Fugl eller insekt?
på Kreta kom jeg over et ehhh... insekt så det ut som...Jeg fløy som en gal etter dette "store" insektet LENGE for å finne ut hva det var. Etter at jeg fikk opp bildet på større skjerm så ser det faktisk ut som en liten fugl. Den er mindre enn en fyrstikkeske og jeg fikk etterhvert mistanke om at det kan være en slags kolibri, men jeg har nå funnet ut(kanskje) at det kan være en"Macroglossum stellatarum" som tilhører sommerfugl familien Tussmørkesvermere.Er det noen som kan bekrefte eller avkrefte dette? Ville være veldig takknemlig for å få bekreftet helt sikkert hva det er, for det var ikke enkelt å få festet denne til brikka, mildt sagt!
Utstyr
  • canon 400D
  • 55-200 mm
  • Blender-
  • Nei
  • Annethåndholdt
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_344363} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Hans-Jørgen H.

Go kvellen Mr.Gudbrandstuen!

Spanande saker.....
Kan dessverre ikke si deg hva dette er.
Forstår godt at du ble helt vill da du fikk øye på denne og hoppa desperat rundt med canonvennen.
På grunn av det store spenningsnivå bærer bildet preg av noe uskarphet.
Knallandes farver på Kretablomane!
Håper noen kan svare deg med sikkerhet.

God helg!
Tyrin.
Jorunn L.

Eg trur dette er ein dagsvermer. Den fins og i Norge. Trur det er samme som eg har foreviga på dette bilde. http://foto.no/cgi-bin/bilder/vis_bilde.cgi?id=264873
Bra bilde i alle fall.

JorunnL
Randi H.

Det må jo ha vært en spennende opplevelse å fly etter et slikt innsekt.
Er enig med Jorunn angående dagsvermeren, selv om jeg aldri har sett den. Bare sett så mange ganger i boka med alle småkrypene at jeg kjente den igjen som en svermer med en gang.
Fortsatt god helg til deg, Ståle.
;-) ;-)
Randi
Ståle G.

Takker for interessen alle tre.
Jeg har nå funnet en filmsnutt på "You Tube" av akkurat denne krabaten, og den viser måten den flyr på. Den forflytter seg raskere enn øyet kan se, for så å stanse et lite øyeblikk ved neste blomst,føler seg frem med den enormt lange snabelen og forsyner seg av det blomsten har å tilby. Her går det unna!
Per Morten B.

Alle som har fotografert insekter vet at dette ikke er lett,spesielt når de flyr. Godt gjort å få hodet såpass skarpt. Gøy å se "fremmedkulturelle" dyr he he !!! ;-)

MVH: Per M
Ståle G.

Takk skal du ha Per Morten, jeg skal være den første til å skrive under på at dette ikke var enkelt
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu