Kongen på haugen
HDR av min far på toppen av Solnuten(1556 moh) i Sørfjorden Hardanger.
Generelt fornøyd, det eneste som plager meg er gjennskinnet(lenseflare) som går helt nedover ansiktet og jakken.
Utstyr
  • Canon 20D
  • 12-24mm Tokina AT-X Pro
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetHDR. Håndholdt med autobracketing der kameraet automatisk tar tre bilder med forskjellig eksponering. Kunne nok fått det skarpere om jeg hadde hatt stativ. Ellers fargestyring, kontrast og oppskarping i PS.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_353616} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Borgar Engeland H.

Her har du fått et mye bedre resulatat enn hva man må regne med å få med håndholdt kamera og 3 eksponeringer som skal settes sammen. Ening i at ulyset i linsa ikke burde vært her.

Har du forresten forsøkt å lage HDR av ei RAW-fil? Det kan ofte være ei fullt brukbar løsing om du feks skal ta bilde av noe som er i bevegelse, eller om du ikke har stativ tilgjengelig.

Eksempel: http://www.youtube.com/watch?v=6qU1PrXmd24

Om du fotograferer i raw-format, kan du også gå inn i raw-converteren, PS Camera Raw i mitt tilfelle, og justere eksponeringene på ett enkelt bilde opp og ned og lagre hver innstilling som et bilde og så ta de tre (eller flere) bildene inn i et bildebehandlingsprog for å lage hdr. Kan fungere veldig greit, men det blir ikke like bra som å bruke stativ og tre ekte eksponeringer, men det kan virkelig være med på å gi den ekstra piffen til et dårlig eksponert bilde. Og som sagt, så e det veldig praktisk å gjøre HDR på denne måten om du har med bevegelige motiv å gjøre, eller mangler stativ.
Benjamin A.

Takker for tipset! Jeg har faktisk tenkt på det, men problemet er at bildeimporteringen i windows ikke kan åpne RAW og jeg får ikke EOS viewerutility til å fungere:(
Har du tips til andre programmer som er bedre på bildeimport?
Borgar Engeland H.

Jeg bruker EOS Utility, men det hjelper jo ikke deg stort. Det e også mulig å bruke Adobe Bridge CS3 om du har dette.
- File - Get Photos from camera
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu