Tre
Selv på høsten kan en spasertur i Bergen være en vakker opplevelse - i alle fall så lenge man alltid husker å ta med paraplyen og kameraet når man går ut døra.
Fra den første rullen jeg tok med Holgaen min, tatt på en Kodak 120 Tri-X 400 B/W film. Fremkalt hos Bergen Fotolab og scannet fra print. Uten å være veldig erfaren (som sagt, første rull) er jeg ikke veldig fornøyd med fremkalling og print - men det skal jo heller ikke være perfekt når bildet er tatt med en Holga. Selv elsker jeg vignetteringen og uskarpheten i kantene, men jeg er kanskje litt inhabil...?
Bildet inngår i albumet Holga - Bilder tatt med Holgaen min. Analog kjærlighet!
Utstyr
  • Holga 120N
  • -
  • Brennvidde60 mm (ca 38mm på 35mm)mm
  • Blenderf/11
  • LukkerCa 1/125s
  • Nei
  • AnnetHåndholdt, så vidt jeg husker var det "standard" lukkertid - altså ca 1/125 sek og en blender på omlag f/11. Filmen er en Kodak 120 Tri-X 400 B/W, fremkalt og printet hos Bergen Fotolab og scannet fra print på en dårlig flatbed scanner.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_354580} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (1)
Silje Horverak F.

Et problem som ofte oppstår med at "standard laber" fremkaller filmen er at den ofte blir ødelagt under fremkallingen selv om du kan ha gjort en god fotografisk jobb. Etter jeg begynte å fremkalle filmene mine selv oppnådde jeg mye bedre resultater enn da jeg sendte dem inn til fremkalling. Nå skal det sies at kameraer som Holga og Diana F+ er vanskelige å ta bilder med i og med at det er svært få og litt uklare innstillinger. Mye av poenget med disse kameraene, særlig de reproduserte er jo at de skal ha en litt råtten kvalitet og det er jo det som er litt av sjarmen med dem og lager en spesiell følelse ved dem. :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu