"I posisjon"
Scannet diasbilde
Bildet inngår i albumet Natur -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2009-01-09 22:12:31
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetScannet dias
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger634
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_366989} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (28)
ingebjørg fyrileiv g.
Det er ikke mye av "teknisk kvalitet" som stemmer i dette bildet. -Det er utbrent, kornete, uskarpt... Jeg liker at du ikke er fanget av disse "reglene" som man ofte har lett for å henge seg opp i, for reultatet synes jeg er spennende. Bildet er noe vanskelig å finne ei mening om, men komposisjonen er sterk og jeg liker vannringene som setter svanen i fokus. Det utbrente forsterker forøvrig det blikkfanget, og øya ser ut til å være målet. -Om den klarer å krysse vannet... Joda, jeg liker dette, og at det skiller seg ut. Hadde det ikke hatt komposisjonen, ville jeg ha klaga på enten korna, eksponeringa eller uskarp øy.
vh ingebjørg
Svend Wiig L.
Ingebjørg!

God tilbakemelding og står for alt du skriver!
Masse å sette "finger`n" på her som du skriver!
"Teknisk" kvalitet er så mangt!
Hvis motivet og "det andre" fenger, ja da er jeg fornøyd!:)

Takk for konstruktiv og ærlig tilbakemelding!

Mvh Svend
Chr. G.
Komposisjon og motiv sitter uten tvil bra.

Jeg pleier ikke å være pirkete på teknisk kvalitet, hverken i forhold til støy eller utbrenthet - så sant det gavner bilder. Her faller bildet imidlertid sammen på grunn av den utbrendte svanen, et av hovedelementene som øyet først kaster seg over. Grumset i bakgrunnen "henger seg på" det negative inntrykket, hadde svanen vært OK, hadde jeg nok hatt mer å gå på i forhold til bakgrunnen.
Knut-Inge J.
Hei Svend.
Eg hoppa omtrent i stolen då eg såg thumbnailen - så bra såg det ut. Blei jo litt skuffa p.g.a. den tekniske kvaliteten, og funderer korleis dette kunne blitt med regulær s/h... Men komposisjonen og "alt det andre" er lekkert som berre det. Her har du hatt augene med deg.
Thorbjørn R.
Både korningen og den utbrente svanen er med på skape stemningen i dette bildet - og da opplever jeg det ikke som en teknisk svakhet. Den utbrente svanen forsterker det litt røffe uttrykket - og passer slikt sett godt inn med den noe grumsete bakgrunnen.

Det er på grensen til for mye luft (eller vann om du vil) mellom svanen og holmen bak, men jeg synes bildet balanseres godt komposisjonsmessig.

Mvh Thorbjørn
Svend Wiig L.
Hei Dere!

Synes det er bra og fruktbart å lese det dere skriver; Christian Knut-Inge og Thorbjørn!!

Har hatt dette lenge i arkivet og har "slettet-slaktet" det fra mitt sinn flere ganger!

Merkelig nok tok jeg det frem....og fikk et annet syn på det..!

Det som er fint med denne hobbyen, er at jeg, alle...forandrer bildesyn med alder!

Herlig med ytringsmeninger!
Er faktisk enig med dere alle....!

Valgte å legge det ut her på kritikken da det kanskje kan bli en "fruktig" diskusjon!??

Mvh Svend
Stig Børre E.
Hei Svend. Bildet er knallbra komposisjons- og uttrykksmessig. Har i motsetning til andre lite problemer med utbrendt svane og støy, syns det gir bildet en ekstra swung - og gjør det til noe mere enn ordinært foto.

StigB
Chr. G.
Hæ? "Er faktisk enig med dere alle....!" Hva mener du egentlig selv? Jeg bare lurer, jeg...
ingebjørg fyrileiv g.
Bare en liten "korreksjon". Stig Børre - Det er vel ingen her som har problemer med utbrent svane og støy, så i motsetning kommer du nok ikke.

vh Ingebjørg
Svend Wiig L.
Hei Dere!

Takker Stig Børre!:)

Chr. (Christian!??)
Som jeg kommenterte så har jeg et ambivalent forhold til bildet. Er så enig i at svanen er utbrent, kornet og "teknisk" dårlig (Scannet dias)
Mener selv bildet hever seg utover det men at jeg ikke regner med de samme synspunkter!
Noen her inne kan like det samt at jeg synes det er spennende å høre fra dere!

Ja, jeg kan faktisk like mitt eget bilde..:)

Respekterer ditt syn 100% men om jeg i fremtiden ikke skal ta, legge ut overeksponerte og kornete bilder, det vet jeg ikke..:)

Takker!

Mvh Svend
Sveinung J.
Veldig bra komposisjon. Et av dine beste, synes jeg. Flott med den difuse og uklare bakgrunnen. Den skaper dybde og framhever svanen.
sj.
Andreas L.
Dette er f/64 gruppen så jeg får vel nesten gi litt kritikk. Jeg regner med at du har satt opp kontrasten en del, og anden er ganske taggete for å sette et ord på det, men jeg digger dette bildet og jeg elsker den øya. Den er så perfekt i sin form. Jeg vil gjerne bestille en liten kopi av det. hvor mye skal du ha?
Chr. G.
"Respekterer ditt syn 100% men om jeg i fremtiden ikke skal ta, legge ut overeksponerte og kornete bilder, det vet jeg ikke..:)"

Poenget med BildeKritikken er vel ikke å legge ut "pene" teknisk perfekte bilder som alle liker? Bildet har absolutt en plass på BK!
Tom T.
Befriende å se slike bilder, der feilene er med gjøre dette bra, var sikkert et bevist valg?

TomT
Tove H.
Enig med dem som synes at det er feilene som gjør bildet her. Et eksempel på vellykkede regelbrudd. Hvilke regelbrudd er behørlig nevnt i kommentarer over. Stor sans for frekkheten i dette bildet.
Hilsen Tove
Marit O.
At svanen er utbrent og resten av bilde
er kornete,gjør hele bilde for meg Svend.
Bilde fungerer utmerket i mine øyner!

Mvh Marit
Avsluttet .
Ja da, komposisjonen gjør dette bildet! Overeksponert svane heter det på filmspråket (lysbilde var det ikke)Kornene og liten dybdeskarphet er vel også noe som henger med fra fra filmen og "fullformat" utstyret "den gang". Da blir det jo ganske enkelt bra da!
vh kjellh
Ivar B.
visuelt og komposisjonsmessig fungerer dette meget bra synes jeg. Tekniske svakheter trekker noe ned, uten at det ødelegger så mye av helhetsinntrykket. Ikke helt fortrolig med lysningen i vannet rundt øya i bakgrunnen. Suma sumarum er dette bra! Mvh ivar.
Svend Wiig L.
Hei Dere siste Ivar, Kjell, Marit og Tom!

Takker dere så mye for ytterligere synspunkter på bildet!:)

Mvh Svend

Ivan H.
Hei,

Fin stemning i bildet noe som den midtstillte kompen forsterker.
Har du tenkt noe over husene som skimtes i bakgrunnen? Jeg lurer på hvordan bildet hadde vært ved kloning av de. Mulig ballansen hadde blitt svekket da?

mvh
Ivan
Marcus B.
Kanonbra Svend! Djupkänslan blir väldigt tydlig och svanen fungerar nästan som ett sikte mot ön. Jag får en känsla av en spänning i bilden. Som en tjur som skrapar med klöven i sanden innan den anfaller. Långsökt kanske men jag ser det :). Jag gillar också hur ringarna på vattnet bildar en lugn grund åt bilden, stabilitet.

Mvh
/Marcus
Erik J.
Motivmessig og komposjonsmessig er dette langt på vei en perle! Men jeg syns du får uforholdsmessig mye skryt for manglende teknisk kvalitet. Selv om bildet er bra, kan jeg ikke være med på at manglende teknisk kvalitet trekker opp,og jeg ser ikke at scanning av dias=dårlig kvalitet eller forsvarer det, gode dias blir gode som gull. Du er inne på noe helt stort her, men etter min mening kom du ikke helt i mål.
Tor Eirik P.
Huff så mange ganger jeg har sett på dette bildet ditt og forsøkt å si noe fornuftig!
Liker det egentlig veldig godt, men synes som andre har påpekt at svana er for overeksponert. Ser nesten ut som det er klyppt ut av et papirark og limt inn.
Synes komposisjon/lys/korning og alt det andre sitter som et skudd! :)

Mvh Tor Eirik
Espen A. I.
Et godt bilde. Nydelig ute av fokus, men kræsj teknisk sett. Prøv igjen, om det er mulig.

Espen
Svend Wiig L.
Hei dere siste!

Ja; motivet er spennende men ikke helt i mål!
Skal se om motivet oppstår igjen, nå med digitalt utstyr!!:)

Takker dere alle!!

Mvh Svend
Roger H.
Veldig bra komponert bilde. Jeg leser jo at det er mange meninger her. At bildet er mindere bra teknisk hever jo opplevelsen for meg da jeg liker bilder som ikke er helt A4.
Har bladd gjennom bildene dine. Kan jo ikke kommentere alle, men du har utrolig mye severdig.
vh Roger
Svend Wiig L.
Takker Roger!!:)

Svend
Jan Erik F.
Hei!

Synes dette er en fin komposisjon, og at det er støy på bildet gjør ingenting. Var det ikke Munch som plasserte sine malerier ut i sol og regn etter at de var ferdigmalet?? Teknisk sett sikkert ikke bra, men det satt et særpreg på bildene...

Hilsen JE
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu