Ensom
Jeg liker ikke lyset på toppen av soppen. Hva kunne jeg gjort for ikke å fått så utbrent topp? Har mange eksponeringer, men alle ble slik. (naturlig lys)
Utstyr
  • Canon Powershot G2
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger210
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_35758} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Kim P.
Polarinserings filter kanskje?
Bjørn J.
Utbrente høylys er et problem med mange digitalkameraer. Det kan kompenseres til en viss grad ved å stille kameraet på lav kontrast (hvis det har den muligheten), eller undereksponere noe. Sistnevnte ville dog neppe hjulpet særlig her. Bildet ville også blitt bedre med litt mer lys på skivene under hatten, enkelt med f.eks. et A4-ark som reflekterer lyset oppver. Hatten på soppen burde nok også vært skarpere.
Janne Cesilie J.
Jeg er ingen racer på den tekniske biten!
Fortsatt i lære der,bortsett fra det tekniske her
syns jeg du har fått frem en flott og delikat sopp!
Er den spiselig tro!?????
Mvh JCJ
Terje S.
Flott!!
Synd med det skarpe høylyset.
Stå på, dette blir bra:-)
Nikolai E.
Det er ut som om du har brukt ekstern blitz, se skyggen på soppstilken. Jeg får heller ikke lysrefleksene på hatten til å stemme. Hvordan var lyset? Hvis du brukte blitz hvordan satte du den opp?
Fuktigheten på sopphatten forsterker lysrefleksene enten det er dagslys eller blitzlys. Med dagslys skulle du ikke få så kraftig lysrefleks på overflaten.
Lars Erik N.
Det var overskyet, og litt grått vær. Har ikke brukt blitz her. Hadde jeg brukt blitz, så hadde vel høylyset ikke blitt slik. Personlig syntes jeg naturbilder uten blitz er mye finere, men her fikk jeg ikke annet resultat. Tror nok du er inne på noe ang. fuktigheten, som kan være med på å forsterke det utbrente lyset. Men men...har kjøpt meg et pola-filter, og skal prøve det neste gang. Kanskje det gir bedre resultatet. Uansett..Takk for kommentaren.
Nikolai E.
Jeg lurte bare på om du hadde benyttet en ekstern høy blitz slik at lyset nesten kom ovenfra.
Men siden du ikke har brukt blitz tror jeg det kan være speiling av skyer i sopphatten, overflatern virker glatt og fuktigheten bidrar til en speileffekt. Jeg bruke selv G2 men har aldri vært ute for slik utbrent høylys som du har her. Forøvrig er blitsskoen på G2 det som gjorde at jeg valgte dette digitalkameratet. Jeg forsøkte CP5000 med ekstern blitz og den er ikke i nærheten av G2 til å styre blitslyset med E-TTL.
Lars Erik N.
Jeg er ikke så heldig at jeg har en ekstern blitz, men har lånt den størtste til Canon en gang. Det var imidlertid den forrige utgaven, og den klarte ikke G2'n å samarbeide med. Der måtte jeg stille kamera på stor dybde, og raske lukkertider. Men du verden for en lys :-).
- Lars
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu