Byge
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger499
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_337401} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Avsluttet .
Bakgrunnen med fjell, dis, himmel og vann har me fint i seg her. Liker stemningen der. Når det gjelder forgrunnen blir jeg mere usikker. Bildet er fint og flott og alt det der, stemingen er bra også. Men jeg synes allikevel det mangler noe. På et vis som om at du ikke helt har greid å bestemme deg for hva du vil ta bilde av. Jeg synes mao at du har tatt med for mye i bildeflaten. Det finnes flere motiver i dette bildet. For meg holder det somoftest med et hovedmotiv per bilde på denne type bilder. På bilder som spiller mere på handling og hendelser er saken en annen, da det kan være flere ting som skjer i et bilde. Men på et sånt bilde som dette hvor det ikke er noe som skjer, hvor det i hovedsak handler om å dokumentere et landskap eller noe annet statisk så mener jeg en bør foreta strammere valg ift hva det er en vil ta bilde av. Bilder blir sjelden bra av å skulle ta med alt i et og samme bilde.
Monika Frisvold V.
Flott stemning. kutt ca 5 cm i bunnen (dem 5 cm tilfører ikke bilde noe)
men ellers et nydelig landskapsbilde.
mvh monika
Stig Børre E.
Stemningen er topp. Flott lys og fine varme toner.
Liker det kvadratiske formatet, men er enig i at forgrunnen har fått for mye plass. Bildet vil nok tjene på et kraftig kutt i bunn.

StigB
Tove H.
Nydelig lys og særegen stemning, men enig med dem som vil ha kraftig kutt i forgrunnen!
Hilsen Tove
Avsluttet .
Min mening er at et kutt i forgrunnen ikke vil hjelpe på det jeg synes er det største problemet her. Det kvadratiske formatet fungerer fint. Saken er mere den at fotografen kanskje burde vurdert å gå lengre frem under opptak.
ingebjørg fyrileiv g.
Bildet har et særdeles godt og behagelig høstlys som gjør svært mye her. -Og i og med at store deler av lyset nettopp ligger i forgrunnen, ville det ha vært dumt å kutta der. Ellers er bildet godt komponert, men jeg savner nok litt mer i sidene. Er usikker på lillatonene i himmelen.

vh ingebjørg
Ivan H.
Hei,

Hvis du skal kutte i forgrunnen, må du kutte ganske mye. Ellers så er jeg Tommy her. Hadde du gått lenger frem ville du kanskje vannet som mulig ville gitt bildet bedre dybdefølelse.

Ellers har jeg ikke noe å påpeke. Fine høstfarger og regnbyge.

Hilsen
Ivan Holmedal
Birna R.
Enig med Tommy i at bildet mangler kompositorisk spenst. Kutting i forgrunnen vil ikke avhjelpe, snarere tverimot, da forsvinner følelsen av dybde i landskapet kvikt. Så skal saksa settes ett sted må det være i himmelen. Uten den øvre 1/3 blir landskapet langt mer tungt og illevarslende.
Ivar B.
Lyset og stemningen er god i dette bildet synes jeg. Jeg er enig i at det komposisjonsmessig ikke henger helt sammen, da først og fremst med en noe voldsom forgrunn. Noen skritt fram kan ha løst saken som andre påpeker. Jeg liker det tunge litt skittne toneforløpet som bildet er lagt i. Mvh Ivar.
Arve K.
Flott lys og fine farger. Enig i at kutt fort reduserer dybden, og at det beste ville vært å gå nærmere, men det er jo vanskelig nå;) En mulig løsning kan være å kutte litt både oppe og nede, og kanskje lette litt på tonene i forgrunnen og derigjennom beholde dybde, men er slett ikke sikker.
Arild P.
Flott landskapsbilde. Fine farger og lys. Jeg ville hatt en noe anderledels komposisjon og format på bilde. Her synes jeg den kvadratiske formatet ikke passet helt. Jeg synes, med tanke på at det er bygen du ønsker å vise frem, at forgrunnen er noe stor og dominerende. Jeg vil foreslå å kutte en tredel av bunnen til der de lyse blomstene på venstre side begynner. Da får du også fine linjer innover i landskapet synes jeg.

Arild
Fred S.
Jeg går i mot strømmen, og opplever forgrunnen som en del av fjellopplevelsen bildet gir meg, også i forhold til dette å følge en imaginær rute frra ståsted til toppen av fjellet.
Mulig at det strengt kompmessig er best med det kuttet mange nevner, men selv har jeg det altså med å "vandre" i slike fjellbilder, og liker det jeg ser her.

vh fred
Thorbjørn R.
Jeg vil tro at noe av forgrunnen greit kan kuttes uten at dybden forsvinner. Nå blir den litt for dominerende. Ellers synes jeg dette ble rimelig vellykket. Bygen skaper fint liv i bildet og lyset er virkelig flott.

Mvh Thorbjørn
Steinulf L.
Jeg får også en mye mer dramatisk følelse om toppen kuttes, ikke bunnen. Fascinerende lysd.
Torbjørn K.
Dramatikk og mektige fjell. Jeg synes heller ikke komposisjonen sitter 100%, men etter min mening kommer du best ut av det dersom du kutter i bunn og lager et helt kvadratisk utsnitt.

Torbjørn
Erik J.
Takk for masse respons! Hyggelig å se så mange ansikter over! Det spørs om ikke ny design av foto.no bidrar til mye av oppmerksomheten? Uansett takk for mange gode forslag. De som stemmer best med mitt eget syn gjelder at komposisjonen generelt kunne vært bedre, kutt i toppen som beste medisin ut over å ta en ny tur, samt et lillasikk i øvre høyre hjørne som jeg ikke hadde sett.
Trygve A.
Tror faktisk jeg ville tatt bort i underkant av en tredjedel nederst på bildet. Er bildet tatt i RAW ville jeg ha økt eksponeringen en liten tanke.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu