Bildet inngår i albumet Høst -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-09-20 19:57:40
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2008-09-20 19:58:19
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2008-09-21 11:05:14
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2008-09-22 15:01:43
    Versjon #5
  • Lagt inn: 2008-09-22 15:05:32
    Versjon #6
Utstyr
  • Canon EOS 400
  • Canon Macro Lens EF-S60mm 1:2.8 USM
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger279
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_340516} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Lars-Anders M.
Bra landskap. Men det er noe skittent over bildet. Prøv en runde innom Levels. Det kan redde bildet. Ok
Mvh
LAM
Solveig F. K.
Hei liv. Stemingsfullt fjell-landskap. Typisk for fjellveier de høye snø-pålene som skal merke veien for vinteren.Fint med den blå himmelen over de tunge skyene.
mvh Solveig
Lars-Anders M.
Det ble mye bedre
mvh
LAM
Liv F. D.
Mange takk for kritikk av bildet Lars-Anders og Solveig.
Det er stor forskjell på farger og oppløsning på forskjellige skjermer. jeg har 3 stk. På skjermen som er koblet til PCen blir bildet litt trist i fargene, men på storskjermen som er koblet til MACen er fargene fantastiske.
Jeg gjorde som du foreslo LAM og justerte bildet i PS. Da jeg skulle legge det ut kom det kun et spørsmåstegn på skjemen, men nå ser jeg at det har blitt lagt inn begge gangene. Litt dumt det da. Jeg liker ikke den nye versjon av foto.no - de gamle sidene var mye bedre!
Solveig, bildet er fra Jotunheimen. Det er nydelige farger i fjellet nå

mvh
Liv ")
Bent U.
Hei Liv. Kanskje ikke det mest spennende motivet jeg har sett fra deg, men greit nok. Av nyskjerrighet, fordi jeg har samme objektiv, sjekket jeg exif-data som viser en brennvidde som ikke kan stemme med objektivet du oppgir (?). Tror jeg kanskje hadde vurdert å bruke en lavere ISO da lukker/blender viser at du har plenty med lys tilgjengelig her. Kanskje kunne bildet teknisk sett blitt ennå litt bedre da, selv om det jo nå holder en fullt brukbar kvalitet. Mvh Bent
Avsluttet .
Hei Liv
Kan jeg få lov til å gå rett på sak? Jeg synes ikke du utnytter motivet på en god måte her. Jeg ser for meg noen stikker hvor det antagelig går en vei.
Spørsmålet mitt blir jo? Hvorfor utnytter du ikke veien? Vi ser at den er der, men ser den ikke.

Himmelen og de truende skyende du vil formidle er et godt utgangspunkt. Men jeg blir litt spørrende som du forstår. Hvorfor ikke utnytte veiens potensiale til å gi bilde liv, linjer og former i landskapet. Himmelen klarer ikke å stå på egne ben her, og derfor synes jeg at bilde ikke blir noe særlig hvor bakken ligger uten interessepunkter. Stikkene er ikke nok.

Puh, helslakt:) Fordi jeg vet du kan så mye mye bedre enn dette.

ha en fin helg da med fine nye motiver.
mvh arild
anders s.
ja da var brøytestikkene satt på plass
synes dette ble et pent og velkomponert bilde
fin tredeling med land,sky og himmel
tror dette kunne ha funka bra i s/hv også
mvh anders
Liv F. D.
Hei Bernt, først deg Beklager så mye, jeg har skrevet inn feil optikk når jeg la ut bildet. Det var ikke meningen. Jeg hadde tatt en del makrobilder samtidig og dette ble skutt med samme objektiv. Enig i at ISOen er litt høy (400). Bruker helst 100-200 ute, men her var det veldig skiftende lys og vær, så den ble for høyt stilt.
Arild, takk for slakt! =) Jeg er ikke enig med deg skjønner du. Jeg likte komposisjonen godt med den brune nakne fjellsiden hvor brøytestikkene og steinene bryter opp landskapet, mot den høye himmelen med skyen som skper liv. Det var helt tilsiktet av veien ikke kom mer frem. Skulle gjerne fjernet mer av den også ser jeg. Sorry!
Anders, mange takk for engasjement og kommentar. Trivelig at du likte bildet. Jeg skal lage en sv/hv versjon.

En fin søndag til dere alle!

mvh
Liv ")
Arve K.
Komposisjonen er grei nok, men blir kanskje litt kjedelig? Særlig når bildet framstår som litt blasst. Personlig ville jeg foretrukket en vesentlig økning i kontrast og fargemetning. Det ser ut til å være mye å gå på for å skape mer liv både på bakken og ikke minst i skyene.
Tove H.
S/h-varianten ble ikke verst. Ikke ditt mest spennende bilde - savner noe i tillegg til pinnene - et eller annet.... Men liker pinnene og den høye himmelen.
Hilsen Tove
Bent U.
Hei igjen Liv. S/hv varianten har kanskje større potensiale enn fargevarianten. Jeg hadde kanskje vurdert å økt eksponeringen her ved RAW-fremkallingen, og evt. økt kontraster noe. Slik det blir nå blir dette på min skjerm for mørkt og "flatt" om du skjønner hva jeg mener. Mvh Bent
Liv F. D.
Tusen takk for kommentarer og kritikk. Skal jobbe litt mer med bildet, men for tiden er tiden litt for knapp.

mvh

Liv ")
Odd E. k.
Hei Liv!

Synest dette motivet har mange elementer når det gjelder komposisjonen. Flott med forgrunnen, der fargene i vegitasjonen er frodige og vakre. Steinene utgir her en fin balanse. Veistikkene er tilførte elementer og skaper en viss interesse om stiene eller veien som krysser motivet. I bakgrunnen er terrenget stigende med muligens en stor fjelltopp til venstre og utenfor bildet. Nimbostratusen i bakgrunnen (skyen) er oppbyggende og indikerer at uvær er på anmarsj. Et flott fortellende bilde Liv, som gir mange assosiasjoner!

Ha en fin fotouke!

Mvh

Odd E.
Liv F. D.
Hei Odd.
Mange takk for din fine kommentar. Trivelig at du likte bildet. Jeg har laget to nye versjoner, nr 5 og 6 hvor jeg har justert farger og kontraster. V6 er i sv/hv. V5 er sånn den så ut på min storskjerm da jeg la ut bildet.

mvh
Liv ")
Eli R.
Når du nevner at det blir veldig fargefullt på Mac'en så tror jeg at jeg har hørt noe om at når man bruker adobe rgb på kameraet så skjer det?
Jeg syns det er artig med pinnene som stikker opp av intet. Så jeg ser poenget med at du helst ville fjernet hele veien.
Samtidig så syns jeg at bildet blir for "rett på" og at pinnene og himmelen ikke er nok til å holde oppmerksomheten alene.
Så jeg syns du har tenkt rett men ikke helt klart å sette det ut i praksis. Bare min mening.
- Eli
Chr. G.
Jeg synes ikke dette ar særlig bra, og beviser også at det ikke hjelper å "knote" det til med alternative versjoner når utgangspunktet ikke sitter.

Hva jeg savner(i tillegg til en bedre teknisk framstilling) er et mer framtredende motiv, nå er det temmelig udefinert hva hensikten er med bildet.
Liv F. D.
Hei dere to siste som har kommentert bildet. Smaken er som baken her skjønner jeg.

Eil, når jeg legger bildet på mine 3 forskjellige maskiner, mac, og 2 PCer er blir alle forsjellige. Kan vel mest sannsynlig være at der er skjermene som er grunnen. Jeg har en storskjerm knyttet opp til macen i tillegg til den lille som er i laptoppen. Disse to gir helt forskjellige fargetoner. Skjermen til PCen (stor flatskjerm) er også forskjellig fra disse to, så?? om jeg vet. Mange takk for kommentar og dine meninger. Det setter jeg pris på.

Chr Glorstad, at du ikke ser noe i bildet er helt OK for meg. Hensikten med bildet er at JEG synes det er fint. Synd du ikke likte det da.

mvh
Liv ")
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu