Det er solnedgang ved Oddane sand like ved Mølen. Motlyset skaper gode silhuettvirkninger og varme farger som fremhever landskapet.
Bildet inngår i albumet Motlys -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-08-24 14:00:05
    Versjon #2
Utstyr
  • Olympus SP-570UZ
  • -
  • Brennvidde84mm
  • Blenderf/5
  • Lukker1/800s
  • Nei
  • AnnetISO-64, eksponeringskompensasjon -0,3, texture sandstone, mørk vignettering, sepiatone
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_334424} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (32)
Ann Kristin S.

'Undrer meg på hva jeg får at se, over de høye fjelle....''
Stilig bilde som skiller seg ut i mengden. Artig effekt med rent lerretsutseende.
Fine ''farger'' og lys, flott motiv og komposisjon.
Mvh Ann Kristin
Anne-Lise S.

Tusen takk, Ann Kristin! :-)

Anne-Lise
Avsluttet .

Yes, Anne-Lise. Et lite blinkskudd du har her. Men please, jeg vil ha et rent preg, ikke kornet.
Nydelige toner i bilde, flott komposisjon og et herligt lys som såvidt avslører hva som skjer.

Jeg er veldig glad for den fine ramma, og det ble enda bedre å se på med grå bakgrunnsfarve i fullskjerm.

Sier det igjen: Meget vakker og behagelig, spennende og stemningsfullt med et preg av bittelitt mystikk.

Hadde det vært uten støyen ville det blitt en klar anbefaling. (OBS: Hjelper ikke å legge inn en støyfri-versjon, da jeg ikke anbefaler bilder som kommer til i etterkant. Sorry)

mvh arild
Anne-Lise S.

Hei Arild, og takk så mye! Har lagt på et filter her for å få frem enda mer av stemningen i motivet, og for å forsterke inntrykket, så det du nevner som støy er et texture filter kalt sandstone. Nei, jeg har i utgangspunktet ikke planer om å legge inn en versjon uten dette siden jeg synes jeg har fått frem et underliggende budskap i bildet som jeg ønsket, men takk likevel! Da vet jeg hva jeg kunne fått, og tanken er god! :-)

Anne-Lise
Tove H.

Nydelig stemning, men jeg liker heller ikke sandfilteret som minner om grovt akvarellpapir - passer liksom ikke her, synes nå jeg.. Ellers er det rett ut sagt vakkert - ikke annet å si om den saken.
Hilsen Tove
Liv F. D.

Anne-Lise, dette var kjempesitilg. Flott med motlyset og en flott etterbehandling.
Supert!

mvh
Liv '')
Arvid B.

Så nesten ingen ting på miniatyren og lurte fælt på hva dette var...? Ble ikke skuffa i alle fall - her synes jeg du har eksperimentert med hell og laget et motiv som faller godt i smak hos meg! Egentlig et enkelt motiv som du med gjennomtenkte virkemidler har gjort veldig mye ut av. Ble nysgjerrig både på innhold og teknikk da jeg så dette. Godt jobba, Anne-Lise!

mvh

Arvid B
Avsluttet .

Hei! Dette var utrolig vakkert, det flotte lyset. Fint komponert og nydelig stemning. Liker ramma rundt. Anb. Mvh Liselotte
Odd E. k.

God kveld Anne-Lise!

Et noe spesielt bilde, der lyset fanger detaljene og fremmer en stemning som sikkert kan tolkes på mange vis. Ser du har en strukturert i bildeflaten, noe som fint hindrer støyen og som er med på å fremme stemningen. Muligens litt for skarpt lys (skinn) i venstre del av vannet (?), men det blir også fint eliminert av personen som speider mot lyset. Fin lysflom som gir en flott kontur av personen samt av nærtliggende terreng. Liker de mørke kantene der lyset fint blir svekket. Innrammingn gjør også mye for dette bildet. Likte godt komposisjonen samt det flotte utsnittet.

Er det noe fra det store riket som kommer på besøk Anna-Lise?

Ha en fin fotohelg!!

Mvh

Odd E.
Øyvind S.

Synes du har fått en kjempefin komposisjon i bildet ditt, hvordan blikket blir ledet fra knausen i forgrunnen, ut mot sivet og ut av bildet gjennom vannlinjen en motsatt Z, hvis du skjønner hva jeg mener, det hele forsterkes ytterligere med mannen som står der blendet av lyset i motvind som man ser på sivet foran han, likte godt hvordan mannen for en aura rundt seg og forsterker siluetten av ham og plassering i bildet..tror jeg har nevnt det før for deg at tekstur eller lerretvirkning virker positivt på motlys, dette er ikke noe unntak, skal pirke på noe synes du burde se på om det er mulig å lysne det noe i venstre hjørne, synes det er litt ijgen der i forhold til hvordan lyset kommer inn i bildet, mulig du er uenig i dette, kun min betrakning av det jeg ser.... likte det ellers veldig godt...
mvh Øyvind
Anne-Lise S.

Tove: Takk for ærlig tilbakemelding! :-) Det er det som gir vekst!
Liv: :-)
Arvid: :-) Kan forstå den med tumbnail kontra fullformat. Det er en liten hemmelighet som åpenbarer seg her, så man skal ikke skue tumbnailer på hårene! :-) Så flott at du likte det! Regner med du leste de tekniske fakta og fikk svar der, og hvis ikke er det bare å spørre! :-) Takk for kommentaren!
Liselotte: Tusen, tusen takk for hyggelig kommentar! :-)
Odd E: God tilbakemelding, som alltid! :-) Tusen hjertelig takk! Litt for lyst til venstre i vannet. Ja, den vurderte jeg selv også. Har dempet vannet noe. Mulig det bør dempes litt mer?
Øyvind: Lang og god tilbakemelding fra deg også. Det er givende med detaljerte betraktninger som din. Tusen takk! Lurer på hva du mener med ''venstre hjørne''? Oppe? Nede? Egentlig hele venstre side?

Ha en flott søndag!

Anne-Lise

PS: En ekstra takk til Liselotte for anbefaling! :-)


Øyvind S.

Hei igjen Anne Lise, beklager uklarheten i teksten min, mente hjørne oppe og spesielt litt lenger nedenfor hjørne for å forsterke linjene ennå mer, sorry at jeg ikke var klar nok her... ha en flott søndag i sør...
mvh Øyvind
Avsluttet .

Godt fanget av person som gløtter mot landskap og sol dette Anne-Lise.
Sikkert en fin opplevelse for deg også.
Som betrakter hadde jeg ønsket litt mer åpenhet i bildet.
Vil gjerne se det samme som du ''så'' sånn tilnærmet for jeg aner at du så mere her enn jeg kan se.
Med hilsen fra Eivind 8~))

Ole-Kristian T.

Hei Anne-Lise, synes dette var annerledes og interessant fra din hånd. Selvsagt et bilde med rom for mye tolkning i kraft av begrepene lys og mørke. ! Her faller lyset fint inn på hodet til modellen, som jo står og speider kanskje nettopp etter lyset, og det faller på vannet og på berget. Disse tre belyste stedene danner en fin trekant i komposisjonen. I tillegg blir stråene veldig vakre der de står i motvind men med lyset som spiller i aksene. Finishen med filtereffekten synes jeg er fin.

Jeg har en tanke til ev. endring, og det er å rette opp bildet slik at linja bak vannet blir vannrett. Det er ganske mange skrå linjer i bildet, og det skaper litt uro i mine øyne. Tror at ved å legge den nevnte linjen i vater, vil den skape ro og kontrast mot de andre linjene, bl.a. de skrå linjene på berget til høyre. Kanskje jeg ville kuttet et par cm. i venstre kant også, for å minke det mørke området. Det er også fint med diagonalen fra modellen på skrå mot høyre til vannet. Bra!

Godt du er kreativ, ha en fin søndag :).


Anne-Lise S.

Øyvind: Det går helt fint, vet du! Takk for ytterligere forklaring! :-) Ser hva du mener, og vil se på det! :-)
Eivind: Ja, da måtte jeg nok ha foreviget dette, og mer til, i panoramaformat, for å dekke alt jeg så! :-) Når jeg har valgt dette utsnittet i etterarbeidet ligger her et iboende budskap, og jeg ønsker derfor ikke å vise mer for da forsvinner det, men utover det så... Takk for fin kommentar!
Ole-Kristian: :-) Du tolker godt, og din kommentar er innholdsrik og givende! :-) Ang. å rette opp linja bakenfor vannet... Jeg gjorde et forsøk på å rette bildet etter vannlinja, som tilter mindre enn linja du nevner i etterarbeidet. Om du da igjen tenker på i hvilken positur personen nærmest blir stående i; ganske så på skrå mot høyre positur, så vil det igjen virke unaturlig. Derfor valgte jeg det slik det er nå. Så lenge linja bakenfor vannet igjen er enda mer skrå, vil personen ende opp med å stå skikkelig i kraftig motvind. Tror du det vil være formålstjenlig? Forslaget ditt om beskjæring i venstre fremfor å lysne det tar jeg med meg. Skal se på det kontra å forsøke å lysne det. Takk skal du ha for fin kommentar med konkrete forslag! :-)

Anne-Lise
Avsluttet .

Greit nok for meg det Anne-Lise.
For å vinkle det litt annerledes så hadde jeg ønsket bildet lysere i kantene.
Da mener jeg at budskapet kanskje hadde nådd meg også.
Vignettering kan jo være greit det også da.
Mvh. Eivind 8~))
Anne-Lise S.

Ny versjon lagt ut, og Ole-Kristian! Nå ble ikke posituren så verst likevel! :-) Smart forslag du hadde der! :-) Hva med området til venstre? Ble det bedre nå?

Anne-Lise
Anne-Lise S.

Takk igjen, Eivind! Du kom mellom der! Jeg kunne valgt å sette tittel på dette, men ønsket å se hva dere ser i det, og om jeg nådde frem. Det ser jeg at jeg gjør sånn stort sett; into the light, looking into the light, å søke mot lyset. Derav valgt mørk vignettering, og derav valgt å ha det såpass mørkt der personen står slik at det han søker etter forhåpentligvis skulle være mer åpenbart for seeren! :-)

Anne-Lise
Ole-Kristian T.

Hei igjen, nå er jeg tilbake på en helt råtten skjerm, så jeg må vente med å vurdere #2 til senere. Ser ikke stort av bildet her jeg nå sitter :).
Zett Alexzander E.

Etter å ha sett på begge versjonene flere ganger så var nok forslaget som du har fått frem i v#2 et meget godt forslag. Likte den versjonen veldig godt.
Et godt bilde dette. Hilsen Zett
Anne-Lise S.

Det er så greit atte, Ole-Kristian! :-)
Zett Alexzander: Ja, v2 er et resultat av tipsene til Øyvind, Ole-Kristian, og delvis Eivind, så ... Det heter at dess flere kokker dess mere søl, men her har deres betraktninger totalt gitt V2. Takker for at du kom innom og fortalte meg hva du liker best! :-)

Anne-Lise
Steinulf L.

V#1 ble svært så bra. Rammen i #2 stjeler altfor mye oppmerksomhet fra et flott bilde.
Anne-Lise S.

Helt enig med deg, Steinulf! Jeg var litt snar med å legge ut V2, og sjekket ikke at rammen var god nok. Ellers hjertelig takk skal du ha for et v1 valg, og kommentar! :-)

Anne-Lise
Ronny A.

Hei Anne-Lise.
Kjempetøff komposisjon som klart skiller seg ut - posistivt. Liker godt bruntonene og lyset som skinner opp personen. Utmerket:-)
mvh Ronny
Anne-Lise S.

:-) Ronny! :-)

Anne-Lise
Øyvind S.

Hei igjen Anne-Lise, ser du har lagt ut v2, dette ble veldig bra, nå stemmer det bedre for meg.. ref tidligere kommentar.... rammen er du klar over ser jeg, lett å fikse det da... dyktig du.....
mvh Øyvind
Tom T.

Flott motlys bilde.

TomT
Ole-Kristian T.

Er innom min egen skjerm igjen og mener #2 er mye bedre. her er det mer ro og harmoni. Dette fordi bakgrunnen oppleves rett og stabil mot de skrå linjene i forskjellige retninger foran i bildet. At bakgrunnen (nb området utenfor rammen) ble tykkere og mer dominerende må man vel se bort fra her, det blir jo bare slik p.g.a. at selve bildet har blitt mindre. Men jeg mener du ikke er helt i mål ennå; den linja jeg mente er ca. 4,2 cm. fra øvre kant på høyre side, til venstre er det ca. 4 cm. avstand. Den bikker altså litt over til høyre nå (motsatt av originalen). Dette ble mye pirk på et meget stilig bilde, men du ønsker jo konkrete tilbakemeldinger så håper det går bra :).
Anne-Lise S.

Takk for det, Øyvind! :-)
Tom: :-) Når mange ord ikke er nødvendig! Takk! :-)
Ole-Kristian: Fint at du pirker! Uten pirk - ingen perfeksjon! :-) Takk igjen! :-)

Anne-Lise
Inge S.

Hei.
Flott motiv og likte godt siluetten av mannen med det lyse
feltet rundt ham.
Syns du har vært flink i ps her med valg av filterbruk.
Godt jobba.

Mvh Inge
Anne-Lise S.

Hyggelig å høre at du liker det, og hva du liker, Inge! Takker! :-)

Anne-Lise
Marit O.

Nydelig motlys bilde,syntes ikke filter
ødelegger her Anne-Lise.
Mvh Marit
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu