Veien til Himmelen
Kjørte kystveien fra Tromsø til Mandal i sommmer. Dette er resultatet av et av de hundre fotostoppene underveis.
Jeg liker følelsen av at skyene ligger helt nede på bakken, veien som ender i horisonten og lastebilen som kommer. Selv om kraftledninger vanligvis bare er i veien, synes jeg de tar seg god ut på dette bildet.

Jeg holder på å lære meg PS CS3 etter prøving/feilingmetoden og tar gjerne i mot tips til forbedring. Jeg har her justert horisonten lagt til litt mer farger.
Utstyr
  • Canon Digital Rebel XTi
  • Canon 18-55mm 1:3,5-5,6 II
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/350s
  • FilmtypeRAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger199
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_333615} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
jøran f.

Bildet passer godt til teksten. Kunne ønsket meg litt mer struktur i skyene, og litt mer mettede farver. Husene hever bildet.
Ole-Kristian T.

Hei Borgar, ser du er ganske ny her, så velkommen skal du være :). Så til bildet ditt: Jeg er enig med deg, det er stilig med de lave skyene. Dybden med veien som forsvinner innover, er upåklagelig. Fint med bilen i det fjerne, og jeg liker den mørke blå himmelen. Et par ting vil jeg bemerke: Bildet er jo typisk et symmetribilde, derfor ville jeg nok gjennomført symmetrien når det gjelder veien. Du har latt den ene veikanten munne ut i nedre kant og den andre i sidekanten. Jeg ville bare kuttet på venstre side, slik at veikanten munner ut i sidelanten som på høyre side. Pass på at den diagonale linjen ikke munner ut akkurat i hjørnet, det gjør komposisjonen statisk. For å pirke litt, ville jeg derfor kuttet en cm. av høyre side, slik at veikanten munner ut i sidekanten litt høyere opp enn slik det er nå, og gjøre det likt på venstre side.

En annen ting er deling av flatene. Midtstilt horisont er ofte ikke noen god løsning m.h.t. komposisjonen, et godt råd er ofte det å tenke tredeling, og hvis du må dele bildet i to, så tenk 1/3 og 2/3. Du må kutte over halvparten av himmelen hvis du skal få til dette, men det kan i mine øyne fungere bra. Det er de nederste skyene som er mest interessante her, den øverste delen av himmelen er ikke så spennende. Ved å kutte lenger ned, vil du oppdage at dybdefølelsen blir sterkere, fordi oppmerksomheten blir større på veien som går inn over i bildet. Formatet vil bli i panorama, noe jeg tror kan fungerer bra til dette bildet.

Til slutt vil jeg si meg enig med deg ang. stolpene til høyre, synes de fungerer bra og bidrar sammen med veien til dybden i bildet. Et pluss også for husene bakover i bildet. Bra dette. Lykke til videre!







Anne-Lise S.

Velkommen hit ja! :-) Håper du vil finne inspirasjon her inne, og med dette fotoet er jeg sikker på at du også vil være en inspirator for andre! :-)

Ser at Ole-Kristian allerede har gitt deg svært gode råd ift. dette bildet, og jeg følger hans tips til fulle! :-)

Ser frem til mer fra deg! Stå på! :-)

Augusthilsen,
Anne-Lise
Per Harald G.

Eg må få berømme Ole Kristian her! Dette er ein fyldig og god analyse, som kunne vore eit eksempel for mange, inkludert meg sjølv. Eg stiller meg bak det han, på ein eksemplarisk måte, seier om bildet.

Eg vil berre legge til at bildet har eit bra sug innover, som tiltalar meg. Eg får ein litt sånn ''born to be wild-feeling'' her, der Dennis Hopper og Peter Fonda når som helst kan komme susande med harleyane sine :)
Borgar Engeland H.

Tusen takk for fine kommentarer og ekstra takk til Ole Kristian som har gått så grundig til verks. Nå skal jeg legge meg etter å ha vært 22 timer på jobb. God natt!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu