Gjøkeflukt
Bildet inngår i albumet Norske fugler -
Utstyr
  • Canon 30D
  • Canon EF 300 f.2.8L IS
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/3.2
  • Lukker1/8000s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger401
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_336437} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Avsluttet .
Hei! Fint bilde av gjøken, bra med luft foran motivet, men med flukt i tittelen ville jeg helst sett gjøken fly mot høyre. Mvh Vidar
Marcus V.
God skarphet, fine farger. Kanskje et noe tettere utsnitt hadde gjort seg?
Eyvind R.
Takk for kommentarer. Hvorfor bør fuglen fly mot høyre når det er flukt i tittelen, Vidar? Enig at utsnittet godt kan være litt tettere Marcus.
Avsluttet .
Hei igjen! Dette med mot høyre og venstre er bare måten vi oppfatter bevegelsen på. Noe som er i bevegelse mot høyre er på veg bort, og noe som beveger seg mot venstre er på veg hjem. Mvh Vidar
Eyvind R.
Takk for presisering, Vidar. Slik jeg forstår begrepet "flukt" betyr det at fuglen flyr og sier forsåvidt ikke noe om fuglen er på vei inn eller bort. Begrepet kan sikkert brukes på begge måter...
Avsluttet .
:) Er misunnelig på dine glugger(objektiv). Mvh Vidar
Øyvind A.
Selve fuglen er pent og greit gjengitt, men mindre hardt lys hadde vært bra for skyggepartiene.
Den ensfargede himmelen gjør det ganske kjedelig. Tettere utsnitt hadde kanskje hjulpet noe, men du har sikkert beskjært en del allerede?
mvh Ø.
Eyvind R.
Takk for kommentar, Øyvind. Det er tatt et utsnitt, men bildet "tåler" nok et tettere utsnitt uten å miste for mye detaljer.
Ketil K.
Gjøk i flukt er noe av det vanskeligste man vel kan ta bilde av. Jeg tror den alltid flyr vekk, den er ofte sky og vil absolutt ikke bli fotografert i flukt. Men her har du klart et skarpt og detaljert artsportrett, i vel ganske skrått og varmt kveldslys? Det skulle derfor sikkert gå an å lysne opp de gjengrodde skyggepartiene?
Eyvind R.
Takk for kommentar, Ketil. Enig med deg i at gjøk er svært krevende sport... Canon 30D er heller ikke allverden på følgefokus. Kan sikkert få til å lysne gjengrodde skyggepartier noe.
Roy Arne K.
Synes også dette bildet er veldig bra. God skarphet. Enig i at det hadde kanskje vært bedre med et tettere utsnitt.

Når det gjelder fly mot høyre/venstre - er det vel en inngrodd regel (som jeg synes er til for å brytes). Hovedgrunnen tror jeg - er at vi helt fra skolen har lest fra venstre mot høyre - og da blir også tankegangen slik. Mulig at det er anderledes i de landene hvor de leser fra høyre mot venstre? (Alt dette var bare en flyvetanke jeg fikk når jeg satt her og kommenterte bildet ditt).

Mvh. rak

Eyvind R.
Takk for høytflyvende betraktninger, Roy.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu