Lundfrigg, Norsk Trav Derbyvinner 2002
Bildet er lagt som tilleggsversjon på Bildegalleriet før omleggingen.
http://www.ilsuweb.se/51367728
OK, men savner "glimt" i øyet her.
Syns kroppen ble for mørk..
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-09-22 17:24:19
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2008-09-23 13:41:49
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2009-01-25 17:22:20
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2009-01-25 17:23:07
    Versjon #5
  • Lagt inn: 2009-01-25 17:24:56
    Versjon #6
Utstyr
  • Canon EOS 40 D
  • Canon EF 75-300 f/4-5,6 USM IS
  • Brennvidde160mm
  • Blender-
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger775
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_339834} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (29)
anders s.
god kveld inger lise
synes du har fått til et flott bilde av en staselig hest
bra panorert og bra skarphet på hodet
det som trekker ned litt er at du har sola på "feil" side,slik at det blir litt vel store skyggepartier
mvh anders
Avsluttet .
Fin panorering.
Fint med skarpheten på hodet.
Enig med Anders om skyggen.
Masse fart og det liker jeg.
Tone
John H.
Hei Inger- Lise
Fint og fartsfylt bilde av hest. Jeg også skulle gjerne sett at lyset traff hestekroppen for å fremheve muskelspillet i kroppen. Panoreringen er super.
John
Chr. G.
Skal du først forsøke å få fram fart og dynamikk synes jeg du bør unngå en slik statisk rett-på-fyll-søkeren plassering av hesten i bildeflaten. Dette "stopper" dyret og sluttresultatet framstår for meg som hverken fugl eller fisk.
Lars-Anders M.
Meget fin hestebilde. Fart, spenning og glede
Mvh
LAM
Tove H.
Fart og glede er det - og bakgrunnen ble flott! Men hesten har litt harde kontraster - og hvor er beina blitt av...dvs resten av dem...høyt gress? Ville likt å se hesten fra en annen vinkel. Vakker hest - ser gjerne flere bilder av den!
Hilsen Tove
Inger-Lise S.
Hei og takk for kommentarer!

Tove, her er ikke høyt gress, derimot svært kort. Det er panoreringseffekten som gir så stor bevegelsesuskarphet på bena at de nesten "blir borte".

Inger-Lise
Kjell Sigurd S.
Panoreringseffekten er fin og utsnittet greit. Fint med rolige omgivelser. Lyset er dessverre ødeleggende for bildet synes jeg. Kroppssiden er helt gjengrodd. Savner også øyet på hesten.

Kjell S
Ivar B.
Panoreringen er meget god, og bildet oser av kraft og fart. Jeg er enig med forrige taler at her er det lyset og kontrastene som ødelegger en tanke. Mvh Ivar.
Line Kristin W.
Flott motiv med stort potensiale som jeg nok synes du ikke har utnyttet så altfor godt.

Uheldig lys og manglende glimt i øyet har både du og andre beskrevet. Som CG er inne på savner også jeg følelsen av action og bedre plassering i flaten. Dette kunne til en stor grad vært løst gjennom et mer hensiktsmessig standpunkt. Lavere (dette ble ganske "ovenfra og ned") og helst en tanke mer forfra, slik at betrakteren fikk bedre opplevelse av å befinne seg i situasjonen fremfor kun å være en passiv tilskuer (til et fotografi).

Videre ville jeg fjernet en del tomrom i overkant og lagt til noe nede, nå virker'n i grunnen ganske "nedtrykt". Sist men ikke minst trengs mer plass foran hesten. Skal Lundfrigg holde farten må den ha rom til å bevege seg fremover. Den kan ikke fortsette i full galopp når du har vært så grei å stenge den inne vet du, Inger-Lise. Her blir det full bråstopp, ellers går'n rett på mulen i veggen!

Det æ'kke vinter enda, - ut igjen! ;-)

- Line :-)
Inger-Lise S.
Hei og takker for kommentarer!

Ja, bildet er rett på..og vi er enige om øyet og skygger. Her trenet jeg på panorering og ville ha fram hesten...i fart.Mere trening må til.
Når det gjelder manglende action, er jeg ikke så sikker på om jeg får fram mer action enn hesten i full gallopp..Men beskjæringen du Line nevner, vil trolig gi mer inntrykk av fart.Kanskje. Tror nok det vil bli bråstopp uansett ;-) Hvor lang løpebane jeg burde gi ham, er usikkert, men jeg vil helst ikke ha hesten på for lang avstand.
Men takk!
Nei, det er ikke vinter enda, du har rett i det:-)

Inger-Lise
Inger-Lise S.
Jeg har fulgt Lines råd vedr. beskjæring her. (Mente ta nytt bilde i helgen, men Lundfrigg var mer interessert i meg enn å løpe.)
Originalen har ikke mer rom å gå på.
Kommer nok flere muligheter.

Inger-Lise
Ketil K.
Panoreringen har fungerer svært bra, med god gjengivelse av fart og fint utdratt mønster i gresset. Jeg trodde den mørke kroppsiden var tilsiktet, og synes i og for seg at det funker, og kanskje gir bildet litt ekstra stemning? Vi har vel alle sette en hests kroppside i godt lys før så fint å få noe annet, selv om det selvfølgelig ikke er "god fototeknikk" etter læreboken. V#2 er en klar forbedring. Og ja, det er jo bare å prøve seg igjen, med lyset fra riktig side. Ta med noen gulerøtter og sleng av gårde, så får nok gampen opp farten.
Liv F. D.
Hei Inger-Lise.
Se her har du fanget hesten i fullt firsprang. Flott skarphet på hodet og fin panorering. Likte de fine grønntonene mot den mørke hesten. Mener #2 ble best her.

mvh
Liv ")
Line Kristin W.
Toer'n er en klar forbedring, Inger-Lise! :-)
Her synes jeg også panoreringen kommer mye bedre til sin rett.

Jeg har tatt meg den frihet å leke litt med bildet ditt, håper det er OK.
I versjonen jeg sender deg har jeg rotert Lundfrigg 7 grader mot klokken, justert (kun) de mørke partiene med shadow/highligt (Shadow Amount 25% / Tonal widh 50% / Radius 45px, Color correction +20, Midtone contrast -40) og gitt ham et par grå pixler glimt i øyet.
Skjermen min står dårlig plassert ift. lyset, så det er slett ikke sikkert akkurat disse verdiene ser like bra ut på din skjerm.

Beskjæringen har jeg forsøkt å tilpasse 4:3, men jeg ser ikke bort fra at Lundfrigg kunne vært rotert enda litt til for å gi mer høyde og dermed kunne utvide litt i forkant (altså dersom du vil ha 4:3 format).

Jeg har klippet og limt de to versjonene dine og lappingen er selvsagt synlig, men jeg tror du har nok å gå på i originalen dersom du synes det er verdt et forsøk. Du får se hva du selv synes :-)

- Line :-)
Inger-Lise S.
Tusen takk til dere!

Og Line: Takk til deg! Blir spennende å se :)

Inger-Lise
Inger-Lise S.
Takk Line! Godt jobbet! Ble fint dette!

Inger-Lise:-)
Bente K.
Hei Inger Lise.
Her har du fått god assistanse. Det var spennende å se hva Lines små justeringene i v3 har gjort for helhetsinntrykket. Å legge inn et par nye piksler på øyet var et smart grep.

Bente
Erling K.
Flott hestebilde! Jeg tror jeg liker versjon 3 best.

Hilsen Erling
Eli B.
Utrolig flott hestebilde, likte dette veldig godt, her er det fart og spenning. Har vanskelig for å velge meg en spesiell versjon, synes den første (originalen) er fin.
Ketil K.
Både panorering, bakgrunn og ikke minst positur trekker opp. Riktig lys (hardt her), motivvinkel i forhold til lyset og utsnitt kan du sikkert jobbe mer med neste gang? Hestens hale ble riktig flott!
Inger-Lise S.
Hei og takk til dere!

Ketil: Ja, jeg kommer til å jobbe mer med dette.
Kan ikke gi meg :-)

Mvh Inger-Lise
Tone A.
Hei Inger-Lise
Her har du fanga ein flott positur hos Lundfrigg kor spesielt halen og beina forsterkar kjensla av fart.Panoreringa kjem flott fram med blomsterenga sine duse linjer og drag pmot venstre mot den meir skarpe hesten. Lyset og kontrastane er nevnt før, skuggepartiet er dominerande, men uttykket på hesten kjem flott fram.
Line Kristin har ein lærerik kommentar og v3 blei flott om det er litt støy i det oppletta skuggepartiet.Endringa på vinkelen på hesten gir også meir kjensle av at hesten er i stor fart med meir luft i høgrekanten.
Eit flott forsøk og bildet osar av hestekrefter og sommar.
:) Tone
Avsluttet .
Hei.. få men flotte bilder har du! Likte dette spesielt godt, med action-bevegelse i hele bildet, likevel har du klart å få hestehodet så skarpt! Suverent!
Arild K.
Var STEINTØFT med halen til hesten så virkelig morsomt ut, selv er jeg redd hester..
Inger-Lise S.
Takk til dere! Jo, kreftene kommer nok fram, men forbedringspotensialet er stort...Kommer nok passende mulighet.Før eller siden. Stresser ikke med slikt.

Godt Nyttår fra Inger-Lise

Aina s.
Masse fart og livsglede her. Tror jeg liker originalen best. I V3 fikk hesten en litt unaturlig positur, som om den er i ferd med å reise seg på to bein i farta. Lyset i øyet synes jeg heller ikke fungerer helt, da øyet på V1 fremstår mykere. Derfor blir det V1 eller V2. Jeg synes farten, skarpheten på hodet og den flotte halen oppveier harde skygger mm, og at bildet helhetlig sett ble veldig severdig, selv for meg som ikke har noe forhold til hest. Siden hesten er så mørk, lurer jeg på hvordan dette ville blitt i sort hvitt, da hesten nesten blir som en siluett i landskapet. Tror det kunne blitt veldig spennende.

Mvh Aina
Inger-Lise S.
Takker Aina!
Ble etpar versjoner ekstra her, da forhåndsvisningen er vekk...Mente å legge ut det som ble v#6 ;)

Inger-Lise
Aina s.
Hei igjen Inger Lise. Jeg synes sh versjonen ble bra. Hvis jeg skulle hatt innrammet hest ville jeg valgt den. Synes den mørke siden på hesten blir et pluss der. Men jeg liker godt fargeversjonen også. Gode versjoner på hver sin måte.

Mvh Aina
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu