Bildet inngår i albumet Mennesker -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger897
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_35836} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (36)
Ragnar W.
Likte det her, men jeg synes stripa under nesa i speilbildet forstyrrer litt.
Toini B.
Likte det jeg og...i tillegg til stripa synes jeg også det er noen litt forstyrrende støvflekker her og der.
Ellers fin struktur og komp.
Sven Nordin?


toini:)
Ivar K.
Bra bilde! Ser ut som Sven Nordin. Etter min mening er bildet litt for grovkornete.

Ivar
Janne Cesilie J.
Det grovkornete liker jeg,
stripa derimot er kanskje litt uheldig!
Men bevares....dette falt alldeles i smak her hos meg!!!
Mvh JCJ
Arne S.
Sven Nordin, ja!

Stripen er på speilet, og er en del av motivet. Prikkene er også på speilet. Jeg vurderte fram og tilbake om jeg skulle fjærne de, for jeg ser at de kan virke forstyrrende. Jeg valgte ''virkeligheten''. Hvorfor skal vi forbedre ''virkeligheten'' og skape et perfekt speilbilde av noe som slettes ikke er perfekt?

:) arne



Geir Arne M.
Fin stemning. Godt bilde , men jeg kunne tenke meg mindre korn.

mvh
gam
Ragnar W.
Hei igjen Arne.

Det hele har vel med hvor godt det fungerer i bildet? Iblant er små uregelmessigheter en befrielse, andre ganger blir det litt forstyrrende.

Her ble jeg sittende å lure på om stripen kom fra personen eller fra speilflaten, og det tok oppmerksomheten vekk fra tolkningen av resten av bildet. Og stripen er vel ikke et bærende element?

Ellers likte jeg det. Korn og komp og det hele! ;-)
Frank W. G.
Veldig fint dette. Jeg lar meg ikke distrahere av flekker her og der. Vanskelig å peke på spesielle elementer som jeg liker i bildet. Det jeg liker her er helheten. Tett og fint utsnitt som sitter som et skudd for mine øyene ;-)

Frank
Arild K.
Bra portrett av Nordin dette, synes det kler korningen bra.
Flott blikk på modellen.

Mvh AK
Hege K.
Du har en stil på bildene dine som jeg virkelig har sansen for. Dette bildet er slettes ikke noe unntak!!!

Veldig bra!

Ser ikke noe jeg ville gjort anerledes.

:-) Hege
Tom B.
Tøfft. For mye korn for meg. Ville fjernet de hvite flekkene i øyet hans....
TomB.
Arne S.
Takktakk :)

Jeg er slett ikke uenig med deg, Ragnar. Setter pris på at du følger opp kommentarer som dette. Det gir bildekritikken mening. I mange tilfeller, som dette, kan det være vanskelig å vurdere egne bilder, fordi vi (jeg) kjenner bakgrunn og innhold. For betrakteren kan dette være helt uvesentlig, og kanskje forstyrrende.

Jeg har likevel en ''sperre'' mot å fjerne stripen i speilet, fordi det griper inn i ''tilfeldighetens øyeblikk'' ... som jeg synes er fascinerende i seg selv.

:) arne
Nils B.
Absolutt bra. Ett nydelig bilde med flotte detaljer. Likte den flotte grove strukturen.
mvh Nils
lisbeth a.
Kjempestilig!!!!

Speilbildet ser ut som en maske uten øyne, og jeg liker både korn og at du ikke har fjernet det naturlige. Et veldig bra portrett av Nordin. Vi er jo ikke bortskjemt med gode bilder av han! Stort sett Se og Hør bilder av han, og de er heller kjedelige...
Carsten A.
Nja, er nok ikke helt med, heller endel til TomB's kommentar. Korn er greit, men da må de være distinkte, og det er de ikke her. Ellers ser jeg ikke hvorfor elementer skal beholdes (eller tas med) utelukkende fordi de er kommet med. Men det er nå min mening.
MVH CA
Bent S.
Ahhhh!! For et utrolig flott portrett!! Blikket, uttrykket og kornstrukturen er kjempefint. Litt kosmetisk jobbing, som ''stripen'' og et par andre småting, så er dette helt topp!!
Mvh. Bent
Tarjei Ekenes K.
kult !!!!!

alt er sagt...

! son tarjeiav !
Arne S.
Carsten, jeg har ingen prinsippielle holdninger vedrørende manipulering av bilder. Men det er greit å vite hva man selv vil. I dette tilfelle ble det et poeng for meg at streken skulle følge bildet. Uansett hvordan vi snur og vender på det, var denne streken en del av situasjonen. For meg som fotograf ligger det et budskap nettopp i denne streken. I noen (ganske mange) tilfeller kan bilder perfeksjoneres ''i hjel'', dvs at de mister den lille brodden som gjør bildet interessant og annerledes. Det ''perfekte'' er slettes ikke alltid det optimale.

Når alt dette er sagt, må jeg få presisere at det selvsagt er opp til den enkelte å vurdere om resultatet av et bilde synes vellykket eller ikke. Det er verdifullt for meg å få tilbakemeldinger, som din og andres. Uansett hva jeg selv måtte mene i utgangspunktet, er det vanskelig å vite om bildet ''kommuniserer'' eller ikke.

Men det er etter mitt syn viktig at fotografer har en mening med sine egne bilder og er villig til å forsvare det man legger ut. Det er meningsutvekslinger, som gjerne oppstår som følge av saklig uenighet, som bringer oss videre som fotografer.

Takk for innspill.

- arne

Carsten A.
He-he, Arne, det var din bemerkning ''Jeg har likevel en ''sperre'' mot å fjerne stripen i speilet, fordi det griper inn i ''tilfeldighetens øyeblikk'' ... som jeg synes er fascinerende i seg selv'' som jeg reagerte mot i dette konkrete tilfellet. Selvsagt kan ting, som du sier perfeksjoneres ''i hjel'', men akkurat her syns jeg diverse er kommet med uten at dette (etter min mening) tilfører bildet noe, og den omstendighet at disse tingene representerer ''virkeligheten'' er ikke noe argument å ha dem med etter ta dem med.
MVH CA
Tor Erik F.
Veldig bra igjen. Spennende og rom for mange tolkninger.

mvh TEF
marita s.
sven nordin var det første jeg tenkte! spennende portrett!!
Stein Rune B.
Artig diskusjon.
Tror Du bilde ditt, er like godt uten Nordin??Eller.Med eller uten kjendis faktor??
Sytes din bruk av korn er innspirerende.
Men CA har generelt rett.
Jeg skal prøve med plenty med korn i noen bilder jeg skal skape. Liker det utrykket som blir formidlet med korn .
Du lager jo en haug med gode bilder Arne,
det gjør også Carste Arnholm .
Det er innspirasjon og se på bildene Deres.
stian w.
tøft portrett Arne.
Og om dette er Sven Nordin eller Stian Wiik spiller ingen rolle her mener nå jeg! Altså kjendisfaktoren :)
Liker kornene, stipa ved nesa var der og den bør være der. Men de hvite prikkene i øyet synes jeg bare forstyrrer, det samme med ett par dominerende støvkorn her og der.
Tøft uttrykk, ondskapens speil.
Dag T.
Jeg blir ikke helt enig med meg selv. Bildet av personen er spennende, og idéen med speilbildet er bra, men det er en del ting med selve speilbildet jeg ikke liker, slike ting som øynene og stripen. Mye spennende på gang, men...

Ellers er jeg enig med deg med hensyn til å perfeksjoneres til døde (strengt tatt bør man være mer rotete i bildene), men det som gjør dette ekstra vanskelig er at selv om kompleksitet er et gode, så må elementene virke sammen. Her synes jeg ikke det.
Arne S.
Sven Nordin som person er helt uvesentlig i dette bildet. Det er tilfeldig at det er han.

''Støvkornene'' bør fjernes, enig! Jeg valgte bevisst å la dem bli som en del av speilets ''urenhet'', inkludert stripen. Men de har ingenting tilføre bildet, annet enn irritasjon. Kjøper den :)

Dag, er du sikker på at elementene MÅ virke sammen? Kan ikke en tilfeldig brikke være ''hvor som helst'' i bildeflaten dersom bildet ellers er velkomponert? Og helst utenom enhver komposisjonsregel? Dersom elementet skal virke sammen med resten av bildet ''for enhver pris'', er vi ikke da tilbake til utgangspunktet - det vil si - full kontroll?



Arne S.
....og, er full kontroll det vi streber imot?
Dag T.
En liten stein i skoen?

Joda, jeg er med på den, men plasseringen av den er likevel nøye og på den måten spiller den likevel inn i helheten. Tar steinen for mye oppmerksomhet blir bildet et annet. Her ble jeg litt for opptatt av de rare tingene i speilbildet.

Av bildene er på FOTOdotNO er Audestad den som håndterer ''rotete'' bilder best.
Tom A. T.
Annerledes og litt ''rart'' portrett. Det uskarpe og utydelige speilbildet gjør dette spennende, men kornene er etter min mening litt for framtredende. Nesten så en forenmmer en statue av stein.
Totalt sett et bra bilde etter min mening.
mvh Tom T
Tove H.
Stripe eller ei - vet ikke helt hvilken stripe dere snakker om. Er det den mørke antar jeg det er nesen slik den vises i speilbildet. Er den den svake stripa på tvers av ''nesestripa'' er den så svak at jeg knapt la merke til den.

Nesen og munnen slik de gjengis i speil får meg til å assosiere i retning av en viss Hr. Hopkins i filmen Nattsvermeren (tror jeg det var). Og det var en sterk og ubehagelig film. Men den opplevelsen passer ikke helt til det jeg forbinder med Svein Nordin...:-/

Når det gjelder kornene er jeg usikker. Kanskje bare fordi du har lagt ut en del kornete bilder i det siste.

tove
Avsluttet .
Du store verden for et flott portrett eller bilde av en situasjon. Det det ligger mye rom for undring i et slikt bilde. Hvorfor har fotografen valgt å lukke munnen på modellens alter ego? Hvorfor er nesen så sammentrykket?

Her ligger det et budskap, som kanskje avsløres av en teksten på en teaterplakat, filmposter eller en bok?

Jeg liker godt det grumsete kornet som får det til å virke som om modellen er i ferd med å gå i oppløsning.

Har forøvrig stor sympati for din aversjon mot å strebe etter det perfekte i fotografiet. Behersker man å ta bevisste valg når man skaper bilder, gir vel det alltid det beste resultatet. Men, det er vel en form for perfeksjon det også...

Men gratulere med enormt bilde, AS

-k
Arne S.
Takktakk :)

Jeg innrømmer gjerne at jeg er ''perfeksjonist''. Alle som har et budskap vil vel gjerne formidle det på best mulig måte. Men det er ikke alltid det planlagte gir det beste resultatet. Vi hemmes ofte av vår begrensede tankeverden, på bakgrunn av oppdragelse, livserfaring og vår ''skjematiske hjerne''.

Mange av mine beste bilder har blitt til ved en tilfeldighet. Grunnideen har vært til stede, men tilfeldigheten som oppstod under opptaket har gjort bildet befriende mye bedre. Ofte er virkeligheten mer fantastisk enn regien. Men det er opp til den enkelte fotograf å avgjøre om tilfeldigheten skal få slippe til.

Jeg påstår ikke at stripen under nesen gjør akkurat dette bilde bedre, men det gir et ''bilde'' på hva jeg prøver å formidle, og et rom for fantasien å spille på.

Vi blir jo ikke akkurat stimulert i skolen til å bruke vår kreativitet og fantasi. Matematikk (les: hvordan mennesket på best mulig måte skal kunne utøve kontroll) er derimot svært ''viktig''. Dette synet gjenspeiler seg i måten vi skaper og tolker bilder på.

Dersom bildekritikken skal ha en langsiktig verdi, bør vi av og til stille spørsmålet ''hvorfor''.

- arne
Dag T.
Enig i det du sier, vi nyanserer kanskje litt forskjellig i grensene. Slike diskusjoner som vi er i her, og som sikkert fortsetter også i andre bilder, er viktige.

Espen Stranger S.
Mye er jo allerede sagt. Selv sier jeg Nordin møter Vigeland. Spesielt spennnede er øyet nærmest flaten, som i speilingen får en tom virkning -- meget bra at dette ikke er sort.
Arild S.
Hei Arne.

Dette bildet er da langtfra perfekt.
Jeg skjønner ikke hva du er redd for. :-)

-Masse korn
-Prikker i øyet
-Støvkorn på speilet
-Forvrengt speilbilde
-Unaturlige streker ved munnen

Men et flott bilde er det!

Jeg har ikke holdt på så lenge med bilder at jeg har rukket å bli lei 'pene vanlige bilder' som også kan treffe.
Her oppfatter jeg deg at du ønsker å få bildet i retning av perfekt, men at det innehar en liten 'teaser' eller unote som gjør at det får 'det lille ekstra'. Jeg oppfatter at du i dette bildet har fått med flere unoter som jeg sa i min innledning, og at du ønsker å beholde alle sammen?

Forøvrig artig at det er en slik diskusjon rundt bildet. Det er meget positivt.

Spennede bilde, Arne!

Arild
Arne S.
Takk for nye innspill!

Arild, jeg må innskyte at diskusjonen, eller tankerekken min, har beveget langt utenfor dette bildet. Dette bildet er verken ''perfekt'' eller et ''perfekt'' eksempel på det jeg sier. Men du har fattet poenget.

Jeg må understreke at jeg ikke ser noe galt i å formidle vakre bilder, uten irriterende elementer. Mitt poeng er at vi ikke ALLTID må strebe mot det ''perfekte'' som behager øyet. Tror det er viktig at den siden også kommer fram i bildekritikken.... av og til.

Takk for ditt engasjement i bildet og diskusjonen.

:) arne
Jarle A.
Røfft og tøfft. Dette likte jeg.
Jarle
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu