Skjære ved matfatet
Har rigget opp en stubbe på verandaen hvor jeg legger ut fuglemat daglig. Håper på diverse spisegjester etterhvert, men har kun sett skjære så langt.
Skulle gjerne hatt med hele fuglen selvfølgelig, men motlyset tatt i betraktning er det ikke så ille synes jeg selv. Mottar gjerne tips om etterbehandling.
Utstyr
  • Canon EOS 50D
  • Canon EF 70-200 f/2.8L IS USM m/2x
  • Brennvidde400mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/200s
  • Nei
  • AnnetGjort litt med en rawfil (uten at jeg helt kan si hva!)
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_356945} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Espen V.
Hei

Motlys og svarte og hvite fugler er ikke lett. Det er for så vidt ikke mye lettere i skarpt sollys heller. Så skjæra er en vanskelig fugl å eksponere bra.

En ting du bør tenke på, er å skjule maten så den ikke blir med på bildet. Legg litt færre nøtter i stubben og snu litt rundt på den til du ikke ser nøttene i kameraet. Det vil virke mer naturlig.

Tror også jeg ville prøvd uten konverteren. Flytt stubben litt nærmerere så kommer nok fuglene likevel. Skjærer er ganske modige når det står om mat! Uten konverter vil du få med hele fuglen og i tillegg få raskere lukkertid og bedre isolert motiv, så sant du bruker 2.8
Jeg vil tro at 50D gir filer du greit kan croppe litt i etterkant så da kan du godt ha litt luft rundt fuglen.

Får håpe det dukker opp mye rart hos deg da! Artig prosjekt nå på vinteren.

Mvh
Espen
Torbjørn P.
Takk for utfyllende kommentar med gode tips.

Skal roe ned litt på maten når alle fuglene i nabolaget vet hvor de kan skaffe seg et gratis måltid!

Skal forsøke det du sier med å sløyfe konverteren og heller croppe litt. Kommer forhåpentligvis sterkere tilbake utover vinteren!

Ole Petter .
Hei
Du fikk en veldig utfyllende komentar av Espen her.Det kommer garantert mye fugl utover vinteren hos deg når du forer dem slik :-D.det var vankelige lysforhold du fotograferte i,når du overeksp i motlys er det lett og få utbrente partier i det lyse
Lykke til med fotoøktene
Mvh Ole Petter
Carsten A.
Jeg forstår ikke hvorfor du velger steinhardt lys til slikt som dette. Konverter med zoomoptikk er som regler ikke noe god idé - selv et så godt objektiv som EF 70-200/2.8L IS USM arbeider dårlig med en 2x konverter, det gjelder både detaljgjengivelse og motlysegenskaper. Dette bærer da også bildet meget tydelig preg av.

Her forsterker også konverterbruken de problemer som det steinharde lyset skaper. Dersom det er helt avgjørende å bruke konverter med dette objektivet, begrens da bruken til en 1.4x konverter. Men til et opplegg som dette er større nærhet til motivet den opplagte løsning, og altså valg av et helt annet lys (f.eks. overskyet vær). I denne typen lys vil selv en førsteklasses fast brennvidde på 400mm ha vansker med å lage et bra bilde.

MVH CA

Torbjørn P.
Takk til alle for kommentarer og tips. Når det gjelder valg av lys, er det ikke et valg. Forholdene var slik første gang jeg var hjemme i dagslys og hadde anledning til å ta bilder.

Får prøve å snike meg enda nærmere uten konverteren.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu