- Ved Obrestad fyr 16.08.08 -
16.august var ein varm dag kor sjøen var heilt utan bølger. Her ved Obrestad fyr var ikkje kornåkeren ennå hausta. Elles på Jæren var det full aktivitet denne helga med innhaustinga av kornet, pga regnet som var varsla dagen etter. Kornet var prega av at det har vore tørke i sommar.
Dette er også eit bilde som viser meir av miljøet rundt Obrestad fyr som Arild Aase har lagt inn 2 bilder av.

Sjå ogsåbilde nr. 251753 som eg vann Ukens konkurranse med i tv2 sist veke. Det er eit bilde frå same staden den varme sommaren 2006.
Bildet inngår i albumet - Markens grøde - -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-08-22 23:12:20
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 40D
  • Canon EFS 10-22mm f/3.5-4.5 USM
  • Brennvidde10mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/200s
  • FilmtypeDigital ISO 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger337
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_334280} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Liv F. D.

God morgen Tone!
Nydelig bilde av flott gul kornåker. Flott i ettermiddagssol og nydelig presenter. Gratulerer som ukens vinner på TV2. Så bildet ditt.

mvh
Liv '')
Bjorn F.

Hei Tone. Velkomponert,men jeg synns kornåkeren ser litt slapp ut i fargene, kanske noe mere fargemetning hadde gjort seg.
Hilsen Bjørn.
Tom Armand H.

Hei. Flott landskap som jeg flere ganger har tenkt å besøke... Høsten er en herlig tid i mine øyne og bildet gjenspeiler denne årstiden med kornet og den lave solen. Jeg savner derimot et litt skarpere skille mellom sjøen og himmelen på høyre side. Nå sitter jeg på en skjerm som nok ikke er riktig kalibrert (laptop) så det er mulig det er mørkere enn det synes her :-) Kanskje kunne du beskjært litt i nedkant av bildet (rett over det åpne feltet til høyre)
ingebjørg fyrileiv g.

Godt komponert med store flater og lite elementer ellers, noe jeg liker. Lys og farger sitter også meget bra, og jeg liker den rolige himmelen svært godt. Fuglen gjør seg der oppe. Jeg savner forøvrig også mer skille mellom hav og himmel, men ellers er det ikke noe å sette fingern på. Fint Jæren-åkerbilde m/fyr.

vh ingebjørg
Nils Christian S.

Jærlandskapet gjør seg på fotografier og malerier - maleriskt vakkert dette - fine linjer - vellykket komposisjon. Horistontranden er nesten visket ut - skulle nok sett den mer fremhevet.
Bergliot E.

Heisann,
Flott bilde av koråker som får en til å føle at åkeren strekker seg ut i det uendelige. Godt komponert med veldig fin dybde og plassering av fyret. Fuglen til høyre i himlen var med på å skape liv i det fredelige åkerlandskapet.

Bergliot:)
Ann T.

Hei Tone - dette likte jeg veldig godt. Fine linjer og flotte naturlige farger.
Mvh. Ann
Per Harald G.

Nydeleg perspektiv. Fin plassering av det populære fyret. Og du har fått fram det fine jærlyset her. Enig med Bjørn i at du kunne auka ørlite grann på fargane, så åkeren vart eit hakk kvassare.

(Eg visste ikkje at det var noko særleg med kornproduksjon på Jæren. Eg trudde det gjekk i mjølkeproduksjon for det meste...)
Håvard S.

Hei Tone!

Avbalansert og flott bilde der linjene er gode.
Synes grønnskjæret i åkeren, helt nederst i bildet tilfører mye .
Flott med fuglen oppi lufta...
En riktig god helg!

Mvh. HåvardS
Bjørn H.

Hei. Savner slike landskap av og til! Vakkert!
Mvh. Bjørn
:-)
Avsluttet .

Hei Tone
Med en brennvidde på 10mm. får du med deg et enormt område før vi møter fyret i det fjerne.
Liker v1 best av disse. Mye gyllent innover, da er det greit å se begynnelsen. Himmel og hav går nesten i et, flott skylag og en enslig måke.
Finner faktisk ikke så mye mer å si om bildet, teknisk på topp, godt komponert og fine farvevalører gjør det hele til et severdig bilde.

mvh arild
Zett Alexzander E.

Hei.
En fin dybde du har fått her med fyret helt riktig plassert. Herlig.
Hilsen Zett
Odd E. k.

Hei Tone!

Et flott fanget landskap, der komposisjonen er meget bra. Fin kameravinkel noe ned i åkeren der dybden kommer fint frem innover i motivet. Mulig du har noe vind i stråene, men også bygningen i bakgrunnen er noe uskarp. Kan sikkert justere dette i ps, samt øke fargemetningen noe,da fargene også er noe diffuse. Det lille som setter prikken over i'en og hever bildet betraktelig er fuglen på himmelen. Den kommer fint frem mot det vakre lyse skylaget og er med på å skape en flott stemning. Fint er det også at du har fått med noe av havet og horisonten i høyre bildefelt, noe som er med på å skape en fin dybde i motivet. Liker godt utsnittet i den fine rammen. Flott fanget Tone!

ha en fin fotojakt!

Mvh

Odd E.
Inger Anne Maritsdotter V.

Hei Tone.

Du har fanga det varme kveldslyset som maler kornåkeren i varme tonar,
eg likte nok best #2, og syns det er ein vakker idyllisk stad.

Gratulera så mykje med vinnarbildet ditt, det var utruleg fint.

Mvh Inger Anne
anders s.

god dag tone
ok,så det var dette bildet som jeg fikk se et glimt av på tv,en
gratulerer så mye med seieren
synes dette ble et herlig bilde
likte godt dybden i bildet
likte godt begge versjonene,men holder nok en liten knapppå versjon1 selv om versjon 2 er litt ''renere'' komposisjonsmessigt
mvh anders
Inger-Lise S.

Hei!
Vakkert landskap i fin komposisjon. Et nydelig lys i bildet. Fine fargetoner i begge versjoner. Jeg kan forstå kuttingen, men jeg liker best v#1.Jeg syns forgrunnen her skapte mer liv.

Inger-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu