gatebilde
Tok bilde i Tromsø.
Bildet inngår i albumet Hdr bilder - bilder som jeg har tatt i hdr
Utstyr
  • nikon d80
  • siegma 10-20mm DC HMS
  • Brennvidde10mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger469
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_347317} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Morten B.
Heisann! åssen gjorde du dette bildet?
Kristoffer Å.
det er en instilling på kameraet som heter bkt. vet ikke helt hva det står for :/ men det den gjør er og ta Ta 3 bilder på forskjellige eksponeringer. så kan du bruke et program som heter photomatix eller så kan du bruke photoshop. men jeg har brukt photomatix. og etter det har jeg etterbehandlet bilde i photoshop

Mvh
Kristoffer Ås
Lisbeth P.
Hei - flott bilde!Fin effekt med skrånende glassvegg! Tror det heter "braketing", så vidt jeg vet har en del nyere kameraer den funksjonen. Resultatet blir et hdr-bilde. Finnes en del info på nettet om det.
hilsen
Lisbeth
Avsluttet .
Dette likte jeg godt.
Effekten med glassveggen synes også jeg veldig bra.
Bra dybde og fin stemning.

Mvh
Wilko
peter b.
Hei Kristoffer,

Nydelig kontrast i dette bildet. Både i tradisjonell forstand men og mellom det nye og det gamle.

Du har klart å få et ordinært motiv til å bli interessant og spennende.
Bra jobbet.

Hilsen
Peter
Kristoffer Å.
lisbeth pettersen takk for kommentar og for og finne tu hva bkt sto for.

Wilko Jansen takk for kommentaren

peter blum takk for kommentaren
Svein Erik H.
Hei
Enig med Lisbeth med speil effekt,Ellers har du fått et fint lys i bilde,det mangler vel kansje litt på skarphet og noe utbrent i det lyseste partiet i skyene ellers er det skikkelig tøft.

Mvh Svein Erik
Torbjørn V.
Heisann

Bracketing gir deg ikke et HDR-bilde - men du tar 3 bilder med forskjellig eksponering. Typisk innstilling er at du får et bilde som er overeksponert - et som er korrekt eksponert - et som er undereksponert. Dette kan du forsåvidt gjøre selv ved å stille kameraet på manuelt eller bruke +/- knappen (eksponeringskompensasjon).

Skal du lage HDR-bilder bør du bruke stativ og - som oftest - ta litt flere bilder enn 3 for å være på den sikre siden. Se f.eks her: http://www.luminous-landscape.com/tutorials/hdr.shtml for litt mer info.

Ellers må jeg si at jeg likte dette bildet, til tross for at det er i farger:-)

Mvh Toby
Ole A. V.
Glassveggen på høyresiden er et spennende element, men den blir litt for lite utnyttet. Bildet virker ubalanser og at den heller mot høyre gir meg følelsen av at den skal ramle ned over resten av bildet når som helst. En mer vellykket komposisjon i mine øyne kunne f.eks. vært et standpunkt på høyre side av gaten, og at ikke noen av husene på høyreside var med på bildet.

HDR slik det er brukt her har jeg ikke særlig sansen for, men det får være smak og behag. Men det mest naturlige målet med HDR i dette bildet ville vært å unngå utbrenthet i de lyse partiene på himmelen, og det er ikke oppnådd her. Det blir for meg for kraftige og skitne farger, og mye lillaskjær, f.eks. på P-skiltet.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu