Brennende himmel
Fotograf
Utstyr
  • Nikon F60
  • AF 28-105 mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger442
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_36943} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Anita F.

Hei flott himmel.Kanskje litt mye rusk øverst på himmelen,og fjernet lyktestolpen så kunne det bli enda bedre.

Anita F.
Nikolai E.

Enig med Anita. Dessuten bør du øke kontrasten, eventuelt justere levels i Photoshop slik at siluetten av hustaket og trærne blir mørkere. Her er det ikke detaljer i det hele tatt så de kan godt være helt svart. Jeg har justerte litt på bildet og sender mitt forslag på mail til deg.
Thorfinn B.

Er ikke noe feil med kontraster og levels her. Takene er køl svarte i hvertfall på min skjerm som jeg trur er rimelig greit kalibrert...håper jeg da...! Derimot er jeg enig i at lyktestolpen kunen vært fjernet, men neste gang forsøk gjerne et trangere utsnitt for ikke å få for mye info i bildefalta. Konsentrer deg f.eks om pipene mot himmelen og har man ikke lang nok tele beveger man seg ut og nærmere motivet. Solnedganger er for øvrig kanskje det vanskeligste motivområdet man kan bevege seg ut på dersom det skal lages noe en ''ikke har sett før''.

vrinskfinn
Nikolai E.

Torfinn, jeg kommenterte dette bildet fra jobben og kontorskjermen min er nok ikke optimalt kalibrert for bildevisning nei.. den er ikke kalibrert i det hele tatt :-)
Er hjemme nå og ser på bildet igjen på en kalibrert skjerm, her er kontrasten større. Har sjekket levels i Photoshop, det er riktig at det er jevnt fordelete toner fra 0 til 255. På jobben tok jeg bildet inn i Paint Shop Pro og sjekket valørene i det mørke området, de ligger typisk på R7-G15-B28. Justete opp levels fra 0 til 10 for å gjøre det mørke helt svart, samt midttonene noe ned. Har gjort det samme hjemme, fargemetningen og kontrasten er øket. Så jeg konkluderer med at bildet har brukbar kontrast (vist på en kalibrert skjerm) men at siluettene godt kan gjøres helt svart og fargemetningen økes også litt. Dessuten bør bildet skarpes forsiktig, for mye usm gir korntete bilde.
Thorfinn B.

NE: Jess jeg er enig. Var nok litt rask på tastene når jeg tastet i sted. Det sorte er slettes ikke helt sort nei. Da ble vi enige til slutt :-)
Gry A.

Hei og hopp!

Hmmm så gøy at mitt bilde skaper litt debatt :-)
Helt enig at lyktestolpen skal bort. Skal jobbe litt mer med dette bilde og legge ut en versjon til.

NE: Det forslaget du sendte meg på mail var veldig bra. Skal prøve ut de tipsene du ga meg :-)

TB: Takk for tips, skal huske det. Ellers så skal jeg redigere, samt øke kontrastene litt på bildet. Husker ikke helt om det var en solnedgang eller en soloppgang men himmelen fasinerte meg. Ser nesten ut som ett brennende fly har passert på himmelen.

Legger ut en ny versjon om ikke lenge.

Gry
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu