Hegreflukt
Bildet inngår i albumet Norske fugler -
Utstyr
  • Nikon D300
  • Nikon Nikkor 300mm AF-S f/2.8 G ED-IF VR
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger198
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_342607} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Truls L.

Dette var et nydelig bilde av hegren i flukt. Skarpt så det holder og fine naturlige farger :)

Mvh Truls
Bjørn F.

Hei,
Veldig fint fluktbilde av hegren. Fint plassert i bildet og bra skarphet. Litt harde kontraster i hode kontra venstre ving. Hadde ønsket litt mørkere hode men da hedde vel vingen blitt for mørk.? Vet ikke.
Flott bilde uansett.
Mvh Bjørn
Pål E.

Takk, Truls. Jeg var redd for at den var blitt litt blek om nebbet. Men akkurat hegra har faktisk et underlig nebb som på foto ofte ser rart ut (med sine skraper og ujevnheter). Ellers er hegra i flukt kanskje det nærmeste vi kommer urtidsøglen i dag?
Pål
Marit O.

Nydelig og upåklagelig bilde
av hegren i flukt Pål,flott fanget!
Mvh Marit
Marcus V.

Nydelig skarphet og fint lys. Bra blikk og god plassering i bildeflaten. Skjønner ikke problemet med med "for lyst hode", synes tonefordelingen er god her, kanskje noe mørkt under den venstre vingen hvis det skulle være noe jeg måtte pirke på.

Hadde lukkertiden (og ISOen) tålt mindre blender for større dybdeskarphet?
Ole Petter .

Oi denne var flott,skarp og fin fin bakgrunn til fuglen for den liksom frem.
mvh Ole Petter
Simon Iden B.

God skarphet og fine detaljer.
Liker lyset og fargene.
Fint Utsnitt
Likte dette

Stå på!
Terje A.

Hei Pål.
Flott bilde. Er enig i at hegra har noe urtidsaktig over seg. Du har fått fram fin strekk, bra brystkrumming og vingene som henger. Bra lys og skarphet. Liker også at du har plassert den litt opp i bildet så den har luft under vingene.
Veldig bra levert.
Hilsen Terje
Pål E.

Spørsmål om mørke partier under vingene ... jo, men her gir vi samtidig uttrykk for en litt endimensjonal betraktning av fugler som foto-objekter og ikke avbildninger av levende, bevegelige organismer. I hegrens tilfelle er det slik at den bærer usedvanlig brede og store vinger, ja, så store at skyggepartier under dem er svært vanlig. For min del henger gleden over gode naturfoto nøye sammen med kunnskap om hvordan artene faktisk er, hva de gjør, spiser, måten de beveger seg på et cetera.
Nå var det ikke meningen å vende Marcus' legitime og velfunderte spørsmål mot ham, men snarere å poengtere et mer generelt forhold rundt fuglefotografering. Her vet jeg jo også at folk både tenker og praktiserer svært forskjellig.
Setter stor pris på kommentarene deres!

Hilsener fra Pål
Anne-Lise S.

Godt biofoto av hegra i flukt, der du får frem dens flotte detaljer, selv i de mørkere områdene på/under vingene. Fint plassert i bildeflaten i det gyldne snitt, med god luft i front. Vil sikkert gjøre seg med horisontal flip også, der fuglen følger øyeretningen ift. luften foran, men ikke nødvendig.

Anne-Lise
Marcus V.

Jeg støtter deg 100% Pål, og meningen min ble lagt frem på feil måte, jeg ser det nå.

Poenget mitt var ikke at skyggen ikke skulle vært der, for all del. Det jeg mente var at den ble fremstilt noe mørk, og at en lysning av mørke mellomtoner / skyggeparti med kurveverktøyet kunne ha hjulpet for mitt inntrykk. Mulig det bare er min skjerm, menmen.
Øistein W.

Uansett, godt fanget av den skye fuglen.

Mvh.
Øistein
Trond B.

Lekkert bilde av hegren. Ikke noen enkel oppgave det her.
Mvh Trond
anders s.

dette her er ikke enkelt å få til,men av og til så klaffer det som i dette tilfellet
meget bra pål
mvh anders
Pål E.

Takk for nye kommentarer. Ventet lenge på denne hegra, ytterst blant rullesteinene på Lista. Det ER vanskelig å få bilder som er nær nok og samtidig har fuglen i noenlunde retning mot kamera. En svært sky storkefugl, dette her.

mvh, Pål
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu