Månen er stor inatt!
Idag, natt til 13. desember, er det fullmåne. Og ikke hvilken som helst fullmåne heller! På sitt nærmeste denne natten passerer månen 356.613 kilometer fra jorda, noe som er 14 prosent nærmere enn vanlig. For alle oss fotointeresserte betyr jo dette at den avgir 30% (1.14x1.14=1.30) mer lys enn vanlig! Dette gir fin mulighet for spektakulære månebilder, eller bare en test på utstyret.
Utstyr
  • Nikon D300
  • 300mm f/2.8 afs mk1
  • Blender-
  • Nei
  • Annet
    Jeg har testet 300mm linsa mi med og uten TC på mange forskjellige innstillinger og kom fram til at dette ble det som ga skarpest bilde med flest detaljer. nikon AF-S 300mm mk1 + nikon 1.7x TC på blender f/8, iso 200 og 1/180s. Close race med et bilde tatt på f/9.5.

    Jeg undres litt om det hvite og blå rundt kanten på månen skal være der, eller om det er noe som skapes i kamera eller linse. Er der også uten TC, men i litt mindre grad kanskje...
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger287
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_360981} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Morten B.

Er det noen som vet hva det blå langs venstrekanten av månen er? Og hvorfor en piksel på resten av månen er hvit?
Er dette kanskje en rest av color fringe til høyre og en artefakt fra den innebygde color fringe korreksjonen i D300 øvrig?
Bildet er forøvrig tatt i raw med d-lightning av.
Hallgeir R.

her er det blått langs høyrekanten av månen og hvitt rundt ellers. Er sikkert fargebrytningsfeil som kommer lett fram her da det er stor kontrast.
pluss att du sikkert har beskjært en god del for å komme tettere innpå. Om du i tilegg har skarpet opp for mye så blir det enda værre. En hvit prikk tyder på død pixle eller bare ett støvkorn. prøv å se om du finner det på noen andre bilder.

Bilde forøvrig var ikke noe særlig.
Morten B.

Bildet er lagt inn med 1:1 med hensikt! Er kjørt minimalt med oppskarping, men har justert blackpoint kraftig for å endre kontrasten.

Jeg er fullstendig klar over at det ikke ser best ut i 1:1, men det var ikke poenget. Om du leste teksten under så er det snakk om test av utstyret, pluss at jeg var interessert i å finne ut dette med hvite kanten rundt hele månen... er ingen hvite prikker...

Forøvrig... detaljmengden mtp optikken som er brukt syns jeg er ganske imponerende selv...
Cosmin C.

Stilig bilde. Veldig mye bra informasjon i bilde selv om utstyret har sine begrensninger. Du kan jo ta et lignende bilde i framtiden når digitale kameraer utvikler seg og sammenligne med dette du tok i år. Men jeg synes du fikk til et bra bilde av månen her med vanlig fotoutstyr.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu