Bildet inngår i albumet Mennesker -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger546
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_36006} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
Stein Rune B.
Kreativt.
Bra farge bruk.
leif b.
Solnedgang er jo solnedgang.Men dette var en spennende utgave.Det beste solnedgansbilde jeg har sett på lenge.Ha en fin dag...leif
Tarjei Ekenes K.
flotte farger, fin skygge/silhouett !!!!!

! son tarjeiav !
Lise A.
Flott, dette likte jeg!
Nils B.
Liker det jeg ser på. Toner og flott spenningsnivå.
mvh Nils
John G.
Fint! kjenner jeg igjen toppene fra bilde nr. 47749?
Eksperimentelt, og samtidig litt banalt. Idéen iallfall..., men fint utført og flotte farger.
Blir litt ''elg i solnedgang''(uff, nå høres jeg vel slem ut, men det er slett ikke meningen ;-)). Assosiasjoner...
Uansett, jeg liker bildet!
John :-)
Bent S.
Spennende med det menneskelige innslaget i bevegelse, Arne. Deilige farger!
Mvh. Bent
Frank W. G.
Greit nok dette her. Liker komposisjonen, men er mer usikker på fargen her. Men jeg vil nok gi det litt tid. Får se etterhvert hvor jeg legger meg med tanke på om det er fint eller råfint.

Frank
Tom A. T.
Bra ide og jeg syntes både farger og kreativitet er bra her, men for meg så tilfører personen mer et uromoment en noe positivt. Blir liksom litt for stor og dominerende.
mvh Tom T
Geir Arne M.
Spennende , mystisk. Fin komposisjon , fine farger.

Et bilde etter min smak , ville gjerne hatt en liten ramme

mvh
gam
Arne S.
Ein stille kveld
balar med sitt
i skyminga
til mørkret kjem seg på plass
og krev ro

Eg balar med mitt
og mi eiga skyming
og kviskrar eit kjært namn.
Ingen ser.
Ingen veit.
Arild K.
Nydelige farger og stemning, personen i bevegelse synes jeg passet bra, likte dette !

Mvh AK
Ketil K.
Enig med AK her. Du har virkelig evnen til å gjengi fine bevegelser i bildene dine.
- Dikt og bilde smelter sammen.
Roy S.
herlig. en smule trangt øverst syns jeg.
Arne S.
Takk for innspill!

Da bildekritikken er en toveis kommunikasjonslinje, tillater jeg meg å stille noen spørsmål.

Ser dere BARE en solnedgang, eller ser dere et mennesket som beveger seg fra ''en tilstand til en annen'', påvirket av lengselen etter ''det vakre''? Bør det følge en tekst med for å sette betrakteren på sporet?

Dette er interessant med hensyn til hvordan vi leser bildene til hverandre. Er vi kun ute etter en vakker stimulans til øyet, eller ser vi etter et budskap? Dette påvirker jo også de bildene vi selv velger å legge ut.

- arne
Toini B.
Jeg har mine helt personlige tolkinger av dette bildet, som jeg egentlig ikke har lyst til å utdype så veldig, men det innebærer flukt mer enn lengsel...Men når du sier det du sier, så begynner jeg å tenke over det du har tenkt. Og derfor, nei, jeg synes ikke det bør følge en tekst med for det ville kanskje ''ødelagt'' mine tanker rundt dette bildet. Min personlige mening ihvertfall

Liker bildet veldig godt!!

Toini:)
Lars Olav T.
Jeg synes det ser ut som personen er på vei ut i vannet. Pene farger, passe ''uskarpt'' både personen og vannet. Liker bildet.

Mvh. Lars Olav
Lars Olav T.
Glemte å si at jeg synes denne type bilder ikke bør ha noe særlig tekst for å sette seeren på sporet. Det blir som TB sier, man mister muligheten for å lage sine egne tanker.

Mvh. Lars Olav
Anne-Cecilie Wendelborg H.
Beautiful :-)
Line Kristin W.
Et nydelig og rørende bilde som setter i gang mange tanker.
Melankolske og varme. Om savn og lengsel, kanskje efter en som er borte.
Eller drømmer om og mot det ukjente, - fremtiden.

Solnedgangen er en vakker ramme, men jeg oppfatter ikke den å være motivet og ser derfor heller ikke at bildet behøver utfyllende tekst.

Dog, diktet er jo også vart og vakkert, - det passer til bildet :-)

- Line :-)
Rune Edvin H.
Pent.
Ellers enig med Line
Rune
Arne S.
Takk for alle kommentarer!

Jeg er selvsagt enig i at bilder bør kunne stå alene, slik at betrakteren kan fantasere fritt. Men det hjelper ikke meg, så lenge tankene ikke formidles tilbake.

Grunnen til at jeg ''maser'' om dette, er at bildet er tatt med den hensikt å skulle berøre tankene. Ikke bare en ren nytelse. Dersom jeg ikke får reaksjoner på dette, har jeg enten ikke klart å formidle mitt budskap, eller bildekritikken fungere ikke på ''dette nivå'', dvs. tolkningsnivå.

Nå det gjelder kunst forøvrig, brukes det mye ressurer på tolkninger. Dersom bildekritikken skal ha verdi som et ''kunsterisk'' møtested, bør vi kanskje være flinkere (mer villig) til å tolke. Det er jo kommunikasjon det hele handler om. Teknikk er viktig, men vil for alltid forbli et redskap, og er knekkende likegyldig i forhold til det vi egentlig snakker om - BILDET!

Jeg takker for alle innspill, og spesielt til de som har våget seg inn på ''tolkning''. Essensen for meg har vært å framstille det vakre som en ''smerte''. Det vakre er ikke bare vakkert. Det vakre har faktisk gjort, og gjør, mennesker sinnsforvirret.

På dotten forherliger vi det vakre, hele tiden. Jeg MÅTTE bare komme med denne kommentaren.

Diktet over er skrevet av Alf Sæter.

Mvh

Arne



Toini B.
Diktet er veldig vakkert Arne. Jeg glemte å nevne det. Det jeg ser er en lengsel , et savn, og ønsket etter noe mer, noe annet, noe nytt,men jeg ser mest av alt flukten. Flukten, fra flere hold av ulike grunner. For lengsel kan vel ende i flukt også. Disse tingene henger jo litt sammen da, men i min tokning som kanskje er meget personlig står flukten mest sentral.

Jeg er ute etter et budskap i bilder, men også ikke. Noen bilder tror jeg bare rett og slett ikke har så stort budskap, men dette bildet her satte i gang hjernen min og hjernen tok kontroll og satte i gang en tankerekke. Og sånn mener jeg det skal være...hovedessensen i det du ville få frem er tilstede, tror jeg. Eller kanskje ikke? Uansett, så har jeg tenkt og dannet meg mine tolkninger og jeg menen forsatt at betrakteren bør få danne seg en mening selv. MEN, bare så det er sagt så føler og tror jeg uansett ikke du ville gjort mer enn å gi små hint;)
Diktet passet ypperlig til, det må jo sies!

Toini:)
Nils L.
Med teksten / diktet blir dette et meget sterkt bilde. Mange vil nok kjenne seg igjen...... - jeg også....
Mvh Nils :-)
*****
Birna R.
god idé og som vanlig fin teknikk, men personen står for meg litt feilplassert i forhold til bakgrunnen. kunne gjerne ha vært ørlitt tydeligere.

diktet kunne gjerne ha stått direkte under bildet, det er en fin og vár sammenheng der. bare bra å koble bilde og ord på den måten, når det ligger tanker bak.
Arne S.
Takk for nye kommentarer om sammenhengen mellom tekst og bilde. Setter pris på det, ikke minst til dette bildet ..

:) arne
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu