Kampen om tilværelsen på fuglebrettet
Jeg har invitert hundrevis med småfugler i høst, og etter mye mat fikk jeg endelig sitte ganske nærme og fotografere. Noen av de holder seg på avstand, men sulten tar som regel overhånd. Morsomme "fotomodeller"! Dette ble litt spesielt. Det er IKKE manipulert.
Det er spesielt, derfor liker jeg det. Siden det er et snapshot, så er ikke skarpheten helt på topp. Har forsøkt å justere en del i etterkant, men redd for å overstyre for mye kontrast og farger.
Et bilde som jeg liker selv og har fått mange kommentarer på=)
Utstyr
  • Nikon D80
  • Sigma 70-300mm
  • Brennvidde240mmmm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/320s
  • Nei
  • AnnetStativ, men i bevegelse sidelengs for å følge fuglene hvor de enn fant det for godt å lande...
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_351405} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Hilda Hol E.

Hei Rita.

Dette bildet likte jeg også godt. Kanskje skulle fuglene vært bitte litt skarpere, især den forreste. Men bildet skal jo også gi inntrykk av bevegelse, så jeg syns du har lyktes bra.
Litt uvant, men bra med den hvite bakgrunnen.

mvh Hilda.
Rita B.

Hei Hilda.

Takk for kommentar.

Jeg og kunne tenkt meg at det var mer skarphet, men det ble jo knipset av to fugler som i mitt øyeblikk satt i ro -i det kamera gikk av ble det bevegelse...

Den hvite bakgrunnen er ekte, siden det er snø.

Mvh Rita
Avsluttet .

Kjempe flott bilde:)


Tor Erik S.

Hei.
Et virkelig flott bilde du har her.
Liker godt overeksponeringen.
Hadde gjort seg selvfølgelig bedre i naturlige omgivelser, men slik er det nå ikke alltid :-)

Hilsen Tor Erik
Rita B.

Tusen takk=)
Rita B.

Takk=)

Vel, det er så naturlig som det kan bli i en hage, hehe...er mye enklere å få tatt bilder av disse søte små når man fôrer de. Ellers så gjemmer de seg bare i trær og busker.

Med overeksponeringen antar jeg det er bakgrunnen du sikter til, og ja -den består seg av en snøkledd stor campingplass og da sier det seg selv av den blir sånn når fotografen ikke er noen ekspert og må gjøre en del justeringer i etterkant..hihi

Mvh Rita
Avsluttet .

å så fint det var :)
ikke de letteste modellene og jobbe med nei :)
Frode D.

Hei. Synes bildet ditt er ganske så fint jeg. Skarptheten er kommentert fra før, men jeg synes det ga bildet litt fart. Hadde nok sikkert blitt enda bedre om den forreste fuglen hadde vært i fokus. Tror kanskje jeg ville på en eller annen måt ville fått fuglene mer til venstre i bildet... :-)
Frode
Rita B.

Tusen takk Nathalie og Frode=)

Det er jo et øyeblikksfoto, og tatt med et objektiv som ikke har raskeste autofokusen...selv liker jeg fartsfølelsen, men skulle ønske iallefall øyet på forreste fuglen hadde vært skarpt...menmen...

Takk for innspill, Frode;)

Mvh Rita
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu