Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger213
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_366190} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Carsten A.
+1
Tja, dette var nå svært så tydelig preget av grums og meget fremtredende fargestøy. En stripedannelse i bildet kan tyde på et meget sterkt undereksponert opptak.

Jeg skjønner ikke riktig poenget med å blåse et bilde som dette opp i en størrelse som gjør at man selv på en skjerm med 1280 piksler i bredden ikke ser hele bildet på én gang - og dessuten helt klart en størrelse som bildet ikke tåler.

MVH CA
Knut Georg F.

Etter å ha konstatert at det ikke er mine skjeve hornhinner som spiller meg et puss (kanskje en optiker ville likt å bruke dette?), ser jeg at dette er et morsomt og fartsfylt bilde (Rana 17?) med et fint fargespill. Ville ha kuttet det lyse partiet i forgrunnen og noe av det svarte i himmelen - et panoramaperspektiv ville kanskje bidra til dynamikken i bildet.
Bra!
Mvh Knut
Rune S.

Igrunn enig med CA, dette bildet virket spennende når jeg så det som lite ikon, men det ble for mye støy og for upresist når det kom i stort format. Men konseptet er spennende :)
Carsten A.

Hei, jeg viser til din direkte melding til meg hvor du spør om hjelp til å rette på det jeg har pekt på i min kommentar. Det er bra å få respons fra autor, og forsåvidt kunne den like gjerne ha kommet her som kommentar under bildet - derfor svarer jeg da også her, slik at flere kan ha sjanse til eventuelt å kunne dra nytte av svaret:

1)
Det fremgår av EXIF-data i ditt bilde at opptaket er gjort med Canon EOS 350D. Sammen med dette kamera fulgte 1 el. 2 CD'er, på en av dem ligger Digital Photo Professional (DPP). Installer først DPP om det ikke alt er gjort. Diriger så DPP til den folder/mappe hvor dette bildet ligger (best om det ikke er mer enn ca. 500-600 bildefiler i hver folder/mappe). Bildene vises som thumbnails. Klikk på thumbnailen for dette bildet. Når et stort bilde er kommet opp, ta høyreklikk på musen. Du få opp en boks med tre såkalte "faner", velg den som begynner med NR (som står for Noise Reduction). I dette bildet kan det antakelig passe å skyve begge pilene for Luminance og Chrominance Noise Redustion over til maks (20). Trykk så "Apply", og vurder resultatet. Er det OK, fortsett under 2) her, ellers endrer du verdiene og forsøker på nytt.

2)
Ta så Alt-C (alt-knappen og C-knappen holdes inne samtidig). Da får du opp DPP sin funksjon for utsnitt. Like under "Aspect ratio" er det et valgfelt hvor det bør stå "Free" (bruk i tilfelle blå pil). Nå kan du peke på et sted i bildet det du vil ha øvre venstre hjørne. Ta så venstretrykk på musen og hold den tasten inne mens du fører musepeker på skrå nedover mot høyre. Fornøyd? Ikke, i så fall trykk på "Reset" øverst til høyre og forsøk igjen til det passer. Klikk så på feltet for "OK".

Bildet går tilbake der du var og ditt valgte utsnitt er vist. Du vil ombestemme deg likevel? Alt-c omigjen og følg det samme som over.

3)
Klikk så på "File" øverst til venstre. Velg "Convert and save", pass på at du i feltet for filnavn gir bildet et nytt navn, og velg *.jpg i feltet for filtype. Sett gjerne "Image quality" til 10. Videre fins et lite felt med tittel "Resize", sørg for å krysse av det. Under "Unit" velger du "pixel", og i feltet "Width" (=Bredde) skriver du inn et passende tall, for skjermvisning passer 1024 eller mindre svært godt, mer enn 1024 (f.eks. 1280) passer som regel dårlig. Trykk så på "Save/Lagre", og du har et bilde som passer bedre for visning og der det mest av grumset er borte.

Lykke til!

MVH CA
Carsten A.

PS. Jeg har forresten sendt deg et endret bilde via email med endringer slik jeg ville gjort det selv,

MVH CA
dina therese o.

Jeg vil takke Carsten for innformasjonen!!
og det ble et helt annet bilde etter at du hadde jobbet med det,grumse ble veldig tydelig for meg når jeg så det du hadde gjort.Takk igjen!!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu