Høstpalett
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-09-22 23:48:43
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2008-09-22 23:59:41
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2008-09-23 13:59:01
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2008-09-27 17:28:21
    Versjon #5
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger537
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_341014} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (44)
Tor Eirik P.
Dette likte jeg svært godt!
Nydelige farger, og flott komposisjon. Dette hadde gjort seg svært bra på stueveggen :)

Beklager å komme med en ren kosekommentar her, men dette var jo et skikkelig "kosebilde", og det må da være lov å kommentere bilder som man liker og ikke finner noen "feil" på?!?
Ser det er litt støy i bakgrunnen, men støy skal det mye til før jeg "trekker" for! Folk er altfor opptatt av støy etter min mening... ofte, slik som her faktisk, så synes jeg støyen tvert i mot er positiv.

Mvh Tor Eirik
Anne-Lise S.
Dette liker også jeg, og i likhet med ovenstående taler er det ikke mye å trekke ned for på dette bildet synes jeg. Ser en lysere flekk i vannet oppover til venstre som bør dempes. Ellers liker jeg fargene du har valgt her, og tittelen kler motivet godt. :-)

Anne-Lise
Anne Ø.
Lekker, delikat fremføring Tove!
Ketil K.
Meget lekkert! Kombinasjonen av det røde mot det mørkegrå i fine toneoverganger fungerer flott i kontrast - svært delikat bilde!
Liv F. D.
Delikat komp i fine farger.
Flott levert dette Tove.

mvh
Liv ")
Avsluttet .
Enig med de over,dette er et enkelt og lekkert bilde.
Fargetonene står godt til hverandre og det er ikke noe å trekke på.
Dekorativt.
Tone
Kristin S.
Dette var lekkert.Enkelt og pent. Fin plasseringen av elementene.Ser en lys flekk oppe i venstre hjørne, den kunne kanskje vært fjernet. Et dekorativt bilde.

Mvh Kristin
Ivar B.
Virkelig høststemning over dette. Liker fargekombinasjonene. Det mørkegrå med mørke mellomtoner gjør bildet rent og fint forennklet og gir full fokus på bladet og blomsten i fine høstfarger. Linjemessig henger det også godt sammen. den lyse flekken oppe i venstre hjørne er nevnt. Mvh Ivar.
Odd E. k.
Hei Tove!

Et vakkert høstmotiv, der fargene i de vakre bladene blir foreviget på en fin måte. Nydelig fanget Tove!

Mvh

Odd E.
Ivan H.
Hei,

Fin plassering av bladene i bildeflaten, fin kontrast mellom de mørke og de fargerike.
Personlig ville jeg vist mer av strukturen i det "fargede" bladet.
Ellers er det litt "støy/groms" i de mørkeste partiene.

Ellers er dette et vanlig motiv, og synes dette ikke skiller seg mye ut. Men fint for det.

Hilsen
Ivan Holmedal
Avsluttet .
Vanlig motiv, men vanlige motiver kan være svært forskjellige. Passe med farger og elementer som er plassert riktig i bildeflaten. Kanskje den lyse flekken kunne vært dempet hvis jeg skal pirke. Konklusjon; Bra dette!
Avsluttet .
Nydelig komp.og utsnitt er min mening Tove.
Persolig ville jeg lyst opp det mørke og bladene for
å få litt mer balanse mot det røde.
Litt mer kontrast på det røde bladet hadde vel
gjort seg for å få fram årene bedre.
Mvh. Eivind 8~))
Tom T.
Ikke det mest spennende bilde,du har kommet med. Vakkert er det:)

TomT
Ivan H.
Tror ikke en enkel kontrastøkning vil hjelpe på detaljene, Eivind. Da vil fargene bli enda sterkere og detaljene vil forsvinne enda mer..
anne g.
hei! veldig flott motiv med saftige og gode farger.godt med luften rundt. den hvite flekken til venstre forstyrrer meg, fordi det ligner et misslykket kloneforsøk. men kanskje er det ikke det? mvh anne
Avsluttet .
Hei igjen Tove.
Mine "terms" med kontraster kan være kan være så mangt.
Egentlig har jeg sluttet med det direkte for noen år siden.
Mvh. Eivind 8~))
Tove H.
Tusen takk for overveldende mange positive kommentarer! Jeg kan jo fortelle at den lyse flekken oppe til venstre var jeg veldig glad for i utgangspunktet, for at bildet ikke skulle bli for sterilt.NB: Det er en lysning i vannflaten - ikke klonefeil. Men når flere av dere nevner den som forstyrrende, bør den gjerne fjernes. "Terms" med kontraster - ? Skjønte ikke helt hva du mente, Eivind...Har prøvd mer kontrast - da forvinner detaljene i "fargehavet". Ikke mitt mest spennende bilde, Tom. Jeg er enig!
Tusen takk til hver især for råd og fine kommentarer.
Hilsen Tove
Lars B.
En fin palett dette, Tove. Det store omkringliggende mørke området rundt fargeprakten skaper en fin kontrast og framhever blad og blomst. Synes du har fått fram et 'klart' uttrykk i bildet - liker dette godt.

Hilsen Lars
Inger-Lise S.
Dette bildet liker jeg godt:) Både blader og blomst blir framhevet av det mørke vannet. Fargene syns jeg er lekre. Et dekorativt bilde.Spennende? Vel,hvor mange som legger ut spennende bilder hver gang kan nok diskuteres. Jeg syns ikke et bilde nødvendigvis må være spennende. Jeg liker å se på dette.
Jeg liker antydningen av stilker i vannet.Den lyse flekken i vannet liker jeg, rett og slett. Den gjør vannet mindre "enstonig" uten å virke feil, etter min mening.
Det hadde gjort seg med skarpere "tråder/nerver" i det orange bladet, men man må jo gjøre valg mht ulik dybdeskarphet. Her syns jeg du har ditt valg på det tørre ( om enn i et vått element ;-)

Inger-Lise
Tove H.
Tusen takk til dere også, Lars og Inger-Lise! Lurer på om ikke Eivind har fått bedre fram nerver i bladet i v2... -ikke umulig! Flott at dere liker bildet, og at du nevner den lyse flekken som positiv, Inger-Lise.
Hilsen Tove
Per Harald G.
Dette var storslagent i all sin geniale enkelhet!
anders s.
god kveld tove
synes at dette her ble et virkelig flott bilde av et
herlig motiv
velkomponert,og med fine farger
dette her var en nytelse å se på
mvh anders
Ivan H.
V3 blir ikke bra. Her er hele bildet behandlet, ikke bare bladet. Etterbehandlingen her gjør fargene "grumsete". Fortsatt V1 for meg.
hvis du skal få frem mer detaljer i bladet, må du bruke curves, layers, og brush.

Hilsen
Ivan
Tove H.
Tusen takk for ny kommentar, Ivan! Har prøvd meg fram og kommet litt nærmere - ennå ikke fonøyd. Hvordan ville du brukt brush her? (Sikkert veldig dumt spørsmål)
Hilsen Tove
Avsluttet .
Tove
Nå har jeg gått og spekulert på dette bilde siden du la det ut.
Selve komposisjonen er kjempeflott. Liker de lysere partiene i vannet som letter opp litt og du unngår på den måten et statisk preg over bilde.

Men akk å ve, hvilke farver er det på de to mørke bladene? Har jeg blitt farveblind?
For meg er dette farver som jeg ikke finner i naturens mangfold. Sort-grønt. grønsort, gud bedre meg, jeg finner ikke ord for hva jeg synes om de to bladene.
Hva er det du har gjort? Det høstfarvede bladet i midten er jo alle tiders.

Rett og slett begriper jeg ikke disse mørke tonene på de to andre, jeg har aldri sett slikt før!???
Men jeg er veldig usikker og, men la gå om jeg driter meg loddrett ut:(
Men alle skryter jo av det, endatil farvene?????
Nei, nå tror jeg at du må ned med buksa og forklare deg:) Er det jeg som har blitt riv ruskende gal. Det er jo ikke en farve engang. Gråsort??

Nei, frem med den rette paletten og gjør om dette.

Så, endelig fikk jeg sagt det, slik at jeg slipper å tenke mer på det:)
Og du kommer nok over sjokket etterhvert av min dumme kommentar. Men det gråsorte med litt grønt i, litt blåstikk i, nei jaggu om det er høst.Punktum finale.

Jeg var bare nødt til å skrive min oppriktige mening. Jeg kunne jo latt være å kritisere det, men da hadde jeg ikke fått fred.

Undrer
mvh arild
Avsluttet .
Farger eller ikke. La oss bare nyte et flott bilde? Nydelig, Tove!

Erik
Tove H.
Tusen takk for interessant kommentar, Arild! Glad for din ærlighet - da vet jeg at du alltid sier det du mener - og det setter jeg høyt. Jeg har ikke gjort noe hokus pokus - disse bladene er mangefarget. De grønnsorte skal egentlig være litt mer brunlige, litt altså - bare litt! På min skjerm har de farge - altså grønnsort..... enig i at det er litt dystert. Så det er så nærme rette paletten at jeg ikke legger ut en variant med mer brunt i det grønnsorte - de bladene var nitriste åkkesom.Jeg har tenkt at de skal omringe den i midten som ser ut som en palett - det er den i midten som altså er selve høstpaletten. Da er vi vel enige om høstfargene..! Ligner ikke knoppen litt på en pensel, tro? Høsten er tid for gyldne farger - og når fargene forsvinner/trekkes ut - da kan de ende opp som de rundt paletten - dystert syn. Sånn kan også bildet leses.
Skjønner hvordan du har tenkt (tror jeg) - men håper du nå forstår mer av hvorfor bildet er som det er. Kommentaren din var rett fra levra - det er nyttig å få slike kommentarer også, særlig fra en som begrunner så godt hva du mener som deg. Engasjement er topp! Litt bølger tåler jeg.
Hilsen Tove
Tove H.
Tusen takk til deg også, Erik - du kom imellom. Fargene er viktige - glad for at du kan nyte bildet!
Hilsen Tove
Avsluttet .
Da sitter jeg igjen med hva intensjonen din var. Og den var lett forståelig og føles mer naturlig når vi får løse opp "spenninger":)
Så, velbegrunnet svar Tove, og pensel, javisst. Hva enn overser i all vreden:)

Ha en fin natt med nye muligheter i morgen.

mvh arild
Tove H.
Flott at du likte svaret, Arild - og ser intensjonen også.
Ny dag - nye muligheter - ha en fin dag!
Hilsen Tove
Marit O.
Aldeles nydelig Tove,pent presentert dette deilige farger!
Mvh Marit
Tove H.
Mange takk, Marit! Hyggelig at du liker presentasjon og farger!
Hilsen Tove
Ivan H.
For å svare på det med brush, Tove.

Når jeg redigerer bilder, bruker jeg som oftest "layers". Når man for eks justerer levels via et nytt layer, virker det på hele bildet. Men så kan du bruke "brush" for å "male" justeringen på visse deler av bildet. Med andre org du kan justere curves og redigere saturation på bare bladet.

Om du vil at jeg skal gjøre et forsøk på etterbehandling av bildet ditt, så si fra :)
(Uten at jeg er ekspert, mye prøving og feiling når jeg behandler et bilde, liker selv å si at jeg "lager" et bilde :)

Hilsen
Ivan
Helge R.
går for v1, mest hamonisk fargetone som står til inntrykket i bildet
Svend Wiig L.
Hei Tove!

Svært så severdig dette!

Kontrastene står i høysetet i et vakkert men enkelt motiv!

Resultatet med disse knallfargene i det ene og blomst, opp mot de mørkegrønne liljeblade på det andre!!

Det mørke vannet får dette fint frem !
Det lyse oppe til venstre skjemmer meg ikke, bare positivt da betrakter ser at det er gjenskinn i vannet, et "liv" og miljø.

Det beste, "enkle" bilde du har....,tror jeg..!

Liker det!
(Det kan jeg vel si når jeg har begrunnet det!?
Kozzzeprat...)

Mvh Svend
Tove H.
Mange takk for kommentarene!
Ivan: Snilt av deg å forklare. Det der må jeg se å få lært meg. Da visker jeg altså bort alt jeg ikke vil ha med brush-tool på det laget jeg har behandlet. Moro å komme videre, selv om jeg ikke har fått til å gjøre bildet mitt bedre - ennå. Får du det til, så gjerne.
Helge: Kjekt å høre!
Svend: Godt begrunnet hyllest til det enkle. Jeg mener jeg har et par bedre "enkle" bilder i Ocean-serien, men veldig hyggelig å høre din mening - og supert at det falt i smak. Var jo redd jeg bikket over til kjedelig her... noen mener nok det. Interessant å se hvor forskjellig gjenskinnet i vannet oppleves - bra du også syntes det skapte liv.
Hilsen Tove
Andreas S.
Hei

Et delikat bilde med nydelige toner og en god komposisjon. Fargekonstrastene i v4 falt best i smak hos meg.

Mvh. Andreas
Marcus B.
Hej!

Jättefin bild detta i flera bra versioner! Efter att ha tittat en stund tycker jag det skulle vara kul att se en version som är ett mellanting mellan v3 och v4.

Mvh
/Marcus
Tove H.
Tusen takk for flere kommentarer!
Andreas: Bra du likte v4.
Marcus: Har prøvd å lage en mellomting, men...ikke fornøyd. Har fått mange gode tips og har sittet og laget mange versjoner - men denne mellomtingen mellom 3 og 4 får utbli foreløpig.
Hilsen Tove
Tove H.
Har prøvd meg på et siste forsøk. Det ble ikke mellomting mellom v3 og v4 som jeg hadde tenkt, men detaljene på hovedbladet kommer tydeligere fram.
Hilsen Tove
Helge .
En nydelig liten komposisjon du har laget her.
Har kikket gjennom hjemmesiden din, lett å se din signatur på dette.

Mvh
HRB
Tove H.
Tusen takk for fin kommentar! Interessant!
Hilsen Tove
Hugo Charles H.
Likte originalen best, faktisk. Noe med stemningen... Herlig kontrast mellom det fargerike og det avdempede!
Tove H.
Tusen takk for kommentar, Hugo! V1 er notert.
Hilsen Tove
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu