Snøspurv
En temmelig sjelden fugl på Sørlandet (på Lista ca. 5-10 hver vinter). Drakta kan variere kraftig, og visse ornitologer hevder at den er så lokal, at fuglene kan spores til bestemte hekkeplassen ut i fra fjærene (så var det bare å finne ut hvor og hvem, da). Her presenteres en hann, jamfør den brede, hvite forvingen.
Bildet inngår i albumet Norske fugler -
Utstyr
  • Nikon D300
  • Nikon Nikkor 300mm AF-S f/2.8 G ED-IF VR
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetFlere etterlyser mer info om utstyr og teknikk. Så å si alle fuglebildene er tatt med Nikon D300 og 300mm 2.8 vr. Jeg bruker aldri foring og/eller åte, men nærmer meg fuglene - med en viss møye - ute i deres miljø.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger209
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_345470} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Øistein W.

Ja, de må jo hvilelande noen plass også og fint de tok turen innom deg også.
Pent bilde og flott teknisk.
Vinkelen på posituren gjør halepartiet uskarp men skarp der det skal være.

Mvh.
Øistein
Bjørn F.

hei Pål,
For et knallfint bilde du har fått av snøspurven her. Aldri sett den selv og slår jo sin mindre bror langt ned i støvlene når det gjelder farger på fjørene. Nydelig lys inn på ansiktet som er sylskarpt gjngitt. Flott positur og omgivelser også.
Mvh Bjørn
Simon Iden B.

Flott og nært bilde av snøspurven.
Skarpheten og detaljeringen er god
Litt dumt at stjerten forsvinner og litt lyst på noen deler av vingen, uten at det har den største betydningen. Bakgrunnen er også flott

Satt selv 2m fra denne fuglen
(2stk på solastranden), fikk noen bilder, men den satt på greset så det ble ikke det store
Pål E.

Takk for raske tilbakemeldinger. Helt enig i stjerten, men det var dessverre umulig å gjøre noe med fra der jeg lå. SIB: Du må følge etter den; det er typisk snøspurv å flakse vekk noen titalls metere, for så å hvile igjen. Da får man dessuten anledning til å studere de vakre hvite feltene i flukt.

hilsener fra Pål
Jan Inge K.

Skarpt og fint portrett av snøspurven, dette. Plager ikke meg at stjerten forsvinner. Synes du har fått maks uttelling for denne sjansen...
Kjell Sigurd S.

En av våre vakreste småfugler. Ikke ideell positur der den sitter delvis vendt bort. Noen ubrente partier. Ellers et pent artsportrett.

Kjell S
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu