Blåmeis
Har problemer med støy, jeg har brukt ISO 2000 på en Nikon D300, og beskjært bildet og oppskarpet det med USM i photoshop. Ellers bruker jeg lightroom og har også prøvd å fjerne støyen her. Er det noen som har gode tips?
Bildet inngår i albumet Fugler i luft, vann og land -
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D300
  • Nikkor 70-300mm
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • AnnetHåndholdt
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger278
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_364135} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Monika Frisvold V.
følg histogramme når du fotograferer..bruk bleder, lukker, iso og under og over eks. juster til du ser du er innfor marginene.. mye kan du rette opp i lightroom, men støy kommer ofte av feil innstillinger og lys mangel. Ellers kan du bruke Ps støyfjerning som ligger under Filter.. men tror også linsen du bruker ikke er den beste med høg iso..

Lykke til!
mvh monika
Eli B.
Tusen takk for gode tips, skal prøve det i morgen hvis det ikke er for kalt da. I dag var det -16 her.

mvh Eli
Arild K.
Pent og se på. men enig med Monika. Kan funke med en lavere ISO også og bare SATSE på at du får et blinkskudd.
Håvard F.
Synes ikke dette var værst til å være iso 2000. Støyen er nevnt, og ikke helt heldig.

For egen del liker jeg ikke å fotografere fulger på noe særlig over iso 800. (nå takler muligens mitt kamera høy iso dårligere enn ditt 300 også da).

Ha en fin dag.
mvh
Håvard
Eli R.
Jeg fikk et tips om å bruke High Pass filter istedetfor USM. som jeg syns hjalp noe.

Duplisere laget eller hold alt knappen nede mens du tar Layer->Merge Visible.(For å samle alle under i ett layer) Så Filter -> Other -> High Pass (CS2) til konturene såvidt synes. Deretter endre blending mode to Overlay.

Et annet tips er å bruke Noise Ninja program til støyreduksjon. Det skal ha fått gode kritikker.

Jeg vil understreke at det er teknikker jeg har fått tips om men ikke føler at jeg behersker så jeg kan ikke bidra med så mye mer :-)
- Eli
Jan O Ø.
Hei.
Jeg synes ikke støyen i dette bildet gjør noe, tvert om gir det en dus og fin bakgrunn synes jeg. Spesielt ikke med tanke på den høye ISO`en.
Ellers et livlig vinterbilde.
Mvh Jan O.
Avsluttet .
Hei Eli
Det er den evige frustrasjonen om å få rett eksponering. Og det er det jeg strever mest med. Hvorfor og hvordan?
Undereksponert, overeksponert. Undereksponerer du, er det vanskelig å få frem fine detaljer i de aller mørkeste partiene. Da blir det grøtet og farvestøy. Da er det bedre å ligge litt lysere, men ikke utbrent. Å mørkne lysere partier gir ikke særlig støy.

Jeg synes ikke det bør være nødvendig å bruke iso 2000, max 800.
Her har du endel støy, ikke bare i bakgrunnen, men også på fuglen. Jeg tror ikke du treffer helt med fokus heller, ser ut som fokuspunktet ligger på nettet. Videre er det bevegelse i fuglen, som jo også krever hurtigere lukkertid.

Hm, ja det skal ikke være lett dette her. Jeg har prøvd High Pass som din navnesøster nevner, og synes det virker ganske bra i forhold til USM i PS, vel og merke også hvilket motiv en jobber med. Du finner fremgangsmåten under Tips&Triks her på dotten.

Det er et vanskelig motiv, og jeg har nå berettet litt om mine tanker omkring dette. Et bilde midt på treet, ikke noe mer.

mvh arild
Eli B.
Tusen takk for alle kommentarer, High Pass har jeg aldri hørt om, så jeg skal prøve dette. Ellers prøvde jeg i dag igjen, men dennegangen med lavere ISO, jeg vekslet mellom 400 og 800, synes det ble bedre. Skal legge ut et bilde på det.
Tusen takk for alle tips.

mvh El
Inger Anne Maritsdotter V.
Hei Eli.

Ser du sliter med støy her, men du har fått mange gode råd. Hvis eg skal komme med et kan nevnes at når eg skal fjerne støy i et bilde bruker eg å markere området selektivt med magic wand, så bruker eg neat image, som eg har inkludert i min PS CS2(den finnes også i elements-versjoner)
Eg bruker å være kresen m.h.t. støy, men her syns eg faktisk støyene kledde motivet, og eg syns det er et severdig fuglebilde p.g.a. bevegelsen på fuglen.
Mvh Inger Anne
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu