Strand med glødende himmel
Blitt imponert av HDR-bilder her inne. Her er mitt første forsøk.
Som sagt: første forsøk. Kan sikkert bedres etterhvert. Vet at mange her vil mene at slike bilder har liten verdi pga overdreven bruk av HDR. Synes selv at denne "overdrevne" bruken gir fine bilder.
Utstyr
  • Canon EOS 350D
  • Sigma 10-20mm 4-5.6 DC HSM
  • Brennvidde10mm
  • Blender-
  • Nei
  • Annet3 bilder med ulik eksponering. Behandlet med Qtpfsgui. Dette er et open source program, og følgelig helt gratis. Leser på nettsider at de som har sammenlignet med Photomatix, mener Qtpfsgui gir et vel artistisk resultat.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_344682} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Eli R.

Heisan! HDR messig syns jeg det ser normalbehandlet ut (kompliment!) Det kan virke som det er noe fargestøy på stenene? Husk alltid ISO 100 på HDR fordi støyen også forsterkes. Det er et grønt felt på himmelen som ser litt flatt ut - sjekk om du kan ha litt for mye Saturation her, detaljer er fosvunnet. Rundt det grønne er det også antydning til ghosts dvs at himmelen gjentar seg selv bortover. I Photomatix er det en knapp for "Reduce Ghosts" e.l.
Stenene ser ikke helt skarpe ut, så sjekk hvor du setter fokus - det skal ikke være i midten.
I tillegg er det veldig lite detaljer på stenene, flatt lys, og det er typisk for HDR i sollys syns jeg. Så her kan det være at du kunne legge over stener fra ett av kildebildene dine istedet. Eli
Ronny A.

Hei Torbjørn.
Et vakkert landskap, men du har nok noe igjen før dette sitter. Bilde inneholder alt for sterke farger, og hvite områder mellom kontrastene er iøyenfallende. Det skal mye justering av hdr'en før det sitter. Men ikke gi opp, har selv jobba mange timer med hdr, det blir bra til slutt:-)
mvh Ronny
Torbjørn P.

Takk for kommentarer og tips. Må nok jobbe videre med både bildene og HDR-behandlingen :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu