Hemsedal i infrarødt + Sepia
Spesielt naturbilde blir det i infrarødt
Bildet inngår i albumet RUNDT OM I NORGE -
Utstyr
  • Canon PowerShot G3 - infrarødt
  • -
  • Brennvidde7,19mm
  • Blender-
  • Lukker1/400s
  • Nei
  • AnnetEr tatt i infrarødt - har senere beskåret litt og lagt på sepia.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger145
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_339670} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Avsluttet .
nydelig vakkert bilde og bearbeiding!!!! :)
kjempefin kontrast i sivet
keep up the good work ;)
mvh, linn
Roy Arne K.
Hei og god natt
Takk for en hyggelig kommentar.
Rak
Avsluttet .
nydelig var det første ordet jeg tenkte også,flott bilde!!:)
svein a.
Jeg likte dette,veldig dramatisk i infrarødt.
Birna R.
Det er endel fine detaljer i forgrunnen, men langt ifra tilstrekkelig til å redde bildet som jeg opplever er temmelig intetsigende og mislykket. Første bud for IR er at Ir egentlig ikke skal oppleves å være nødvendig, om du forstår hva jeg antyder. Et bilde blir ikke bra fordi det er tatt i IR, det blir bra fordi bildet er godt og IR gir en ekstra piff, prikken over i'en så og si.

Som sagt, detaljer i forgrunnen er bra og du kunne ha fått *mye mer* ut av dette motivet om du ikke hadde falt for fristelsen til å forsøke å ta med alt annet. IR gir sjelden særlig tegning i himmelen om skylaget er såpass tett som her (vanndråpene i skyene sprer IR, samme skjer i tåke hvor IR er å be om [skarphets]problemer).
Roy Arne K.
Hei Bjørn
Først og fremst vil jeg takke for din meget ærlige kommentar. Det tåler jeg. Hadde bildet vært like intetsigende om det ikke hadde vært i IR, men i farger. Det er et landskapsbilde fra fjellet i Hemsedal. Når jeg har tatt og tar bilder i IR så er det for og i håp om å få litt anderledes bilder, men det er ikke riktig det da? Er det slik å forstå at DET bra bildet blir enda bedre i IR. Jeg har inntrykk av at det i overskyet vær ikke har noen effekt. Min erfaring er at det må være sol for at det skal få noen effekt. Er det riktig? Og i sollys så blir jo fargebilder ikke noe særlig, da lyset blir altfor hardt, mens man får mange bra bilder i regnvær - hvordan kan da IR blir prikken over Ien?
Hilsen
rak
Birna R.
Motivet tilsier selektivitet. Du har flotte kontraster og detaljer i forgrunnen, som nå forsvinner fordi så mye annet er tatt med innenfor bildefeltet. Tenk skala i landskapet. Blir skalaen for liten forsvinner detaljene. Den skala du bruker må "passe" motivet. For mye er stort sett aldri positivt.

Bilder i IR blir "annerledes" i den forstand at refleksjonsevnen i IR ikke nødvendigvis sammenfaller med synlig lys. En blå himmel f.eks. blir veldig mørk. Samme med vann. Mein stein og landskapet forøvrig endrer ikke så mye karakter. Vegetasjon blir gjerne lysere. Alt dette kan vi bruke som bakgrunnskunnskap til å bygge opp et bilde som fungerer i IR, men er innholdet intetsigende så avhjelper ikke IR dette alene - mitt poeng.

Overskyet vær er intet hinder for IR, men himmelen vil bli detaljløs og blek, så nærbilder gjør seg best.
Roy Arne K.
Hei Bjørn
Takk for en meget lærerik kommentar. Skal ta det til følge neste gang det blir IR-bilder.
Mvvh. rak
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu