Bildet inngår i albumet Vietnam -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriStilleben
  • Lastet opp
  • Visninger696
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_33899} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Stein Rune B.
Fint bilde
Ishi K.
litt mye å forholde seg til i bildet, og da tenker jeg på det som er omkring tallerkenen. men artig motiv er det :).

mvh K.
Aleksander J.
Dette gor meg ikke mye. For dårlig struktur.
Janne Cesilie J.
Flotte friske farger,
men ellers må jeg si meg enig i IK`s kommentar.
Mvh JCJ
Frank W. G.
Blir ofte sulten når jeg ser mat! Og det samme gjenspeiler seg her.
Usikker på hva jeg mener om dette bildet. Fargesammensetningen her er helt topp. Liker det veldig godt på det området. Kompen og balansen sitter vel også bra, men innholdet er jeg mer usikker på.
Vi oppsumere med at du kan bedre hva innhold gjelder, mens kompen sitter som et skudd.

Frank
Arild S.
Greit bilde som dokumentasjon på en historie/reise.
Godt med en pust i bakken - og et tilbakeblikk også. :-)

Arild
stian w.
siden det er du som har både tatt og lagt ut dette, begynner jeg å lete etter dypere ting eller mening i bildet. Er det noe hemmelig skrift eller formasjoner i grønnsakene og sånn :-)
og jeg blir nesten litt skuffa når jeg ikke finner det.
men fargene var jo flotte, og kompet likeså..
men ja, litt kjedelig for meg og..
Nils B.
Kompet fungerer for meg, synes ikke det blir for mye å forholde seg til. Med en gang jeg åpnet bildet vandret blikket runt for å orientere seg om hva som var i bildet. Bildet falt på plass etter noen sekunder. Så dette funka for meg.
mvh Nils
Roy S.
syns kompet holdt mer enn godt nok. bra ballanse.
Tom A. T.
Enig med Royce. Motivet er jo både overaskende og enkelt.
mvh Tom T
Arne S.
Takk for kommentarer!

Frank; Du sier at fargene og komposisjonen er topp, du blir sulten (innholdet treffer deg), altså et vellykket bilde i dine øyne. Takk for den :) Om jeg kan bedre ...hmmmm .. jo, det avhenger hva jeg vil berette. Jeg immrømmer gjerne at bildet spratt ut på dotten i forbindelse med sortering av Vietnambilder, og slik sett er lite gjennomtenkt for utprøving i dette fora. På den annen side synes jeg bildet er vellykket til sitt bruk. Jeg lot meg et øyeblikk fascinere av grønnsakenes plassering. Det ble et bilde på ''livets uomtvistelige tilfeldighet''. Men så immrømmer jeg glatt å være i besittelse av en meget enkel og komplisert hjerne, og kan plutselig se det helt utrolige i ''ingenting''.

Stian; du treffer et ømt punkt. Jeg søker vanligvis det ''spesielle'', og skjønner godt hva du mener. Jeg synes likevel dette motivet har sin berettigelse, med sitt enkle og ukompliserte budskap. Men det er ikke sikkert dette fora er plassen for denne type motiv. Jeg har i grunnen undret meg over dotten som ''organisme''. Hva ansees som bra bilder, og motsatt? Hvilke kriterier legges til grunn for bedømmelse av bilder?

Og...

hvor mye påvirkes vi av hverandre?




Dag T.
Hehe, det spørsmålet bør vi sette en sosiolog på. Strengt tatt er det på tide at vi blir en sosiologisk hovedoppgave, for du har rett, vi er en underlig form for organisme :-)

Ikke alt passer her, ikke alt når frem (sv/hv er jeg nær ved å gi opp). Det finnes underliggende regler, noen bestemmes av mediet, som skjermstørrelse og forskjellen i skjermkvalitet, noe av situasjonen til den som sitter å ser på, som om du sitter på jobben eller i ro og mak hjemme. Ukedag, klokkeslett, tidligere kommentarer på bildet, alt spiller roller...

Når det gjelder bildet er jeg enig med Stian.
Frank W. G.
Jeg siterer Arne:
''Hva ansees som bra bilder, og motsatt? Hvilke kriterier legges til grunn for bedømmelse av bilder?
Og...
hvor mye påvirkes vi av hverandre?''

Hei!
Har tenkt litt gjennom dette her. Klart dette er et spennende tema. Vi lar oss nok ofte lede, eller....?

Frank
Rune T.
Arne, i tillegg til å vise oss inspirerende bilder som ansporer til mere innsats og tankevirksomhet hos meg, tror jeg nok at din reflekesjon gjenkjennes av mange her på dot'en. Som i mange andre fora tildeles og tillater vi ulike roller. Min egen ærlig erfaring er at andres bildesyn og kritikk har påvirket hva jeg har lagt ut på dot'en. Mere ''eksperimentelle'' bilder har jeg latt være, men det er kanskje disse som former min egen fotografiske utvikling?? Disse bildene deles på mail til en eng krets av bekjente.
Jeg leter også etter det spesielle, det som gjør at bildet henger igjen. Dette spesielle finner jeg blant annet ofte hos deg. Ser frem til flere bilder!!!

Vennlig hilsen

Rune
Arild S.
Jeg syns det er artig å registrere kommentarene om dottens organisme og hva som er bra/dårlige bilder. Jeg er nok enig i at det er lett å 'henge seg på' hva de andre syns, og at det er 'godtatte' og 'ikke godtatte' måter å presentere sine bilde på.

Jeg må innrømme at jeg velger ut egne bilder etter hva jeg selv liker - samt hva jeg tror seerne på dotten vil like. Det hemmer egentlig litt på kreativitet og eksperimentering.

Jeg håper uansett at det ikke blir fastlagt noen normer for hva som er bra og hva som er dårlig. Jeg mener vi skal 'famle' oss frem og la hjerte og feeling avgjøre om vi liker bildene eller ei. Derfor er det viktig at dotten har mangfold etter min mening.

Til sist vil jeg si at jeg syns Stian oppsummerte bildet veldig bra. Du tar flotte bilder, men du har også gitt mange av bildene dine en artig vri som hever dem ekstra. Derfor er det spennende å følge med på hva du legger ut.

Arild
Avsluttet .
Oppfatter bildet som en dokumentar. Det godt presentert og viser eksotiske og hjemmlige grønsaker slik det behandles i landet du besøkte.

Det er kanskje ikke så interesant i seg selv, men det ligger begeistring bak et slikt bilde. Det å ha vært der for så å formidle noe av følelsen ved det.

Interesant det du og flere her skriver om den effekten ''dotten'' har. Alle er vi mer eller mindre sikre på vårt eget bildeuttrykk.
Det er sunt å ha noen/noe å strekke seg etter, og mye å lære av å kopiere andre. Godt vi har noen nestorer som kan sine saker.
Likevel håper jeg vi klarer å fri oss fra det oppleste og vedtatte og sprenger noen personlige rammer av og til.
Det er gleden ved å fotografere som i bunn og grunn betyr noe.

MVH
Jon-Petter
Line Kristin W.
... og glemmer vi ikke som oftest å spørre i/for hvilken sammenheng bildet er tatt/laget?

Kommenterer vi dem ikke som om alle var ment eksklusivt for visning på Dotten?

JPT har så inderlig rett, det er GLEDEN ved opplevelsen å fotografere som er viktig!


Jeg liker linjer, form og farge i middagsbildet ditt, Arne! :-)

Men hva er den sommerfugllignende blå saken nederst til høyre og hvordan kom hyllene (?) inn under blikktallerkenene som svever i luften eller er det en duk?

Maten.. eh.. litt spenstigere enn AS Norske Veikroer kanskje, - men det har nok mest med fotografen å gjøre... ;-)

- Line :-)



Arne S.
Takker for nye, fine innspill, både til meg og til dotten generelt. Slike kommentarer inspirerer til å holde koken.

Klart det er morsomt å få kommentarer. De fleste av oss vurderer nok av og til å legge ut bilder som er sikre stemmesankere. I denne menneskelige egenskapen ligger også spiren til ''organismen''. Vi gidder ikke å legge ut bilder vi på forhånd vet ikke får kommentarer. Selv om dette kanskje er mer utviklende for oss selv, og for dotten generelt. Vi velger de vakre og ''lettkjøpte'' motivene som flest mulig forstår. Det gir påfyll til selvtilliten.

Slik sett burde vi kanskje være flinkere til å gi kommentarer til utradisjonelle bilder, bilder som representerer vilje til særpreg og fornyelse. Og til nye fotografer. Kanskje vi til og med skal ta en dugnad. Tvinge oss selv til å yte, og ta stilling til bilder som krever ''tanker'' bak kritikken og vilje til ''innlemmelse'' av unge, nye fotografer som har et annet uttrykk enn det ''bestående''.
Line Kristin W.
Jepp, også hadde det vært fint med en dugnad der vi svarer på spørsmål vi får til bildene frschmpl... ;-)

Eller ? :-)


- Line :-)

Arne S.
Line, jeg så ikke din kommentar. Den blå, sommerfugllignende saken er skoen til den lille vitenameserinnen som koker maten :) Jeg er ikke sikker på hva du mener med ''hyller'', men fatene står på diverse innretninger på bakken.

Ellers er jeg helt enig i at GLEDEN med å fotografere er det viktigste, i bunn og grunn. Vi må gjøre det vi liker.

Men jeg tror det er sunt å stille litt spørsmål med jevne mellomrom.

Ellers ser jeg nå at jeg har innført et nytt ord; immrømmer. Det var slett ikke meningen. Det skulle selvsagt være immrønner.

Line Kristin W.
Takk o takk :-)
Sko... aha, ''hyllene'' er mønster i kimonoen hennes.

(''Så ikke'', hrmph! ;-)

- Line :-)
Dag T.
Det er to ting jeg synes vi skal gjøre i en dugnad:
- legg ut bilder vi liker men tviler på om andre liker (OK, jeg har syndet der i det siste ved å slutte med sv/hv-bilder)
- Gå inn og kommenter de bildene som har få kommentarer (det finnes faktisk en del gullkorn der)

Det er så lett å søke positiv oppmerksomhet, men da blir alle bilder og kommentarer bare snille.
Avsluttet .
DT: Jeg er med! :-)
Arne S.
Fornuftig innspill Dag!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu