Kamerater i kveldssol
Bilde er tatt i børgefjell sommeren 2008 , det er justert noe fra raw for å få frem fargene og himmelen bedre
Ganske fornøyd selv, men syntes menneskene og forgrunnen blei litt mørk, men syntes himmelen var viktigst. Kunne kanskje passet som HDR?
Utstyr
  • EOS 40D
  • 17-85 is usm
  • Brennvidde17mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/3s
  • Nei
  • AnnetStativ.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_366916} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Svein O.
Synes du har fått en fin og rolig stemning her. Blikket blir ledet på en fin måte inn i bildet mot vannet i bakgrunn. Personene kunne nok vært litt lysere, men ikke nødvendigvis. Fine diagonale linjer i bildet også med fjell/ himmel i venstre bildedel.
Jeg liker bildet godt.
mvh
Svein
Eirik T.
Takk. Kunne nok også tenke meg bilde litt lysere, men syntes dette blei best for å få frem fargene og stemningen lyset og skyene ga.
Borgar Engeland H.
Flott bilde. Et typisk bilde jeg selv kunne ønske å ha på minnebrikken etter ei uke i fjellet:-) Når du likevel bruker stativ, så ville jeg kanskje gjort et forsøk meg med en mindre blender for å få større dybdeskarphet i dette storslåtte landskapet.
Dersom du vil lage bildet lysere, men likevel beholde himmelen slik den e nå, så kan du jo enten forsøke deg på imageblending i PS med feks å lagre en bildefil av rawen som e eksponert for forgrunn,og en som beholder himmelen slik du vil ha den og så legge dem overhverandre.

Eventuelt stille ordne hdr av 1 eksponering.
Hvordan du gjør alt dette vet du sikkert, men om ikke så bare spør:)

Tror også det hadde funka bra som hdr, men siden det e folk med i bildet kan det være en fordel å ordne det ut av en eksponering siden de har en tendens til å bevege seg litt.
Eirik T.
Vet ikke helt hvordan jeg kan ordne dette har bare PS 6,0 og har ikke funnet en slik"HDR" funksjon enda. har bare en eksponering så en HDR måtte bli ut fra RAW fila
Borgar Engeland H.
ikke no prob å ordne fra raw, de blir naturligvis ikke like bra som av 3 eller flere eksp, men verdt et forsøk.
Har du layers-funksjonen i ps 6.0? Har bare cs3 selv så kjenner ikke de tidligere versjonenen. Eventuelt kan du laste ned et gratis fotoredigerinsprog som på mange områder gjør akkurat det samme som cs3. Det heter Gimp og lastes ned fra www.gimp.org Det har hdr-funksjonen og masse mer, men e muligens litt mer tungvindt å bruke enn photoshop.
Bruk raw-converteren til å lage 3 separate jpgfiler av den ene rawfila du har og så lager du hdr av disse.
Sjekk denne og se om det kan være til noe hjelp:
http://www.instructables.com/id/HDR-photos-with-the-GIMP/

Men når det e sagt, så må jeg si at jeg synes dette bildet fungerer flott slik det er med tanke på lysforhold, men det passer nok godt som utganspunkt for en HDR.
Lykke til:-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu