Huk stengt for i år
Dette er IKKE et sort-hvitt-bilde. Det var bare ikke mer farger i ettermiddag. Plattformen uti vannet er normalt på tørt land.
Slet med å støtte stativet i vinden. OK, en "storm" i Oslofjorden er nothing for folk ellers i landet, men kontrasten til vanlige tider bidrar til å løfte bildet for meg.
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D50
  • Sigma 17-70
  • Brennvidde17mm
  • Blender-
  • Lukker1/1s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_349839} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Tone A.
Hei
Eit flott stormbilde kor du har fått fram dramatikken trass sløra bølger. I forgrunnen er det eit stort sug i bølga som dreg bakover mot den sjøsprøyten i bølga som bryt.
Plattforma som står med sjøsprøyten og bølgene som bryt forsterkar kjensla av ein stormfull dag. At plattforma normalt står tørr på land fortel jo om kreftene på denne stormdagen.
I midtgrunnen i venstresida er det svake grøntonar i bølga som trekk seg opp, elles hadde eg trudd at dette var eit bilde i gråtonar.
Fin dybde med det bua landskapet bakerst under ein tung himmel.Her fortel den lett bua horisonten om bølgekreftene som herjar.
Fine sløringar og godt jobba med stativet i stormen, og platforma er godt plassert i bildet.

Eg er litt i tvil om brygga nederst som blir litt dominerande med si store flate, men med kutting forsvinn jo litt av den lysttona bølgeranda.Men eit kutt på ca 1,5-2cm hadde gjort den mørke brygga mindre dominerande.
Flott fotostandpunkt elles som får fram sjøen med sine krefter.
:) Tone
Avsluttet .
Synes dette ble meget bra Are. Tone sier mye riktig om bilde ditt, men vi skal nok ikke ha noe kutt i bunn, er vel et svaberg.
Myke fine linjer i havet, flott komponert, gode toner, og ja, der er ikke mye farve noe sted. Men slik er det i høststormene.
Lurer på om horisonten er litt skjev?

Meget bra utført.
mvh arild
Avsluttet .
Her måtte du nok holde deg litt godt. Enig med å kutte i bunnen....en god del.

Ellers likte jeg dette godt, det finnes jo masse slike bilder på dotten men dette er nok et av de jeg liker. kunne kanskje ha et bilde med mer fokus på brygga som er i mitten, kanskje en med en annen vinkel? Har du sikkert allerede.

Mvh Wilko
Are H.
Takk, Wilko. Jeg har laget en versjon som er kuttet i bunnen. Ligger på det ordinære bildegalleriet.
Are H.
Her er linken til den andre versjonen, hvis du ikke gidder å bla deg langt tilbake i tid:

http://foto.no/cgi-bin/bilder/vis_bilde.cgi?id=411080&...erid=21974
Kjell Sigurd S.
Se det ja. Her har vi vært ute i samme ærend. Ikke vanskelig å se at det har vært ufyselige forhold. Som andre har vært inne på så synes jeg det mørke feltet tar for mye oppmerksomhet (har sett versjonen på BG også). Blikket dras dit. Sløringen er forsåvidt fin, men litt kortere lukker ville gitt mer liv i sjøen. Er heller ikke så begeistret for bebyggelsen der bak (Nesodden), den bryter inn i badebryggen. Det blir vel en stund til vi får muligheten til å gjøre nye opptak under slike forhold der ute :-)

Kjell S
Are H.
Kjell:
Enig i de fleste innvendingene. Har gjort noen grep i den retning i den alternative versjonen (mindre sort forgrunn, mer nedtonet Nesodden etc).
Ikke enig i at kortere lukkertid ville løftet bildet.
Har selvsagt en rekke alternative lukkertider fra denne seansen, og for meg er det nettopp denne balansen mellom detaljer og sløring som funker.
Har derimot bilder tettere på plattformen, hvor jeg har landet på kortere lukkertider, men det er en annen "cup of tea".
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu