Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger773
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_363590} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Avsluttet .
Ser det som helt uproblematisk at du legger ut bildet. Med eller uten undertekst. Bildet forteller en historie og har i tillegg en fin komposisjon. Fin plassering av de to menneskene i ytterkant av billedflaten. Retningen på ansiktene deres og lyktene de har i hånda ligeså. Veldig bra.
Erlend M.
Ikke noe problem dette.. Speilvendt eller ei. Synd det skal være nødvendig å behandle symbolet med "silkehansker".
Inger-Lise S.
Absolutt ingen grunn til å slette bildet! Tvert i mot! Aktuelt dette.Mer enn folk flest aner, mener jeg.
Tommys beskrivelse er god.Jeg liker komposisjonen du har valgt.
Ellers, siden du er inne på det:Dette motivet, speilvendt eller ikke, gjør at jeg straks assosierer til vår nære europeiske historie, selv om det her betyr noe annet.
Vi glemmer altfor lett fortiden og tror så uskyldig at den er uaktuell..

Inger-Lise

Helge R.
Problemene er at vi ikke er flinke nok til å ta tilbake de urgamle symbolene som nazismen ødela for oss. Ta det norske solkorset, brukt i tusen år og ødelagt på fem, det er på tide at vi tar tilbake forfedrenes symboler.
Solgorset har en maskulin og feminein side, her prenterer du den feminine.
I eks Tahiland og på Bali er det fullt av slike symboler.
Stig Børre E.
Enig, veldig bra. Syns du er litt feig med teksten... :-)
S. N.
Stemningsfullt og som TN sier er det en fin komposisjon. Veldig bra at du har fått med ansiktet på høyre side: I tillegg til at det bringer inn det lille menneskelige touchet, sier det noe både om proprosjonene på lyktene og hvor i verden bildet er tatt.

Forøvrig synes jeg det er uproblematisk å legge bildet ut. Hilsen Silje
Aina s.
Liker ideen og tanken bak å lage et slikt bilde. Synes det er fint du skriver i teksten hva du vil med bildet, og synes du helhetlig sett lykkes med plan og utføring av bildet. Lysene er fine, men skjønner ikke helt personen i hjørnet, som ser ut til å henge i "taket" og synes det blir noe merkelig unaturlig med plassering av folkene i bildet. Den andre personen er kuttet for mye etter min mening. Skulle gjerne sett mer av kun en ung person, slik som han i hjørnet, plassert et annet sted i bildeflaten (mer naturlig?)

Mvh Aina
Chr. G.
Takk for kommentarer.

Forøvrig er jeg noe usikker på ILS' kommentar "Absolutt ingen grunn til å slette bildet! Tvert i mot! Aktuelt dette.Mer enn folk flest aner, mener jeg."

Hvorfor er det opprinnelige synbolet aktuelt?

Jeg må innrømme at jeg var forholdsvis usikker på responsen. For de som synes personene framstår løsrevet er det sannsyligvis på grunn av kontrastøkningen som fjerner bakgrunnen (sandstrand). Ikke nødvendigvis helt heldig forstår jeg.
Gunnar John C.
Jeg synes dette er en smule tamt, litt rett på. Temaet du pirker i utfordrer og engasjerer mer enn selve bildet. En geometrisk figur omskrevet av et rektangel... det som bærer her er symbolets egen kraft og tvetydighet, ikke det billedmessige. De to elementene i øvre og høyre bildekant synes jeg er for amorfe til at de bidrar for min del.

Vennlig hilsen,
Gunnar
Chr. G.
Takk for kommentar. Amorfe? Et begrep jeg bruker sjelden, kan du utdype på et folkelig språk?
Chr. G.
Til orientering er undertekst fjernet, den var: "...les gjerne (helst) tekst under bildet
De som foreslår å speilvende bildet bør tenke seg om to ganger. Minst.

Er en presentasjonen av et eldgammelt symbol benyttet den dag i dag under østlige himmelstrøk, men som speilvendt vekker (forhåpentlig vis) assosiasjoner
til en særdeles negativ strømning i det vestlige samfunnet, forkastelig?

I dette bildes tilfelle dreier det seg om feiring av den første fulle månen i et nytt år - og har altså intet med vår nære europeiske historie å gjøre.

Lar det seg gjøre å betrakte bildet ut fra dette, eller bør det slettes så fort som overhodet mulig?"
Gunnar John C.
Til din første ovenfor: formløse, uten struktur.

Til din andre: Jeg ser ingen grunn til at presentasjonen av dette bildet på noen måte skulle være forkastelig, sammenhengen du beskriver er interessant den. Men bildet som sådan treffer meg ikke helt, av grunner jeg nevnte lengre opp.

Forøvrig er det litt synd for dialogen med fotografer, at kommentarer til egne bilder ikke lenger hever bildet på "sist kommenterte"-siden. Det tok lang tid før jeg så at du hadde lagt til interessante spørsmål her, Chr.

Vennlig hilsen,
Gunnar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu