hønsehauk på sandlojakt
holdt på å fotografere sandloer,da denne
flotte hønsehauken ville ha sin del av kaka.
desverre for hønsehauken sin del,så ble det ikke middag denne gangen.
synes det ble et greit miljøbilde
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger470
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_335382} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Roland J.

Dejligt billede, skønt med noget milijø omkring fuglen.

mvh Roland
Monika Frisvold V.

Hei Anders
Et meget naturlig biofoto...
Artig å se hønsehauken en annet miljø..
mvh monika
Nils Christian S.

Flott fanget inn denne hønsehauken her. Ville nok skåret bort øvre del av bilde....
Bjørn Aksel B.

Hei Anders. Synes utsnittet er veldig ok, der du med skjæret i bakgrunn virkelig får inntrykk av at hauken befinner seg i fjæra. Bra lys og skarphet.
mvh
Bjørn Aksel
Ivar B.

Du har hatt noen flotte fugleoppleveler i det siste ser jeg. Dette er slettes ikke dumt som fotografi og helt sikkert en flott opplevelse. Miljøet bidrar fint, og jeg ville slettes ikke kuttet noe oppe. Et litt annerledes haukebilde dette. Mvh Ivar.
Leif Egil H.

Hei Anders

Dette var et skikkelig blinkskudd. Antar det var artig da denne krabaten dukket opp.
Fint miljø i bildet.
Ved å kutte litt over hauken så blir den mer i fokus, men jeg synes det ville ødelegge noe av helhetsinntrykket.
Et flott bilde.
Tom E.

Hei!
Her har du vært heldig.Hønsehauk i maritimt miljø.Det er jo en del hauker langs kysten,tror ikke jeg har sett noen avbildet på denne måten før.
mvh Tom
Jan Inge K.

Tøft! Trodde ikke dette var en vadefugl...:-) Liker at du har tatt med MYE miljø. Det understreker denne (uvanlige?) situasjonen...:-)
Per T.

Hei Anders. Flott bilde av hønsehauken! Ikke bare i miljø, men også i et noe annerledes sådann. Gjør bildet spesielt. Tror jeg hadde kuttet bildet noe i toppen, men det er vel en smaksak. Godt jobbet! Mvh Per
Hans-Jørgen H.

Go kvellen Mr. Selland!

Eiendommelig syn å se hønsehauken ved kysten.
Flott og skarpt bilde med en fin komp og lys.
Likte det godt.

Ha ei flotters hælj!
Tyrin
Tore V.

Flott bilde, her kan man se hvorfor det heter ''med haukeblikk''. Dessuten befriende å se et rovfuglbilde som åpenbart ikke er tatt på åte.
Arvid B.

Seint ute her, det meste er allerede sagt... Synes det er en super prestasjon å få til et bilde av hauken i slike omgivelser uten å legge ut åte. Åtet - sandloene - var jo der fra før. Kan nok komme tilbake denne. Vet du liker å ha mye omgivelser/miljø rundt fuglene dine, så forslag om kutt kommer ikke herfra... Synes du fortjener ei anbefaling for dette spesielle motivet som viser at hønsehauken også jakter vadefugl i fjæra.

mvh
Arvid
Knut Børge S.

Du store alpakka, jammen har du ikke fått bilde av hønsehauken i fjæra! Her har du jammen meg vært heldig, og meget dyktig der du har foreviget møtet ditt med hauken. Skarpt og flott gjengitt i et annerledes miljø! Gratulerer, da du helt sikkert er en av få som har avbildet denne arten ved en slik lokalitet.

mvh KBS
Tove H.

For et blikk! Flott gjenngitt av hønsehauken i miljø!
Hilsen Tove
Fredrik S.

Heisann Anders!

Her har du vore heldig ja! Kjempeflott miljø og bilde.
Har ikkje sett lignande foto av hønsehauken, sjølv om eg har sett den ein del ganger langs fjorden heime. Liker også at du har tatt med så massa miljø.

Fortsatt god helg!

Mvh Fredrik S
Kjell Sigurd S.

Befriende fritt for foringsplass. Tipper dette var en stor opplevelse. Utsnittet er fint og hauken ser konsentrert og morsk ut. Ingen enkel sak å bryne seg på for en liten sandlo. Bildet bærer litt preg av hardt lys men et stort pluss for situasjon. Bra.

Kjell S
Roy M.

Bra bilde.

Må bare skuffe deg litt og si at dette nok er en spurvehauk og ikke en hønsehauk. Hønsehauken jakter stort sett ikke små vadere da den blir for treg for de raske fuglene. Du ser enkelt forskjellen godt på de lange bena på fuglen. Se på andre bilder av hønsehauk her inne så ser du det. Det er noen andre typiske trekk også, men det blir detaljer.

Mvh, Roy
anders s.

tusen takk for hyggelige tilbakemeldinger på bildet mitt alle sammen
koslig at det falt i smak
opplevelsen skal jeg love deg var rå
dette er uten tvil en bonus å fåmed seg i arkivet
har sett rovfugl ta sandlo tidligere i år,så dette scenarioet er nok ganske så vanlig ute ved kysten på sørlandet.

roy- for min del så er det ikke noen nedtur om det er en spurvehauk.
jeg personlig synes at spurvehauk,hønsehauk er flottere fugler en feks ei kongeørn,så dette er ikke noen nedtur i det hele tatt.
grunnen til at jeg antok at dette var en hønsehauk er pga at jeg syntes den var ganske så stor,men nå har jeg ikke sett verken hønsehauk eller spurvehauk på så nært hold som det jeg gjorde da jeg tok dette bildet

tusen takk for oppklaringa angående art

mvh anders
Roy M.

Jeg synes også den så litt stor ut og den er ikke lett å skille på dette bildet, men det er mest sannsynlig en hunn fugl, i såkalt sub-adult drakt. Det betyr at den er voksen neste år.

Til sammenlikning finner du et bilde av sub-adult hønsehauk hann under januar arkivet på bloggen min her http://roywildphoto.blogspot.com/

Mvh, Roy
anders s.

utrolig mye flotte bilder du tar roy
har sett litt på bildene dine,og dem holder meget høy standard
hønsehaukbildet ditt var virkelig flott
likte godt dusheten som du har fått pga strå i veien, samtidig som at hodet er skarpere enn resten av kroppen.
for et utrent øye som jeg har, så er det ikke så lett å se forskjell mellom ''din'' hønsehauk og ''min'' spurvehauk,men med litt erfaring så skal jeg nok ta slike artsutfordringer som dette på strak arm:-)
ser at du desverre ikke er så aktiv her inne lenger,så da vil jeg bare få ønske deg lykke til videre med naturfotograferinga.
mvh anders
Pål E.

Må si jeg støtter KSS'kommentar fullt ut her: Befriende fritt for åte og utendørs fotostudio! Jeg mener denne typen rovfugldokmentasjon har atskillig større verdi enn den nevt over. Sjansen for å fange fuglen i en naturlig og upåvirket handling er stor. Bare miljøfremvisningen her er jo gull verdt. Bra!

Pål
Håvard F.

Et spennende bilde av hønsehauken/spurvehauken i uvant miljø - i alle fall fotomessig.
Dette likte jeg Anders
mvh
Håvard
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu