Morgenlanding
Var ved Østensjøvannet for et par uker siden og tok bilder. Dette ble tatt litt før klokka åtte. Hørte gjessene kom snadrende gjennom lufta. Fikk vridd kamrea og knipset landinga. Sterkt motlys og kort tid på meg.
Syns det ble OK.
Bildet inngår i albumet Mine fugler - Forsøk på å vise noen av fuglebildene jeg tar og har tatt. Prøver å ta bilder i miljøet fuglene finnes i naturen, enten det er skau, fjell, parker eller annet.
Utstyr
  • Nikon D300
  • Sigma 120-400 mm F4.5-5.6
  • Brennvidde400mm
  • Blender-
  • Lukker1/3200s
  • Nei
  • AnnetBrukte stativ, men beveget kamera i fluktretning. Hadde laveste blender og aut. lukker. Stilt litt skarphet og ørlite tone på fargene.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger172
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_336715} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Avsluttet .

Er mye jeg liker her,både farten og lyset.
Tror jeg ville kuttet noe oppe,det blir vel mye svart som ikke tilfører bildet noe og også kanksje bittelitt nede,men der er jeg mer usikker.
Tone
Ole Petter .

Dett ble ett spenende bilde av gjess, og fin fart i bildet.det er kanskje mye svart øverst i bildet
flott.
Mvh Ole Petter

Anne-Lise S.

Godt forsøk på et motlysbilde der gjessa ses som fine silhuetter over det diamantkledde vannet, og mot den mørke bakgrunnen. Til tross for at den er mørk, forsvinner ikke fuglene, så der lykkes du godt. Ville flippa bildet horisontalt slik at flyveretningen blir fra venstre mot høyre. Da vil fremste fugl ha luft i front av seg, og du vil føre øyet videre ut den veien. Det vil være et pluss. Det vil også gjøre seg at fuglen som lander og som gir fra seg vannsprut starter på venstre side for å øke følelsen av fart og bevegelse fra øyets første treff på bildet. For mye oppskarping gir halo på oversiden av flere hals- og vingepartier, og det er kanskje også det som gir en del korn, spesielt i overgangen vann/mørke som del av bakgrunnen. Diamantene i vannet sees også som noe for oppskarpa. Ved å dra litt mindre i spakene kan du kanskje også unngå støyen i bakgrunnen. Dersom du har støy der i utgangspunktet, kan det være smart med noe noise fjerning, enten i PS eller ved å f.eks. bruke Neat Image. :-)

Anne-Lise
Marcus V.

I grunnen en fin stemning, men for hard oppskarping og for vidt utsnitt.
anders s.

god dag terje
artig at du også har tatt deg en tur ved østensjøvannet
her skjer det alltid noe
synes du har fått til eg meget flott bilde,der jeg virkelig digger stemninga
terningkast 5 her
ha en flotters søndag
mvh anders
Henning G.

Hei Terje, Dette ble veldig bra. Synes du både har fått fart og skarphet her. Bildet gjør seg i s/h. Mvh Henning
Terje A.

Hei alle sammen.
Takker så mye for velvillige kommentarer. Ser at oppskarping er hard, og burde kanskje begrenset den noe. Litt usikker på utsnitt, men kanskje burde det vært mindre.
Hilsen Terje
Oddvar H.

Hei du,
Synes du treffer godt med utsnittet, jeg. Flott stemningsbilde! Litt mye skarpet, ser den.
Hilsen Oddvar
anne g.

hei terje! jeg liker mye i dette bildet-følelsen av at du var der da det skjedde-om du skjønner (da brå brakk staven-syndromet)he he. enig med anne-lise vedrørende kutting oppe og speilvending. men bildet er fyllt av action, og det er ikke alltid man står klar med kamera på stativ i slike stunder.ha fin dag! mvh anne
Monika Frisvold V.

Hei
Jeg likte i grunn stemningen.
Kunne tenkt meg at du har fått fram disen litt
mer, men severdig.
Å kunsten er å være på rett plass til rett tid...
mvh monika
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu