Julekort
Teksten ser litt halvveis ut, noen gode ideer til forbedring?
Bildet inngår i albumet 50 mm - Bilder tatt med 50mm linse. Med fast brennvidde må jeg planlegge opptaket og får trening i bruk av normalobjektiv.
Utstyr
  • Nikon D90
  • Nikon AF NIKKOR 50 mm 1:1.8D
  • Blenderf/2.4
  • Lukker1/8s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriStilleben
  • Lastet opp
  • Visninger115
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_354279} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Joachim Sem C.
Spennende prosjekt dette med å bare ta bilder med én brennvidde, har lyst å prøve det samme selv.
I dette bildet her så synes jeg at lysene i bakgrunnen stjeler mye oppmerksomhet. Jeg ser ikke hva det er i bakgrunnen men hvis det er julerelatert så burde det kanskje kommet litt tydeligere fram, altså mer dybdeskarphet eller en mer kjent kontur. Og så synes jeg hele pakken, med sløyfe, burde være i fokus.
Teksten synes jeg ser grei ut, men kanskje den burde vært litt lysere?
Og så savner jeg mer rødt, men det er kanskje en klisjé du forsøker å unngå?
Det ble mange forslag til forbedringer, men jeg synes bildet har potensiale til å bli et riktig fint julekort. Foreløpig synes jeg det "bare" er fint ;)
Magnus T.
Hei Joachim

Oppsettet er en julepresang foran peisen, og det som lyser i bakgrunnen er brennende ved. Jeg tenkte at det ville skape litt liv i bildet. Tanken bak den tildels uskarpe sløyfen var at det skulle bli litt kunstnerisk utover bare en pakke, og det er fint å få din vurdering av dette. Nå er julekortene trykt for i år, men kanskje det blir et forsøk på forbedring allikevel.

Prosjektet med 50mm er veldig gøy, den rimelige 1.8 linsa gir veldig skarpe bilder i mange omgivelser.

Mvh
Magnus
Joachim Sem C.
Liten dybdeskarphet kan være veldig effektfullt og noe jeg vil utforske mer når jeg får rotet meg til å anskaffe meg en rask 50mm selv.
Det at det var en peis i bakgrunnen og ikke lamper er en grunn til at jeg tror en mindre blender kunne fungert bedre her. Den kunne godt vært uskarp, men det hadde øket stemningen hvis man såvidt kunne skjelnet peisen i bakgrunnen, tror jeg.
Og sløyfen tror jeg det kunne vært fint å fortsatt ha utenfor fokus, hvis pakken bare hadde fylt mesteparten av bildet. Det som ihvertfall jeg synes er fint er når hele hovedmotivet er skarpt, og med en bakgrunn som er uskarpt nær det ugjenkjennelige. Da virker hovedmotivet både sylskarpt og du får en nærmest tredimensjonal effekt der hovedmotivet står ut fra bildet.
Jeg er klar over at du får gjort lite med det nå, og at mine innspill kan være det motsatte av hvordan du ønsker det. Men slike innspill hjelper ihvertfall meg å se hva jeg ikke helt klarer å sette fingeren på, og at jeg blir litt mer bevisst på hva jeg gjør neste gang jeg tar bilder.
Og de som mottar kortene vil helt sikkert synes de er kjempefine. Men en ser jo litt annerledes på bilder når man tar bilder selv.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu