilde... tøft at du tør å eksperimenter med litt annerledes bilder! Det er spennende (og utrolig lærerikt) å eksperimentere og prøve nye ting... man skal jo beholde fotogleden i jakten på det perfekte bildet! :)

Som Svend Wiig Langen så fortreffelig sa det på et av mine bilder;
''Vær aldrig redd for å legge ut bilder!
''Dotten'' er her for å ''kjenne, føle og lære!!''

Mvh Tor Eirik
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu