Velkommen til mitt rike
Fra min eksperimentering
Bildet inngår i albumet Eventyr fra havet -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-11-23 13:17:27
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2008-11-24 09:34:42
    Versjon #3
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_356682} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (28)
Inger-Lise S.
Hei Tove! Du fornekter deg ikke :) Kreativiteten din er beundringsverdig, men gjør meg nysgjerrig.
Jeg liker motivet, effekten,og komposisjonen er god.

Inger-Lise
Per Einar G.
Dette må da være ypperlig som et åpningsbilde til serien din "This is the ocean" Spennende og kreativt.

Per E.
Thorbjørn R.
Jeg synes deler av leggen på personen til venstre blir for tydelig. Blikket trekkes da automatisk mot leggen, som vel neppe er en viktig del av historien her. I tillegg synes jeg avslutning på høyresiden av gjenstanden foran Neptun blir noe kunstig. Tuppen endrer struktur og framstår plutselig som skarp. Dette etterlater et inntrykk av slurv i etterabeidingen (men det kan godt hende at du har gjort det bevisst)

På meg synes det også som personen nærmest Neptun står vendt bort fra han. Litt ulogisk kanskje, men det kan forsåvidt være en del av historien her.

For øvrig et flott og fortellende bilde. Det røffe uttrykket passer godt på denne historien. Bra jobbet, jeg synes du har hatt en fin utvikling i denne serien.

Mvh Thorbjørn

Tove H.
Hei og takk for gode kommentarer, Inger-Lise, Per Einar og Thorbjørn!
De tingene du bemerker Thorbjørn, er bevisst, men det betyr ikke at det er de beste løsningene. Personene får et tilbud her og er usikre, derfor diskuterer de seg imellom. Den tydelige leggen er der før å vise overgangene mellom "verdenene" - kanten til høyre er også en slik overgang, men kan nok diskuteres...
Glad for at der likte bildet! Har en fargeversjon også, men likte best s/h.
Hilsen Tove
Tom T.
Liker dette. Du bør gjøre noe med leggen?

TomT
Tove H.
Takk, Tom! Mulig leggen ikke fungerer slik jeg trodde. Skal se om den kan bli mindre dominerende.
Hilsen Tove
Hans-Jørgen H.
Grøss og gru....
Våre tre venner fra Jærens bondehær diskuterer ivrig hvorvidt de skal ta i mot innbydelsen om en oceanekspedisjon med king Neptun og hans menn.
De to Toner synes nok dette høres spanande ut mens han sindige Arild etter beste evne prøver å få dem til å fatte at de ikke kan ut på eventyr midt i høyonna......
Dessuten ser det ut som om han Neptun har bytta skuta med en slags ufo, så her er ugler i mosen....

Likte ditt forrige bilde bedre Tove.
For meg blir det litt for "grått" uten de spennende farvesjatteringene og tåkeformasjoner.
Liker ikke helt den sterke støyen i deler av bilder, ikke minst over Neptun sitt ansikt.

Håper inderlig våre tre venner held seg på Jærtuftene Tove, dette her er stort spill med mange fallgruver...
Den gaffeln hans Neptun egner seg glimrende til høyhesjing....

Fredelig søndag fra Tyrin.
Tove H.
Takk for spennende innspill, Hans-Jørgen! Har nå lagt ut versjon i farger.
Nå lurer jeg på om Poseidon/Neptun må ta i et tak i høyonna - Arild gir seg nok ikke så lett... men hvem vet.
Det spøker for ekspedisjon til dypet!
Hilsen Tove
Svein Johan L.
Kreativt dette her. Lurer på hvorfor personen nærmest Neptun står med ryggen til når noe så spennende skjer? Ellers synes jeg edet godt jobba.
Svein Johan L.
Kreativt dette her. Lurer på hvorfor personen nærmest Neptun står med ryggen til når noe så spennende skjer? Ellers synes jeg det er godt jobba.
Tor Erik P.
Hei, synes versjon 1 var best. Liker også foten som stikker "ut av bildet" og denne "gjør" mye av bildet for min del. Gir meg følelsen av at jeg er en betrakter til det hele; de går fra min verden og inn i en annen. Det andre diskusjonstemaet vedrørende den første mannen, synes jeg han snur seg litt for mye og "senker" følelsen av at det å møte Poseidon må være en kollosalt dramatisk hendelse.
Når det er sagt synes jeg dette var et veldig, veldig bra bilde som virkelig satte tankene i sving.
mvh Tor Erik
Avsluttet .
hehe. Ler av den gode historien til Hans-Jørgen, meget bra observert hehe.

Dette er veldig bra dette også Tove. Med det forrige friskt i minne, kunne enn muligens forventet en nedtur, men nei, du tviholder på ledertrøya og suser videre med disse vakre bildene dine.
Først var jeg litt skuffet over at det var i s.hv. Men så ble jeg glad i det igjen når v2 kom ut. Fordi v2 ikke innehar de herlige farvetonene som det forrige bildet i serien.

Så, v1 for meg, og jeg tror jeg har kontroll på disse to Tonene mine:)
Vår viktigste oppgave nå er å få smeltet snøen som ligger over jærmarkene.

Nydelig og hyggelig
mvh arild
Lars B.
Hei Tove.
En velkomst man ikke kan si nei til, eller går det an å snu? Hva er alternativet?
V1 for meg - den skaper en diffus og dyster stemning - noe som jeg synes passer bra inn i scenen. En historie som engasjerer.

Hilsen Lars
Bjarne N.
likte fargeversjonen klart best. den har en gjennomskinnelighet og glød som sh-versjonen mangler. synes den ble veldig tam i forhold.
Tove H.
Svein Johan: Han diskuterer tilbudet - derfor! Ikke bare lett, dette..
Tor Erik: Hyggelig at du liker v1 og foten! Ja, han snur seg litt mye - steil jærbu...
Arild: Da vet jeg hva som må gjøres - snøen må bort -spørs om Poseidom hjelper til med smelting...ikke vet jeg! Flott at du likte v1!
Lars: Ingen alternativer, tror jeg. Så bra at v1 falt i smak!
Tusen takk til dere for gode kommentarer!
Hilsen Tove


Svein Johan L.
Skjønner :)
Marit O.
Liker dette også Tove,men det første jeg hang meg oppi var denne legen som blir litt for tydelig her.Versjon 2 i sh kunne jeg tenkt meg Tove,liker denne serien din.Virkelig underholdene
og spennende historie du deler med oss!:)

Mvh Marit
Inger-Lise S.
Hei Tove!
Jeg ser du har dempet foten, og det gjorde seg.
Ellers liker jeg alle 3 versjoner her. Det er fristende å velge v#2 (og 3) men jeg syns stemningen er så bra i v#1, så holder ennå på den.
Fine er de :-)

Inger-Lise
Tove H.
Tusen takk for flere tanker til versjoner og bilde. Ser ut til at det er v1 som bevarer stemningen best, men at flere ikke liker at den ene foten er så tydelig. Jeg lurer litt på hvorfor... I min tolkning passer foten nemlig. Er det kanskje bra at den irriterer litt? Bare noen tanker...
Glad for alle tilbakemeldinger!
Hilsen Tove
Inger-Lise S.
Jo,Tove, du er inne på noe. Jeg har tenkt mer på den foten..(Tror man blir påvirket av andres kommentarer)
Etter mer tankevirksomhet, mener jeg nå at det er et stort pluss at foten er klarere enn resten av bildet. Ikke som et fokuspunkt, til det er den ikke skarp nok (takk og lov!), men likevel et fortrinn. Det kommer godt fram i v#3 på den hvite sokken.Et fokuspunkt burde nok ligget et annet sted, men her er ikke det poenget.

Inger-Lise
Aina s.
Fra småsære dupeditter i vann (tidligere foto)til storslagen historiefortelling. Du har stor variasjon på bildene dine. Noe for enhver smak. Jeg synes disse i denne sjangeren er spennende og flotte, og merker at jeg begynner å lure på hvordan det går med ungdommene. Føljetong i Jules Verne stil. Jeg synes dette skiller seg ut fordi jeg oppfatter det som mer historiefortellende. Noe skjer her, og man venter en fortsettelse. Bildet er ikke passivt- de diskuterer ferden videre. Foten i V1 må være slik for å symbolisere overgangen fra en verden til en annen. Når historien din begynner å ta form, og man kan se for seg disse sammen på en utstillingsvegg, synes jeg kanskje det er litt dumt at den ene jenta er brukt før i et annet bilde, med samme positur. (Jeg synes hun gjør seg best i dette.) Det er det eneste jeg har å pirke på. Ellers er dette kreativt, spennende og dyktig utført. Liker V1 best, V2 fungerer også, V3 gjør ikke det. Lykke til med fortsettelsen !
Mvh Aina
Stig Børre E.
Spennende, igjen. Virkelig bra denne serien din.
Syns den grå og for noen kanskje tamme S/H-versjonen er best. Enig med Tom vedr. foten nede til venstre. Den blir for klar og detaljert. Kommer tydelig fram at dette er en fjellsko, ser ikke merket men... :-)

StigB
Tove H.
Tusen takk for flere tilbakemeldinger. Flott at du reflekterer videre, Inger-Lise. Du har nok rett! Og du Aina kommer inn på overgangen fra en verden til en annen . Det var med foten jeg ville vise akkurat det... Ser det med posituren, forresten - ikke så bra. Fint å få vurdert versjonene opp mot hverandre. Ja, historien må fortsette - men jeg vet her og nå ikke hvordan det går... Er spent selv, he, he.
Bra å få det klart at s/h-versjonen skiller seg ut, Stig Børre. Det med foten er da pluss eller minus alt etter hvordan en ser det. Jammen meg er det fjellsko - noen går visst med det overalt...- makan! :)
Takk for at dere tok dere tid til bildet!
Hilsen Tove


Fred S.
La meg først si at jeg hadde stor sans for det siste bildet i denne serien på på galleriet. Litt dumt å si det her, kanskje, men årsaken er at jeg først og fremst vil bruke f/64 til de som stort sett er begge steder, både på galleriet og kritikken.
Kanskje synes jeg det nevnte på galleriet var det beste i Ocean-serien, det var i alle fall det reneste. Kanskje har du også låst deg litt fast i dette motivet. Det jeg ser her synes jeg er greitt nok ( i monokrom utgave ), men nå begynner jeg å føle sterkt at jeg har sett dette motivet en del ganger, og at det kanskje er litt oppbrukt. De variasjonene du har fra gang til gang er ikke tilstrekkelige til at jeg klarer å beholde den store interessen for serien.
Likevel kan en vel si at det nye her er en smule humor; Poseidon-figuren din er så hjertelig ute med en bred og stor hånd at han minner meg om en figur jeg må ha fra Donald Duck. Nå er det en del år siden jeg leste DD, men...
Det beste med bildet ? De tre jentene: Hvis menneskene du har brukt i de tre siste bildene er hentet fra egne bilder, må du for min del gjerne kravle opp på landjorda igjen, og bruke "teknikken" din i nye settinger; for du er absolutt inne på noe....

vh fred
Odd Tore S.
Her var det mange kommentarer som jeg ikke har tid til å lese.
For meg blir det v2. Slik ser jeg for meg at et møte med Neptun/Poseidon ville vært (har krysset ekvator med båt, men da var Neptun/Poseidon så solbrent at han ikke orket å ta seg av de førstegangskryssende).
Jeg synes rett og slett dette er meget kreativt utført.
Svakheten kan være personen helt til venstre, som ser ut som om den stiller i hvit T-skjorte. OK om du vil koble bildet opp mot virkeligheten, ikke så vellykket om du vil at det skal være en drøm. Jeg ville foretrukket mer drømmeaktig, men dette er en fillebemerkning.
Odd Tore
Tove H.
Fred: Kjekt å høre at du likte bildet på Galleriet. Jeg må ha med de samme personene, siden det er de som flokker seg rundt det strandede skipet ,men skal prøve å få variert litt mer.Det er to jenter og en mann - og Poseidon du har møtt til nå. Tar egne bilder - og det er mulig vi må en tur opp på landjorda - Arild vil forhandle om hjelp i høyonna - han vil iallefall spørre om å få låne forken til Poseidon.. Vet ikke ennå hvordan det vil gå.
Odd Tore:
Interessante tanker om drøm og virkelighet. Du setter fingeren noe... Jeg vil nok koble det opp mot virkelighet....skal fundere litt på det - takk for innspill.
Tusen takk for konstruktive og fine kommentarer fra dere!
Hilsen Tove
Jarle H.
Liker utrolig godt denne serien din. Den er fantasifull og lekende. Det at bildene overlater til betrakteren å lage sin egen historie ut fra egenfantasi gjør dem sterke og interessante å se på.
Ved å legge inn enkelte klare deler inn i bildet får du meg til å føle at jeg beveger seg i et skille mellom fantasi og virkelighet.

Sitter og undrer meg over åssen jærbøndene klarer å diskutere seg imellom når Poseidon ROPER ut sitt
overøvende ultimatum;)

Mvh Jarle


Tove H.
Takk for kommentar! Ja, det er utrolig - jærbøndene lar seg ikke vippe av pinnen så lett... Flott og inspirerende tilbakemelding!
Hilsen Tove
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu