Machu Picchu
En forholdsvis standar bilde av denne fantastiske plassen. Selv om bildet ikke har noe unikt ved seg, synes jeg det er et bra bildet av stedet.
Jeg synes bildet har en fin balanse og etter litt justering av farge og kontrast ble jeg fornøyd selv om bildet ikke på noen måte er enestående.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2009-01-21 04:09:42
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 40D
  • Sigma 18-200mm 1:3,5-6,3
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/10
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger300
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_369472} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Rune S.
Å dette var flott, Andreas! Skulle ønske jeg kunne besøkt dere. Flott komposisjon, farger og detaljer.
Hilsen Rune
Andreas B.
Hei Rune!! Jeg synes komposisjonen er bra, men når jeg studerer dette bildet og sammenligner skarpheten opp mot det jeg får når jeg bruker det objektivet som har fast brennvidde på 50 mm vil jeg nesten kvitte meg med dette objektivet, men det er utrolig praktisk å ha så store valgmuligheter på en objektiv når jeg er ute og reiser.

Ellers er dere hjertelig velkommen på besøk, det hadde vært veldig kjekt!

Andreas
Martin M.
Dit har jeg lyst til å ta meg en tur også:) Etter min smak er det litt lite kontrast i dette bildet. Himmelen blir veldig lys, og det kunne blitt fint med litt mørkere skyggepartier.
Andreas B.
Hei Martin! Tusen takk for kommentar. Grunnen til at himmelen ser lys ut er en lys sky, den er ikke mye å gjøre med. At bildet er noe blast er jeg enig i, men fikk det ikke bedre, dessverre.. Legger ut en versjon 2, kanskje den er bedre..
Martin M.
Jeg er ingen ekspert på dette, men jeg synes det ble litt mer liv i bildet ditt i v2.
Avsluttet .
Hei, jeg synes lyset er fint med at fjellene i forgrunnen er lyse, samt at fjellene i bakgrunnen er mørk. Slik jeg oppfatter det, så er dybdeskarpheten god (men jeg er ikke ekspert i det hele tatt). Men jeg oppfatter det også som litt flatt, eller lite dramatisk. Jeg synes det er fint at nedtrappingen på begge sider av platået er med, en komposisjon som er ganske enkel og som fungerer godt.

Mer dramatikk i versjon to, og den grønne gressplenen er fortsatt lys, det synes jeg av en eller annen grunn er viktig. Tror det fanger oppmerksomheten. Men jeg opfatter heller versjon to som en kompensasjon for at himmelen er nesten hvit i versjon en. I versjon to er fjellene i bakgrunnen mørke, og himmelen fortsatt ganske hvit.

Det kan hende et skylightfilter hadde hjulpet, som har et svakt rødskjer i seg. Eller et uv eller polaroidfilter(hjelper mot sterk sol-lys). Jeg tror det kunne hjulpet på å få frem flere fargetoner. Slike filtre er visst oftest unødvendig, og fører vanligvis til dårligere kvalitet. Flott bilde!
anders s.
jada dette ble et pent bilde
versjon2 ble mye bedre
angående fastoptikk,så er nok det det beste en kan få,men det finnes jo en del zoomer som er nesten på høyde med fastoptikk
uansett det viktigeste er å ha med seg stativ,men jeg har full forståelse for at di fleste ikke gidder å laffe rundt med et stativ når dem er på tur
mvh anders
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu