Erik Karlsson - Bs 5
Her er noe jeg har drevet med litt mer enn det forrige bildet jeg lastet opp. Her ser dere Erik Karlsson spinne Bs 5 inn i solnedgangen på Folgefonna, sommeren 2008.

Kjøreren er belyst med en Elinchrom Ranger nede fra høyre.

Dette bildet, sammen med flere bilder fra Fonna, kan dere også se på www.larsen-photo.com
Godt fornøyd, men dumt at det er butshot.
Utstyr
  • Nikon D300
  • Nikon 50 f/1.4
  • Brennvidde50mm
  • Blender-
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriSport/Action
  • Lastet opp
  • Visninger821
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_337690} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Trond H.
Dette synes eg var lekkert, og en litt annerledes vri på ting man har sett før. Belysningen er viktig i så måte. Får en måte følelse av at du har kombinert to stilarter, og skrudd sammen to bilder inn i ett, med et helhetlig inntrykk. Om eg skal være litt pirkete virker det som horisonten heller ørlitegrann, du har kanskje vært litt ivrig også med oppskarpingen. Tviler derimot at dette er et problem i stort format.
Det er også litt "hardt" nede i høyre hjørne pga av måten blitzen skyter, men det ødelegger likevel ikkje mitt helhetsintrykk.

MVH TH
Birna R.
Bilder hvor det er overtydelig at blitz er brukt har aldri vært mine favoritter. Du kunne i det minste ha forsøkt å få samme lysretning som sollyset.

Sikkert strevsomt for begge å krabbe hlt opp dit, men bildet er ikke bedre av den grunn.
Tommy L.
Takker for kommentarer.

Ja jeg ser jeg kan ha blitt litt ivrig med oppskarpingen.

Jeg er også veldig enig med lyset. Skal få meg en trangere og lengere reflektor som får samlet lyset mer.


www.larsen-photo.com
Torbjørn K.
Jeg synes dette bildet ble svært bra. Jeg liker "Fri Flyt" stilen du får frem, enkel rett-på-sak-komposisjon og et flott lys. Overdreven blitz-bruk passer denne type bilder bra, men det er mulig at selve hoppet burde vært noe mørkere. Fint med noe snødryss i lufta etter hoppkanten.

Torbjørn
Thomas R.
De har nok ikke gått lenger enn til skitrekket de gutta her :-)

Fargene er fine, men jeg er ikke komfortabel med komposisjonen. Mener at man enten må ha mer eller mindre hopp, og da må også hasjpulken litt nærmere hoppkanten. Ellers ett vanvittig luftig og fett svev, bra at du kan skimte snøkrystallene i lufta.
Tommy L.
Takker for kommentarer igjen ;o)

Jeg synes ikke det er overdreven blitzbruk her, synes bare at lyset har spredd seg for mye. Jeg ville faktisk hatt sterkere lys på kjøreren, og det hadde jeg jo også fått med en trangere og lengere reflektor.

Og jo, vi gikk myye lenger enn til skitrekket. Dette er i 10-11 tiden på kvelden, så vi gikk 6-700 meter opp tild er hvor hoppet er i 30 cm våt snø, og han de som hopper måtte gå ca 200 meter i samme snøen hver gang de skulle ta fart til hoppet. Så ligger en del arbeid bak her! Og den blitzen er ikke lett! Haha.

Setter veldig pris på kritikk, dette jeg trenger! Merker allerede at det er mye mer nyttig å legge ut bilder her enn på galleriet.


www.larsen-photo.com
Sverre H.
Hei Tommy,

Kjente omgivelser og vakre Hardanger i bakgrunnen. Fonna er et fint sted å være med blitzen!

Synes du kommer fint ut av det her jeg, selv om (som du selv sier) Kanksje har spredd blitsen en tanke for mye.

Nå vet jeg ikke hvilken reflector du har, men kanskje en annen plassering kunne ha bidratt med mindre lys til hoppet, og mer på kjører. Men det blir kun tipping fram min side. Liker bildet ditt jeg. Ps. Grattis med egen hjemme side :)

Sverre.
Erlend K.
Bra bilde med god fartsfølelse. Detaljene med snø i luften gir den nødvendige detaljen for å beskrive fart.

Jeg har lest diskusjonen om lyssettingen, og for min del mener jeg at kunstbelysningen fungerer da dette er med på å sette skille mellom det kunstige (skibakken) og naturen (bakgrunnen). Den kontrasten i bildet hever kvaliteten etter min mening.

Arve K.
Enig med sistnevnte taler. Hvorfor i all verden skal alle bilder ha helt naturlig belysning? Jeg mener at blitzlyset hever dette bildet.
Tommy L.
Takker for kommentarer fra dere siste!

Moro å høre at dere liker det, men selv ville jeg ikke belyst platået her så mye som jeg har gjort. Litt lys ville jeg beholdt, men synes det er litt sterkt nede til høyre.


Mvh
Tommy Larsen
www.larsen-photo.com
Tove H.
Herlig friskt og fint bilde med flotte farger og bra komposisjon. Liker blitzbruken. Flott med snøkrystallene i lufta. Kan sikkert brukes i Solo-reklame.
Hilsen Tove
Sverre H.
Helt ening med deg Tommy.
Bilde hadde nok blitt helt knall om platået og deler av hoppet hadde fått beholde sin naturlige belysning.
Magnus E.
Ordentlig stemningsbilde fra fonna.Mandig hopp,fet kjøring og vanvittig bakgrunn.Syns blitz bruken er på sin plass.Siluett ville blitt for kjedelig.Keep up the good work!
Magnus
Eli R.
Jeg syns det er fint. Jeg syns også at silhuett ikke nødvendigvis ville bli mer kjedelig, men da ville jeg lettere kunne skimte omrisset hans. (Dvs uten blits)
Kanskje du her kunne limt inn en serie av han gjennom hele hoppet ved bruk av layers.
- Eli
Tommy L.
Takk for kommentarer!

Jeg kunne laget sekvens om jeg ikke hadde brukt blitz ja. Men er ikke noe fan av sekvenser.. Oppskrytt som F synes jeg. Men er jo smak og behag.


Tommy Larsen
Morten S.
Drit bra! Et av fjorårets bedre snowboard bilder.
Helt på nivå med kvanneid og "resten".
Igjen. Drit bra!
Henning F.
Flott bilde!
Jeg er uenig med dem som påstår det er overdreven blitzbruk i bildet. Det får et mye friskere uttrykk med slik beysning. Må også si meg enig med deg, jeg ønsker også litt sterkere lys på kjøreren. Liker godt at lyset fra blitzen bøyer av i samme kurve som hoppet har mot gapet. Fargekontrasten mellom det lilla på flaten og den gule himmelen gjør seg godt!
Skulle jeg ha pirket på noe annet ville det ha vært den tynne sorte stripen av fjellet man ser over hoppkanten. Personlig syns jeg det hadde sett pent ut om bildet var tatt fra et høyere punkt slik at du hadde fått med mer. Mulig du brukte stige og ikke kom høyere?
Drar til fonna selv om et par dager!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu