Morgongry
Som ljoset hev den eine draum: å brenne ned, - han helsa glad den skoddeflaum som gav han fred.
Arne Garborg
Utstyr
  • nikon D 300
  • nikon 18- 200 mm
  • Brennvidde20mm
  • Blender-
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger329
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_340666} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Inger-Lise S.
Hei John! Flott motiv hvor tåka virkelig gjør susen! Den skaper en fin stemning sammen med speilingen. Godt lys. Jeg tror stemningen i bildet, samt motivet, vil komme enda mer fram om du kutter bort ca 5 cm oppe. Himmelen stjeler litt her, syns jeg. Nå heter det seg jo at man ikke bør ha midtstilling i komposisjonen, men her tror jeg bildet vil tjene på det. Og man må jo ikke/ bør ikke følge "reglene" slavisk.
Normalt sett ville jeg ikke kommet med et slikt kutteforslag, men her syns jeg det vil tilføre bildet mye, ikke minst framheve tåka og speilingen.

Inger-Lise
Per Harald G.
Er enig i at det vart for mykje himmel her. Men eg trur bildet har potensiale. Dette er eit bilde der ein kan gå inn og finne fleire tettare og spennande utsnitt.
Svend Wiig L.
Hei John!

Utrolig bra og enkelt Herr Hurlen!!
Her savner jeg verken en båt, bader, barn osv..!
Behagelig i sin helhet!

Mvh Svend
Tove H.
Utrolig vakker stemning hvor bare ett eller annet - en kano f.eks. - kunne blitt prikken over i- en. Ville beholdt hele himmelen.
Hilsen Tove
Avsluttet .
Et meget vakkert bilde John. Jeg må si meg enig med Svend.
Akkurat slik ville jeg også komponert dette flotte landskapet.
Ingen bemerkninger, kun ros:)

mvh arild
Ann T.
Hei John - dette likte jeg veldig godt. Liker de elementene slik du har plassert dem. Et behagelig bilde å se på. Er det mine øynene eller heller bilde litt ned på venstre siden?
Mvh. Ann
John H.
Hei folkens
Takk for kommentarene. Ann, du har rett. Det er en liten helling til v. Jeg har brukt i-photo til å redigere. Det funker på det meste men er helt ubrukelig til å rette opp bilder. Pixlene blir dratt utover slik at bildene blir uskarp. PS funker ikke for tiden på macen min. Må ha litt datahjelp til å få den på føttene. Jeg velger å beholde bildet slik det er . Jeg er ikke enig i for mye himmel. Fjellet må ha litt luft over og inndelingen på bildet er jeg fornøyd med. Midtstillngen funker best her. Noen bilder må være midtstilt for å beholde balansen. Tror ikke noen form for båt ville tilføre noe. Men jeg er ikke uenig i at det kunne funke. Bildet ville da bli noe helt annet, men her ville det virket forstyrrende og gå ut over stillheten og roen i bildet.
John
Ivar B.
Ser det er delte meninger om komposisjon, og det vil det vel alltid være. Du har fått fram fint lys og fin stemning. Komposisjonen fungerer greit slik den er. Himmelen er likevel ganske så monoton og kjedelig og min tanke i denne situasjonen tror jeg ville være å prøve å isolere den vekk. Min første tanke var her at komposisjonen ikke utnyter linjene i landskapet. Ved et drastisk kutt i toppen til rett over den øverste tåkedotten i fjellet på høyre side vil du få et bilde som spiller mer på linjene og symetrien i landskapet. Slik jeg ser det hever denne forenklingen og rendyrkingen bildet. Dette blir jo mine tanker, og de stemmer kanskje ikke helt med hva du selv ville fortelle/formidle. Mvh Ivar.
John H.
Hei
Takk for velbegrunnet kommentar Ivar. Ser godt hva du mener. Det blir ett helt annet bilde. Mer lukket og detaljnært. Kan hende jeg kommer til å teste ut andre utsnitt, men legger ikke ut en versjon 2 nå. Ser du er negativ til en "kjedelig" himmel. Her er jeg ikke helt med. Personlig liker jeg den glidende overgangen fra veldig lys til noe mørkere. Den gjennspeiles diagonalt i tåken og ballanserer bildet. Når det gjelder midtstilling florerer det en forvirring på dotten om at det ikke er bra. Av og til er midtstillng det eneste riktige. Derfor ville jeg om jeg skulle kutte her, etter ditt forslag, midtstille både senter av dalen og vannlinjen.
John
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu