Novemberlys
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-11-25 23:21:39
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger238
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_357440} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Kristian W.

Jeg aner ikke hvorfor bildene blir mørkere. Men bildet er fint! Fint lys (versjon 2 syns jeg er best=, og teknisk bra utført. Det eneste jeg savner er en litt mer dramatisk himmel, men det tror jeg er smak og behag. Bra jobba :-)
Ingunn T.

Kristian: Takk for din kommentar. Det er mye fint lys som dukker opp i november innimellom.

Mvh Ingunn Teigen
Nils Christian S.

Velkomponert og vakkert. Den flotte låvebygningen danner en fin kontrast til de andre fargetonene.
Her har du brukt lyset på en fordelaktig måte. Liker den litt sarte himmelen og rimfrosten på plogveltene.
Ingunn T.

Takk for det Nils Christian. Det ble mange bilder av låven skal jeg si deg.

Mvh Ingunn Teigen
Avsluttet .

Hei Ingunn
Jeg er ikke alltid synlig, men følger med:) Det vanskeligste med landskapsbilder er å mestre lyset. Det er frustrerende vanskelig til tider, hvor himmel blir utbrent og landskap for mørkt. Derfor har jeg prøvd å fordype meg litt i dette problemet de siste dagene, men som jeg ser det an så er det først og fremst å mestre fotoapparatet for fotografen. Med blender og lukker, og + og minus osv.
Jeg synes du har fått løst oppgaven bra i dette bildet. Det første problemet som dukker opp, er trærne som vokser opp i himmelen. Her ser det meget bra ut.
Himmelen ser også veldig bra ut. Og, skogen i venstresiden som "vokser" innover i bildet er også meget tiltalende gjengitt, ikke for lyst, ikke for mørkt.
Da gjenstår bare komposisjonen. Røde bygninger gjør seg alltid godt i et landskapsbilde. Her også. Liker også godt den lille bjørke- og krattdotten i høyresiden, hvor de hvite stammene gir et bra inntrykk.
Hvis jeg hadde stått der, vel og merke at det ikke er forstyrrende elementer utenfor bildet ditt. Da ville jeg hatt med litt mer av denne skog/kratt i høyresiden. Videre er jordet der som en ledetråd til bilde innover. Jeg ville kuttet jorde i bunn, opp til skog i høyresiden, med bare en liten bit av jordet under skogen som en "plattform" for trærne der. Da kutt nede ville fått et mer panoramaformat, ville jeg hatt med mer himmel slik at ikke bilde ble i panorama. Panorama-bilder er "ut", i mine øye ihvertfall:)

Tja, noen inntrykk fra meg, om ikke du lærte noe nytt, gjorde kanskje jeg hehe.
Men, en liten ting til: Det hvite på taket lenger borte kunne du med fordel klonet bort, da det ligger så skjult og lite i bildet, at det ikke har noen visuell effekt for bildet.

Jøss, at jeg gadd:)
mvh arild
Per Harald G.

Her har du fått fram novemberlyset på ein fin måte. Spesielt viser det seg i måten løa kastar tilbake lyset gjennom raudfargen. Himmelen er i duse "monetske" patellfargar, og dei små kvite snø/rimflekkane underbygger det heile. Komposisjonen sit også i mine auger. Resultatet er dermed eit delikat bilde av noko som til vanleg er eit kvardagsleg motiv.
Ann T.

Hei Ingunn, dette bilde likte jeg veldig godt. Jeg synes at komposisjonen fungere fint, og at jorde i forgrunnen hjelpe å gi dybde i bilde. Fargene er flotte og naturlige og lyset veldig pent.
Bra!
Mvh. Ann
Fred S.

synes dette er greit og straight og fint; og med rød låve godt plassert i en bilde flate der det er flere små og spennende detaljer å kikke på. Åkeren din er et fint lappeteppe, og de nakne bjørkene tegnes bra mot himmelen. Og bildet er da ikke mørkt ? Riktignok kan en etterlyse detaljer i den mørke skogen i bakgrunnen, men pytt...

vh fred
Frank P.

Heisan, Ingunn. Supert bilde, du er kjempeflink med farger og lys! Jeg er kanskje på litt tynn is her, men får ikke sove med mindre jeg lufter noe, hehe - er i all beskjedenhet noe uenig i en ting nevnt her: tror jeg ville latt forgrunnen være, og heller kuttet litt himmel... ;o)

Mvh Frank.
Ingunn T.

En aaaaalt for sen takk til alle for kommentarer. Jeg setter stor pris på det og burde ha formidlet det for lengst. Bildet blir nok stående som det gjør her, men takk for endringsforslag. Arild; ja jøss at du gadd, men jeg er glad for at du tok deg tid til en god og utfyllende kommentar (også får du ikke takk før det har gått både vinter og vår.....)

Mvh Ingunn Teigen
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu