Mjau
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger182
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_345910} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Gro J.

ahhh.. så søt :)
anders s.

dæven dette var en søt pusepus
synes dette ble et flott katteportrett
mangler bittelitt på skarpheten,men flott bilde alikevel
mvh anders
Erling S. K.

Dette er et klassisk bilde hvor nøyaktighet i Photoshop er avgjørende for om det fungerer eller ikke. I utgangspunktet er altså hvitbalansen feil, slik at bakgrunnen blir blålig. Når man så forsøker å redde det gjennom beskjæring mot ny hvit bakgrunn - har man en stor jobb foran seg. Lykke til, for du er ikke i mål.

Du må også skarpe opp bildet. Det gjøres på denne måten om du vil ha et godt resultat i photoshop:

Kopier bildelaget.
I stede for "vanlig" skal du sette det nye laget til "overlay".
På det laget legger du til filter, andre, high-pass. Sett verdien mellom 1-3 piksler (du ser resultatet i forhåndsvisningen, ikke overdriv!). Og vips så har du et skarpt bilde uten å ødelegge det (slik du gjør ved å skarpe opp på tradisjonell måte).
Ann Kristin S.

Nydelig pus skal være sikkert. Men en smule uskarphet ødelegger og det samme med dårlig struktur/utbrenthet i den hvite pelsen.
Vi tåler flere bilder av denne søte skapningen, så frem med kameraet igjen. Lykke til!
Mvh Ann Kristin

Avsluttet .

Tøft bilde! Fikk lyst til å skaffe en pus :)

Erling S. Kristiansen:
Takk for at du la ut tipset om PSD!

God helg!
Geir A. G.

Dette kunne ha vært et flott dyreportrett, men jeg er nok enig med E.S.K. i at restene av originalbakgrunnen rundt katta gjør at jeg ikke uten videre ville ha hengt det på veggen i stort format...

E.S.K: Veldig positivt at noen faktisk kommer med gode råd og tips her, jeg savner mer av det! Finnes det noen metode for å isolere et slikt hårete motiv og bli kvitt alle restene av bakgrunnen, og fortsatt kunne ha tid til et liv ved siden av?
Erling S. K.

Jeg vet ikke jeg Geir, det er et meget tidkrevende arbeid å skulle maskere en slik kattepus. Magic-tool vil til en viss grad hjelpe deg (den er i verktøykassa), men jeg hadde ALDRI startet på et slikt arbeid.

(Bruk av magic-tool: Klikk med tryllestaven i det området du vil ha markert. Den velger da det området som er fargelikt. Hold ned SHIFT-tasten og klikk på områder som ikker er med om du vil at den skal "fange" et større område. Slik fortsetter du til du har markert alt du vil ha maskert. Kopier så det maskerte området (ctrl eller apple C) opprett et nytt lag og lim inn på nytt lag.)

Alternativt kan du "male" frem katten oppå et hvit lag (om du ikke har erfaring med layers og masks i PS, så tror jeg ikke jeg skal forklare det for deg, du får gå et kurs).

MEN: Det viktigste er å IKKE feile med hvitbalansen, slik at bildet burde vært reddet ved at det var riktig hvitbalanse i utgangspunktet. Når man har store LCD-skjermer, så må man sjekke den. Der får du direkte tilbakemelding om hvithet. Min anbefaling er å ikke bruke tid på bilder i utgangpunktet som man skjønner vil ta svært lang tid. Men, må man, så vil jeg vel heller bruke selektiv fargekorrigeren eller fargebalanse for å skape så lys (hvit) bakgrunn som mulig.

(Det finnes firmaer som har spesialisert seg på maskering. Jeg fikk noen eksemper på helt suveren maskering bla av en sykkel, og prisen var ikke ille for å få jobben gjort.)

Geir A. G.

Takker igjen for info Erling! Om jeg ikke har noe kurs ennå, så har jeg gjort en god del for å prøve å tilegne meg kunnskap, så jeg skjønner hva du snakker om. Utfordringen (for meg i hvert fall) er imidlertid ofte å velge hvilke av de mange metodene man har hørt om som er best egnet i en bestemt situasjon, og da er det veldig nyttig å høre konkrete råd med utgangspunkt i et bilde her!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu