Dvergspett, eller var det Flaggspett?
Et bilde jeg tok i sommer. Ganske fornøyd.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger222
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_369362} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
elin a.

Flott og skarp flaggspett i miljø.
Herlige farger.
elin
Ole Arne S.

Hei Ingunn..
Dette er nok en Mellomspett med den røde stripen oppå hode, flaggspett hannen har den røde flekken i nakken..

Fint bilde med god skarphet og fint miljø..
Fin komp og utsnitt..
Likte bildet godt..

mvh Ole Arne
Ole Arne S.

Hei igjen, mente Dvergspett..hehe

mvh Ole Arne
Terje A.

Hei Ingunn.
Liker godt å se fuglene med litt miljø. Syns dette ble et fint bilde av spetten i skauen.
Hilsen Terje
Ingunn T.

Elin og Ole Arne: Hyggelig å få kommentarer fra dere som slett ikke er ukjent med denne sjangeren. Det er ikke så lett å få gode bilder av disse hyperaktive skapningene. Takk for opplysninger om hva slags spett dette er Ole Arne. Da lærte jeg noe nytt i dag også. Jeg endrer tittelen fra flaggspett til Dvergspett (:

Mvh Ingunn Teigen
Ingunn T.

Terje: takk for din kommentar.

Mvh Ingunn Teigen
jarl kjetil j.

Hei!

Fint bilde av flaggspetten i særdeles flott miljø. Ville kuttet litt i bunn. Dette er en ung flaggspett, disse har rød isse. dvergspetten har hvite tverrstriper på ryggen akkurat som hvitryggspetten. Her skimter vi den avlange skulderflekken som er et godt kjennetegn for flaggspetten.

mvh
jarl kjetil
Ingunn T.

Jarl Kjetil: Ikke lett å skille disse spettene fra hverandre. Det er små nyanser som skiller. Skjønner at de lærde strides i dette tilfellet og selv er jeg ingen bevandret ornitolog. Takk for kommentar og nye opplysninger. Endret tittelen igjen jeg (:

Mvh Ingunn Teigen
jarl kjetil j.

Ikke lett bestandig nei. Jeg er selv gammel ornitolog. Har drevet med ringmerking ved jomfruland fuglestasjon gjennom en årrekke. Ganske sikker på at dette er ung flaggspett. Seinere mister den den røde issen. hunnfuglene får helt svart isse, hannfuglene får rød nakkeflekk.

mvh
jarl kjetil
Jonas L.

Dette er en flaggspett i sitt første leveår. Dvergspetten er betydelig mindre, har kortere nebb og helt andre ryggtegninger.

Jonas
Adrian Dyrhaug G.

Hei Ingunn!

Et knallbilde av dvergspetten dette!
Denne er for liten og spinkel for at det kunne ha vært en flaggspett. Vakre farger samt et godt plassert fokus. Vakkert miljø!

mvh Adrian Grande
Odd E. k.

Hei Ingunn!

Nydelig miljø flaggspetten oppholder seg i. Flott skarphet og lys inn på fuglen. Ser fargene er vel mørke i de mørke partiene på fuglen,da jeg ville valgt å lyse opp bildet noe. Bakgrunnen blir da også mer behagelig. Flott fanget da jeg liker også godt komposisjonen og det fine utsnittet.

Mvh

Odd E.
Hans Fredrik H.

Ja et alldeles nydelig bilde var det med utrolige farger og fin komp.
Kjempebra!
Men dette er vel en unge av Flaggspett. Den er rød på issen. Dvergspetten er vel ikke rød på undergump etter det jeg kjenner til.

mvh
hfh
Roy Arne K.

Her var det mye diskusjon om hvilke spett det var.

Når det gjelder BILDET så synes jeg det er fint komponert. Skarp og fin SPETT. Spørsmålet er om du skulle kuttet litt av «miljøet» nede slik at det ikke tok fullt så mye av oppmersomheten fra spetten - eller?

Mvh. rak
Ann Kristin S.

Samme hva slags spett det er. Ser at den er omtrent like møkkete som mine spetter. Hans-Jørgen døpte en av mine spetter for Kvaejyplingen fordi den var så kvaete på buken. Ser ut som denne også bor i et grantre og klint kvae på seg.
Flott bilde. Nydelig miljø og flott komponert med den vakre fuglen som blikkfang. Litt enig med Roy Arne om å kutte litt av miljøet,-pent,men fuglen vil kanskje komme bedre fram.
Flott severdig bilde.
Mvh Ann Kristin
Lena H.

Hei.
Hvilken "spett" det er snakk om vet jeg ikke...
Men bilde var veldig vakkert,flott komponert og fint med miljøet den sitter i...Skarpt & fine farger og bra bakgrunn!

Mvh Lena:)
Hans-Jørgen H.

Absolutt en ung flaggspett Ingunn!
Fint bilde av spetten sogar i røsslyngmiljø.
Fin komp.
Hans-Jørgen.
Avsluttet .

Er enig i at dette er en UNG flaggspett, ungfugler av begge kjønn har rød isse..står det i min bok.Dvergspetten har og mye mindre nebb.Kortere.
Jan Inge K.

Et riktig vakkert bilde av den unge flaggspetten, dette. Fint at du har fått med lyngen.. skiller seg litt ut fra andre hakkespettbilder..:-)
Ingunn T.

Takk til alle for kommentar til spetten og ikke minst, til bildet. Kuttforslag som noen av dere kommer med tror jeg kan funke bedre ja. Prøver nok det ved tid og anledning. Odd: takk for tips om de mørkeste partiene. Ser det når du nevner det.

Mvh Ingunn Teigen
Avsluttet .

Det hadde jeg også vært Ingunn. Veldig fornøyd. Rett og slett litt stilig der den sitter på en gammel grein, med lyng omkring.

mvh arild
Ingunn T.

Arild: takk for det.

Mvh Ingunn Teigen
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu