Sommermorgen i Romsdalen
Bildet inngår i albumet Landskap -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-10-04 16:27:02
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_342895} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Erik L.
Veldig flott og malerisk. Høy "postkort-faktor" uten at det er negativt ment.
Gråfilter ?
Hilsen Erik
Pasi A.
Dette var veldig nasjonalromantisk. Elva ser veldig bra ut og har en veldig fin forløp som trekker øyet med seg. Sidene av elva kunne ha trengt litt mer lokalkontrast for å gjøre de mer bastante, de er allerede veldig majestetiske, men vidivnkelen tar vekk noe av effekten, da hadde litt mørkere og bastant kompensert fint, tror jeg. Det er også en del greiner og skrammel som trekker øyet unødvendig til seg, så litt photoshoparbeid hadde vært trengt også. Videre så kunne både "fjellene" bak og himmelen vært råere. Fjellene/haugene er det vanskelig å gjøre mye med uten at det blir veldig tydelig at de har blitt rota med i photoshop, mens en liten reduksjon av lyshet i cyan og blå kanalene hadde fått skyene bedre fram og fitt bildet enda mer dybde, bare bruk en maske slik at du ikke forandrer på elva. Komposisjonen er veldig grei og lett å følge. Hadde du bare hatt noen sveitsiske alper i steden for haugene i bakgrunnen så hadde bildet blitt bedre, men som alltid, koster det forholdsvis mye å begynne å flytte fjell =(

mvh, P
Arve K.
Takk for kommentarer.

Erik: Ja, jeg har brukt både gråfilter og gradert gråfilter for å oppnå sløring i elva samtidig som jeg bevarer strukturer og toner på himmelen.

Pasi: Takk for gode forslag til forbedringer. Skal se om jeg får tid til å legge inn en ny versjon. Vedrørende kontrast i sidene av elva så har jeg løftet skyggene noe for å få med detaljer, kanskje for mye.

Det ville ikke være nødvendig å dra helt til Sveits for å få mer majestetiske fjell;-)
Ved å snu meg rundt 180 grader ville jeg hatt Trolltindene som bakgrunn, men fant ingen komposisjon jeg likte fra dette standpunktet. Litt tidligere samme morgen tok jeg bilde nr. 400267 fra et standpunkt litt lenger nede i dalen.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu