Måkeportrett
Har i sommer forsøkt å ta noen litt utradisjonelle måkebilder. Har tidligere lagt ut bilde nr. 390402 og vil gjerne ha kritikk på dette også. Denne gangen forsøker jeg med et skarpt bilde og litt annerledes utsnitt. Hva er positivt og hva er negativt?

For flere bilder se www.almyfoto.com
Ikke noe kjempebilde, men liker det godt selv. Vil gjerne høre andres meninger, spesielt om utsnittet. Burde det være tettere eller er det fint som det er?
Utstyr
  • Canon EOS 40D
  • Canon EF 300/4L IS
  • Brennvidde300mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger331
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_335446} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Arnold H.

Hei Aleksander

Eg likar dette bildet. Har sjølv eit med veldig tett utsnitt, som eg ikkje har tort å legge ut. Når først vinger og bein er ''kappa'', synes eg det fungerer fint som du har gjort det her. Du har òg passe blendar til å framheve hovudet frå resten.

mvh
Arnold
Hans-Jørgen H.

Go kvellen Aleksander!

Får også selv sans for litt mer utradisjonelle bilder samme hvilken kategori det er.
Synes du presentere et stilig utsnitt der jeg særlig liker den diagonale framdriften.
Muligens litt mye høylys på hodeparti, men synes ikke det sjenerer særlig.
Bakgrunnen er diffus og fin noe som indikerer stor bl.åpning.
Skarphet på hodeparti er god om ikke helt skarp.

En fortsatt trivelig kveld Aleksander!
Hans-Jørgen
Håkon S.

Heisann
Et nært og flott bilde av måka med fart i.
Virker som måka er skikkelig stor på dette bilde, syns det funka bra med det trange utsnittet også. God skarphet på makå gjør bilde enda bedre, og i tillegg den duse lyse bakrunen som passer ypperlig til måka sin hvite farge.
Finner ikke noe negativt, men hvis det var en liten ting så ville jeg prøvd og minske støyen et lite hakk. Men ellers, FLOTT!
Terje S.

Bra måkebilde dette Aleksander. Fint lys inn på hodeparti og bra treff med fokus. Skal jeg pirke litt må det bli kornstruktur som er litt fremtredene i sjøen bak. Det samme så du på det siste bilde mitt. Før du skarper opp bilde trykker du Layer og duplikat layer. Skarp opp bilde på vanlig måte. Så går du på verktøyet Eraser tool å visker over sjøen. Flatten Image når du er ferdig.Du har da bare skarpet opp fuglen. Sjøen trenger ikke oppskarping da den allerede er ute av fokus. En annen fremgangsmåte er :
Merk fuglen med lasso Tool og kjør opp oppskarping innenfor det merkede feltet.Høyreklikk med musa når du er ferdig og trykk Deselect.

Det var dagens photoshop tips. Gratulere med nok en sølv i VL. Artig at du lykkes. Før eller siden kommer gullet.


Terje
Aleksander M.

Takk for hyggelige kommentarer!
Støyen kommer nok dessverre av litt slurv i etterbehandlinga. Her har jeg faktisk brukt metode nr. 2 Terje, men oppdaget at bildet ble automatisk oppskarpet i tillegg, og det er nok der det kommer fra. Skal prøve å gjøre det bedre neste gang!

Aleksander
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu