Heksejakt
Det er mange som ser med forferdelse på muslimske menns holdning ovenfor kvinner. Offentlig steining forferder oss.

Men vi skal ikke glemme at den Kristne kirken en gang sto bak massedrap på kvinner.
Fra 1420 til 1750 ble det avsatt mer enn 40.000 dødsdommer over kvinner og menn som angivelig sto i kontakt med djevelen og alt hans vesen.

I Norge ble den siste kvinne, Johanne Nilsdatter fra Kvæfjord i Troms, brent levende i det herrens år 1694.

I sin iver etter å brenne hekser støttet reformasjonens Martin Luther seg til 2. Mos. 22.18: En trollkvinne skal du ikke la lever.

Bildet er min versjon av utallige historier som kom fram under torturen av de stakkars heksene.

Jeg ønsker deg en fredelig weekend, måtte solen skinne på deg og dine
:)Gorm.
Bildet inngår i albumet religiøse særheter - sære bilder
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetHar endelig forandret formen på bildet
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_347543} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (25)
Fredrik S.
Fredag igjen. Folk med epilepsi ble også drept i kristendommens navn. Dette fordi anfallene fikk mange til å tro at personene var besatt av djevelen. Dette er imidlertid VELDIG lenge siden og jeg skjønner som vanlig ikke din referanse til Islam. Tid og utvikling er åpenbart noe du ikke helt får tak på Helge:) Har fulgt deg her inne i 1 år nå for du skiller deg jo absolutt ut fra resten av fotografene. Det setter jeg stor pris på, men foreløpig stopper også min beundring der:) Jeg er nok mer fasinert enn imponert. Ser frem til neste fredag.
Lars-Anders M.
Som foto og fotomanipulasjion er det gjort en god jobb som alltid fra det.
Ok
Mvh
LAM
Helge R.
Den godeste Martin var i tillegg en brutal og innbitt jødefiende, og forfattet tre kampskrifter mot dem: Brief wider die Sabbather an einen guten Freund («Brev mot sabbaterne til en god venn»), Von den Jüden und ihren Lügen («Om jødene og deres løgner», og Vom Schem Hamphoras und vom Geschlecht Christi («Om Schem Hamphoras (egentlig Hellige, unevnelige navn, det vil si jødenes Gud ) og Kristi ætt». I den første boka var han åpen for å omvende jødene til kristendommen, men fremstilte siden jødene og djevelen som kristendommens argeste fiender. Luther kom blant annet med utfall som dette: «Hvis jeg kunne, ville jeg stukket dem (jødene) ned og i mitt raseri gjennombore dem med mitt sverd».

Fredrik S.
Your point beeing?
Knut-Inge J.
Hei Helge.
Som tidlegare sagt har eg stor sans for mykje av den kreative galskap som preger mange av bildene dine. Men, som også FS antyder, så får eg ikkje tak i kor hen du vil med dine henvisningar til "våre forfedre's misgjerningar". Martin Luthers harde utfall mot jødane - mot slutten av livet sitt - er jo velkjente, men underkjenner det den uredde kampen han førte mot "makta" og for den enkelte sin rett til å følgja sin samvittighet ? Meiner du at det som blei gjort "i Kristendommens/religionens navn", underkjenner Kristendommens/religionens vesen ? Ingen vil vel meina at når Bush-administrasjonen går til krig i frihetens og demokratiets navn - så underkjenner det friheten og demoktratiet som idé ? Bommer eg veldig...?
Helge R.
Vi bekjenner oss til en tro som historisk har stått for stor uhyrligheter.
Vi ta avstand fra ugjerningene men vi beholder troens innhold.
Dobbeltmoralsk spør du meg.

Eli R.
Mitt inntrykk er at Helge driver et korstog mot muslimer og andre mørkhudede, kamuflert bak uttrykk som "jeg har hørt at... andre sier at...formerer seg som fluer.." osv.
Litt mer dekkoperasjon gjøres ut av å peke på at vi nordmenn også har vært ille. De slemme nordmennene er så langt tilbake at de ikke skal oppleves like truende som den ferske truselen vi har rundt oss hver dag i Helges verden.
Med ønske om en gud fredag.
- Eli
Helge R.
He, he, god latter.
Jeg stemmer i det minste ikke på frp
Fredrik S.
Nei, du treffer blink Knut-Inge, men dette forstår ikke Helge. Det er ikke "dobbeltmoralsk" (for øvrig ikke et ord i det norske språk) å fordømme kristendommen som institusjon og samtidig beholde troen. Når det kommer til dobbeltmoral bør du uansett trå forsiktig Helge ettersom dine tekster og meningsytringer ofte fremstår som en manifestasjon av hykleri:)
Per Harald O.
Bildet og teksten engasjerer, og det er vel hensikten til fototografen;)
Helge R.
dobbeltmoral
jeg sier ett og tenker to
dobbeltmoral
jeg vet jeg er så sabla go
dobbeltmoral
jeg elsker dobbeltmoral
Geir F.
Kjære Gorm.

Jeg prøvde å skrive"dobbelmoralsk" på Google... men fikk spørsmålet tilbake om jeg mente"dobbeltmoralsk"
Ja svarte jeg og fikk 111 000 treff...
...så Gorm, hvis dette ordet ikke finnes i det norske språk skal du vite at du ikke er alene.

Hans Jacob H.
Dobbeltmoral eller ei, utfordringen blir kanskje å lage et bilde som engasjerer/provoserer UTEN at det ligger ved et haleheng med tekst? :)
Avsluttet .
Leser og koser meg Helge, sådann har jeg min barnetro, synes at "kroppen" mangler litt "smell"
i rompa.
Mvh. Eivind 8~))
Stig Børre E.
Jeg syns bildet/montasjen er bra. Henger veldig godt sammen denne gangen. Som vanlig hopper jeg bukk over teksten, og forundrer meg over at andre (som tydeligvis syns lange bildetekster er dølle...) ikke gjør det samme. StigB
Avsluttet .
Genialt, surrealistiskt fortellende, et bilde tatt ev en tenkende person...igjen litt "Dalistiskt"...i positiv forstand! mvh Ulv
Per Einar G.
Provoserende galskap, brennende og engasjerende fargevalg på bakgrunn m/tekst. god sammensettning.

Mvh

Per E.
Avsluttet .
Må le av visse bemerkninger over her....hykleri? Hvem er det som står for det? Ser det er snakk om Bush...han må vel være den største hykler og dobbelmoralist vi har i verden idag....ha en god weekend Gorm,og fortsett med dine dype visuelle funderinger...de gjør godt...for noen av oss! mvh Ulv
Torbjørn V.
"Vi bekjenner oss til en tro som historisk har stått for stor uhyrligheter.
Vi ta avstand fra ugjerningene men vi beholder troens innhold.
Dobbeltmoralsk spør du meg."

Det er tross alt ikke troen som har gjort alle uhyrlighetene - men noen (ikke alle) mennesker som tror. Likedan er det heller ikke alle muslimer (men noen) som står for uhyrlighetene i den muslimske 'verden.'

Les forøvrig mer om trolldomsforfølgelse her: http://ansatte.uit.no/rha003/kiberg2.htm

Jeg bekjenner meg heldigvis til Gud - ikke til Luther. Luther var et vanlig menneske som du og jeg. Han gjorde mye bra - og mye som ikke var bra. Det minner meg om hvemsomhelst. Ingen er feilfri - i allefall ingen mennesker.

Litt kult bilde - og det er lurt å minne oss på historien. Blir vi historieløse vil den bare gjenta seg.

Mvh Toby
Helge R.
Det er mennesker fortolkning av skriften som gir oss de største problemene, så klart. Men, Jahve er en gammel krigsgud som Jødene tok til seg og som senere ble vår statlige Gud,
Jeg har problemer med å forholde meg til en så voldelig gestalt.
Da er de gamle fruktbarhets kreftene å foretrekke, tross alt formerer mennesker, dyr og alt anneet i naturen seg, så mor Jord, Tor og Frøya bør være relevante krefter,
seøvsagt dersom du har behov for en åndelig dimensjon i hverdagen.
Bildet er tenkt som en situasjoinsbeskrivelse, sett fra inkvistatorens ståsted.
Ønsker deg og dine en fredelig helg
:)Gorm
Per Einar G.
Må bare tilføre at det var intressant å lese om Torbjørn Vidnes vedlagte link om trolldomsforfølgelse.
Jeg benyttet derfor anledningen til å hente frem ett av mine gamle manipulasjoner fra arkivet når vi allikevel er inne på temaet.
http://www.foto.no/cgi-bin/bilder/vis_bilde.cgi?id=408710

God helg til deg Gorm!

Per E.
Helge R.
Takk til Torbjørn for interesant link, den er nå på favorittlista under hekseri og trolldom.
Takk til OEG, anbefaler bildet ditt til alle som leser dette.
Ellers bukker og takker jeg alle som er innom og ikke minst kommenterer galskapen min
gode tanker fra
:)Gorm
Torbjørn V.
"Jeg har problemer med å forholde meg til en så voldelig gestalt." Problemet er at du grer alle med samme kam;-)


God helg til deg også.

Mvh Toby
Tove H.
Skulle likt om dette bildet ikke hadde undertekst. En ting er hvor lenge vi skal mane fram gamle spøkelser, en annen ting er at det hadde vært interessant å se om bildet sto støtt uten teksthjelp. At du er god på å lage manipulerte bilder, viser du også her.
Hilsen Tove
Knut R.
Jeg velger å kommentere bildet ditt og ikke teksten eller de øvrige kommentarene du har fått. Jeg synes bildet fotografisk er meget spennende. Fin komposisjon og effektfullt fargevalg. Som flere av dine andre bilder kunne dette godt vært forsiden på en bok.

mvh Knut
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu