Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger270
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_356222} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Hans Jacob H.
Liker symmetrien, enkelheten og tomheten i bildet. Likevel litt ambivalent til den vidåpne døren. Den viser en lys verden utenfor og sånn sett interessant i forhold til halvmørket inne. Samtidig som den "forklarer" litt i meste laget og tar litt saften ut av den lavmelte stemningen i rommet. Føler at jeg blir sittende å stirre ut av døren :) Blir ikke helt enig med meg selv. Kanskje en dør på gløtt med en tynn lysstripe innover..
Men jeg stopper opp ved bildet, og det er et godt tegn.
Stig S.
Takk, Hans Jacob. Er helt med på ambivalensen din. Har flere tagninger med døren lukket, som jeg på mange måter liker bedre selv. Dette var versjonen jeg var mest usikker på, derfor la jeg den ut...

--stig--
Fred S.
nøkternt og stramt, og ganske kresent valg av motiv.. jeg har også problemer med den åpne døren og det lyse der ute, jeg ville også ha lukket døren. Kanskje ikke så mye som Hans J., men i alle fall nok til å dekke over den vertikale stolpen. På den andre siden ville en mer lukket dør muligens ikke ha gitt den fine graderingen fra mørkt mot lysere i gulvpanelet, men jeg tror likevel det ville ha vært et bedre valg.
Uansett er bildet ditt svært severdig.

vh fred
Thorbjørn R.
Åpen dør er fint, men da burde det skjult seg noe mer spennende bak. Ellers ganske fint dette, jeg liker idéen med de to dørene.

Mvh Thorbjørn
Stig S.
Hmmm. Tanken var å pirre nysgjerrigheten ifht. hva som skjuler seg bak den lukkede døren, derfor den åpne. Ikke truffet helt, med andre ord... Takk for klare tilbakemeldinger!

--stig--
Kjetil K.
Spennende bilde.. Følelse av tomhet og forventning her. Noen har gått.. Du kan velge å gå etter, eller ta neste dør.. Valgene får forskjellige konsekvenser..
:)

-Kjetil-
Fred S.
Å joda, du har truffet så det holder, det er nok vi sjåarararane som ikke helt holder mål. For når du røper tanken, blir det opplagt for meg, eller det dukker i det minste opp en tolkning som kan være lik den du hadde tenkt deg: Eventyr, myter, romaner,filmer; det vrimler med eksempler på dører, kister, skrin, esker ( pandoras...)som helt/heltinne får beskjed om å ikke åpne, fordi den/det skjuler noe forferdelig.
Selvfølgelig kan en ikke motstå å åpne døra da...

Det dreier seg vel også til en viss grad om valg vi gjør; er vi heldige/kloke gjør vi valg ( åpner en dør...) som rent metaforisk fører oss ut i lyset, men ofte"åpner vi dører" som fører oss i motsatt retning...
Jeg har vært innom bildet ditt flere ganger, ...jeg burde ha sett det før. Mulig at det er for få bilder med "innhold" her inne, det er jo stort sett diagonale og andre linjer, struktur/korn, og farger kontra svart/hvitt mye dreier seg om.
I alle fall, den lukkete døra ble ganske så illevarslende.

vh fred
Stig S.
Tusen takk til Kjell, og ikke minst takk til deg, Fred, for at du tar deg tiden til å se på bildet igjen, og til å gå i dybden. Det gleder!

--stig--
Torbjørn V.
Stille melankoli som har en viss ro over seg. Det 'moderne' rekkverket og stolpen bryter på en måte melankolien, men helheten faller absolutt ned på pluss-siden.

Mvh Toby
Stig S.
Takker, Torbjørn! Bildet er tatt i en gammel kirke fra Madison i Alabama. Det moderne rekkverket er nok like gammelt som kirken, dvs. ca. 125 år.

--stig--
Svend Wiig L.
Hei Stig!

Mange tolkningsmuligheter her!

Ikke lett ang. eksponering da lyset ute står i stor kontrast til mørket inne.
Liker litt den enkle, steile kompen som kler det sterile inventaret.

Livets valg eller bare lukten av et gammelt hus, sommer og varmt der jeg barbent og i shorts, går fra et kjølig rom til varmen og lukten av sommer, til høyre.

Ok og bra!:)

Mvh Svend
Stig S.
Takker for bidrag til tolkningen, Svein!
Har latt dagslyset i døråpningen være ganske hardt ifht. interiøret; ville at det skulle føles blendende slik det gjør når en har oppholdt seg lenge i mørket...

--stig--
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu