Mykt landskap
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2009-02-04 22:09:00
    Versjon #2
Utstyr
  • Olympus E-1
  • OMZ
  • Brennvidde50mmmm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger375
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_373793} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Stig Børre E.
Dekorativt. Enkelt med få elementer. Linjene og det lille streifet av varme solstråler gir bildet tilstrekkelig liv. Utsnittet er godt. Feminine former. Bra.

StigB
Tove H.
Som nybakt brød ligger svaberget der - sanselig og fint bilde. Sola varmer berget - får lyst å løpe barbeint på det.
Bra komponert med fine linjer. Liker tekstur, fargetoner og utsnitt.
Deilig sommerlig bilde!
Hilsen Tove
Thomas R.
Veldig fine toner, og ok komp, men jeg savner ett eller annet...
Øivind Helge E.
Jeg savner ingenting her. Dette er minimalisme som fungerer utmerket! Fin komp og fine farger. Ser for meg at den gjør seg godt i store print.
Odd Tore S.
Litt Rolf Støa stil over dette, og det mener jeg noe positivt med.
Fine flater og linjer, som jeg synes kuttes noe brått i toppen. Mulig at det er greit nok å kutte der, men jeg skulle gjerne sett kameravinkel og kanskje også brennvidde valgt slik at linjene konvergerte mer mot et lite område i overkant av bildet. Aner ikke om det ville vært mulig, men ....
Odd Tore
Per Harald G.
Stiller meg bak superlativa ovanfor. Delikat bilde med flater, linjer, fargar og tekstur, som seier det meste om kor bra dette er.
Gunnar John C.
Hjertelig takk til dere alle for tanker om bildet mitt!

Det litt brutale kuttet i toppen gjorde jeg for å unngå vellet av detaljer i det fjerne, men jeg ser poenget ditt, Odd Tore. Jeg liker også idéene dine om alternative grep. Motivet ligger der nokså uforanderlig av finanskrise, og vi får se til sommeren.

Flere nevner innholdet. Jeg tror at med ytterligere et element her ville det blitt et helt annet bilde. Som Tove er inne på, er det varmen og sanseligheten i selve landskapet jeg har prøvd å formidle.

Vennlig hilsen,
Gunnar
Cecilie S.
Nydelige farger og tekstur:-)
Erik J.
Jeg liker varmen som stråler fra steinene, jeg liker enkelheten. Disse to egenskapene gjør bildet, i mine øyne hadde det vunnet på ytterligere en forenkling med beskjæring i topp slik at det bare gjenstår en diagonal med en sidelinje.
Vibecke H.
Dette må jo være fra Vestfold ! Tjøllingområdet kanskje. Jeg får hjemlengsel ! Du har fått med den fine strukturen i bergarten, formen på svaberget og fargen. Skikkelig sommerfølelse over dette. Nydelig bilde! Mvh Vibecke
Gunnar John C.
Takk for interessen for bildet, Cecilie, Erik og Vibecke! Ja, dette er Tjølling, nærmere bestemt friarealet under Ulabrand. Varme for både føtter og øyne.

Jeg har forsøkt å beskjære det enda tettere, men for meg er flatene like viktige som linjene, og de forsvinner fort med strammere kutt. En ytre ramme behøves, synes jeg. Derfor har jeg ikke fått til den versjonen du foreslår, Erik, selvom jeg har stor sans for idéen din.

Vennlig hilsen,
Gunnar
Roger H.
Her får jeg en følelse av å gå på et steinhardt fjell med en myk deigaktig overflate.Litt uvirkelig på en måte, men bildet gir behagelig følelse av myk stein........


vh Roger
Gunnar John C.
Takk for din refleksjon, Roger! Den matcher godt med min egen opplevelse av dette landskapet.

Vennlig hilsen,
Gunnar
Reidar T.
Jeg liker linjene, formene og det behagelige kveldslyset i bildet. Det er nevnt tidligere at det kanskje er noe som mangler i bildet, og der blir jeg ikke helt enig med meg selv.
Uansett et delikat og rent bilde.

Mvh
Reidar
Anne Ø.
Svulstige, feminine former, liker lyset som sveiper over "landskapet"..Godt utsnitt, gode linjer, harmonisk.
Gunnar John C.
Så hyggelig at du finner frem dette bildet igjen, Anne, og takk for velvillig kommentar. Forsinket takk til Reidar også, for god kommentar som jeg ikke har sett før nå.

Vennlig hilsen,
Gunnar
Lars-Anders M.
Lyset er godt utnyttet. Den diagonale sprekken har du plassert så vi får en fin dybdefølelse. Vi ser den harde granitten i ett lys som gjør bildet mindre hardt
Gunnar John C.
Takk for betraktningen, Lars-Anders, omtrent noe sånt jeg selv er litt fornøyd med her :)

Vennlig hilsen,
Gunnar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu