- U-sving -
Detalj fra Kragerø sykehus, ikke særlig stort, men et svært hyggelig sykehus.
Bildet inngår i albumet Abstrakte sider av livet -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2002-10-17 09:24:17
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2002-10-17 13:19:00
    Versjon #3
Utstyr
  • Olympus E-20 P
  • Standardoptikk
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger507
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_35101} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Audun H.

Synes der ser ut som bildet har blitt satt sammen i PS. Stilig form, men det er for mye blur rundt rekkverket.
Johannes B.

/Björk
Tycker faktiskt om Versio#3 bäst, den som förmodligen är originalet...
Läcker!

/Björk
Jan B.

Syns også 3 er best. Fine linjer og enkelt nok.
Jan B
leif b.

Versjon 3 var også den som jeg falt for.Et spennende resultat...leif
Bent S.

Takker så mye. Selv likte jeg dette utsnittet svært godt, da jeg så på det gjennom søkeren. Tenkte mye på enkelheten i bildet og stod der i gangen på sykehuset, med stativ og kamera og stirret tilsynelatende ned i gulvet i etasjen under. Det ble mange rare blikk fra leger, helsepersonell og pasienter...

Jeg er enig i at ver. 1 og 2 ble for overarbeidet, så derfor ble originalen lagt ut som ver. 3.

Ha en fin kveld.
Mvh. Bent
Frank W. G.

Tror jeg går for originalren. Fint, men tror jeg ville beskjært det noe på høyre side.
Stå på!!!

Frank
Bent S.

Takk Frank. Artig å høre synspunkter om beskjæring også...
Ha en fin kveld.
Mvh. Bent
Ben G.

Liker originalen best her... minner om grafitti.

Ben
Bent S.

Hmmm, ''grafitti'' du? Den kom uventet...
Uannsett, takk skal du ha, Ben.

Et par små spørsmål til dere alle:
-------------------------------------------
Er dette et bilde man blir fort ferdig med?
I så fall, hvorfor det?
Er komposisjonen i ubalanse?
-------------------------------------------
Ha en fortsatt fin kveld.
Mvh. Bent
Arild S.

Softingen (eller hva det er) gir en spesiell stemning sammen med fargene i v1 som jeg likte best, men jeg får ikke kompen til å stemme helt 100%. Det er mulig Frank's forslag er ok, men tror jeg ville tatt noe i bunn også.

Ble uansett et spesielt bilde ut av det.

Arild
Reidun G.

Jeg liker originalen best, og på ditt spørsmål om fort ferdig, så er svaret nei - men jeg kan ikke forklare hva som fasinerer, og til ubalansen sier jeg nei, i tankene mine må jeg ha plass til å gå forbi :-)
Reidun
Stig S.

Synes du får mye ut av et enkelt motiv, Bent. Liker originalen best; vellykket softing, spør du meg. Ikke ville jeg kappet noe heller. Men du har litt trøbbel med pixellering i buen; det ville jeg forsøkt å rette på. Liker dette!

--ss--
Bent S.

Tusen takk.
''Softingen'' er rett og slett så enkel at jeg la en kopi av laget oppå det første og brukte ''fjern støv og riper'' filteret ganske kraftig på det øverste laget og brukte ''hardt lys'' i transparent-valget.

RG er nok inne på noe med logikken i det ''å kunne komme fordi''. Beskjærer jeg dette til et høydeformat, blir motivet et helt annet og etter mitt syn, ikke i balanse.

Jeg forandret tittelen fra ''Trapp på sykehus'' og ''Gelender'', til ''U-sving'', rett og slett fordi det så gørr kjedelig ut, etter at jeg hadde lagt bildet ut...

Synlige pixler er kun på de softede versjonene, som også fikk litt USM behandling etter at bildestørrelsen var satt, og er m.a.o. et fenomen man må velge å ha med.

Hvorfor spør jeg disse overnevnte spørsmålene?
I en del diskusjoner, hvor bildekritikk har vært temaet, har det ofte blitt nevnt at de fleste gjerne vil ha konstruktiv kritikk og ikke bare klapp på skulderne-kritikk. Jeg har selv sittet kveld etter kveld og skrevet kritikker til mange bilder. Og enkelte ganger føler jeg meg tom for ord og saklige beskrivelser av hva jeg ville forandret på. Derfor disse enkle spørsmålene, som er rimelig konkrete og som ga meg konkrete svar på det jeg ønsket å høre mer om. Som et kontra til mange fotografer som spør: ''Har dere noe forslag?'' under bildene sine, spør konkret hva du vil kritiseres for, be om forklaring på hvorfor ditt bilde skulle evt. beskjæres, eller lysnes, eller hva... Tror det vil bli enklere å skrive noen ord, når du vet hva autor er ute etter å vite av deg...

Igjen,- tusen takk for kommentarene. De var verdifulle for meg og håper de kan være verdifulle for flere.
Ha en flott kveld og natt.
Mvh. Bent
Hans-Einar O.

Jeg liker ''uttrykket'' i originalen best. Jeg har vært innom noen ganger og av en eller annen grunn havner jeg her, så jeg føler at en ikke blir så fort ferdig med bildet. Likte fargekombinasjonen og egentlig utnittet også. Mulig det begynner å bli seint, men får en assosiasjon med sjokolade og vaniljesaus !? Nei, tror det er på tide med en skive før jeg går å legger meg...
mvh Hans
Arild S.

Hei igjen Bent.
Jeg så ikke spørsmålet ditt før jeg la innlegget mitt, men jeg svarte vel egentlig på spørsmålet om ubalanse.

Blir man fort ferdig med bildet?
Jeg tror ikke det er noen oppskrift på det, og det er ikke lett å besvare heller. Noen bilder gir et overraskende kick der og da, men mister så sin verdi. Andre tar det lenger tid 'å like' men når du har funnet rytmen i bildet legger det seg blant favorittene.
Jeg merker selv også at mitt bildesyn endrer seg etterhvert som jeg ser mye på bilder. Jeg kan begynne å like bilder og bildetyper jeg ikke likte tidligere og vice versa. Syns derfor ikke at det er noe must at et bilde skal holde seg over tid.. selv om det selvfølgelig er et pluss at det gjør det.

Jeg syns forøvrig det er for tidlig å svare på om dette holder seg.. selv om jeg faktisk tror det. :)

Arild
Bent S.

Takk igen, Arild og Takk også til deg, Hans-Einar.
Ja, jeg merker selv også dette med at bildesynet har forandret seg, etter å ha sett en god del på bilder. Det er vel en naturlig utvikling, for oss som da tydelig er rimelig hektet på fotografering og er på foto.no relativt ofte... Jeg tror jeg sier meg enig i deg, om det at bilder kan gi en umiddelbar begeistring, men at verdien raskt avtar, kontra andre bilder, som jeg ikke egentlig synes noe særlig om, ble som en melodi man ikke kan få ut av hodet, man må sjekke bildet flere ganger og til slutt blir det liggende som en favoritt. Det har skjedd meg flere ganger, hos enkelte av de mest kontroversielle fotografene her og også hos noen av de nyere medlemene. Uannsett, takk for ditt fine innspill og syn på dette, Arild. Ha en god natt.
Mvh. Bent
Janne Cesilie J.

Liker versjon#2 best!
Du er kreativ og oppfinnsom om dagen Bent!!!
Artig å følge med på utviklinga di!
Ha en fin fredag,
og hils Missy!!!
Mvh JCJ
Bent S.

Herlig! Takk, Janne Cesilie! Selvsagt skal jeg hilse Missy fra deg. Artig at du likte ver. 2 best, a`gitt. Hadde jeg faktisk ikke ventet... Uannsett, takk skal du ha. Og du, neste bilde ut blir et portrett av Missy og en ... ''rival''!?
Ha en fin fredag du også og hils katten din fra oss...
Mvh. Bent
Janne Cesilie J.

I will!!!
Gleder meg til bilde av Missy!
Katter er livet hehe!
Mvh JCJ
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu